Tarptautinėje geomokslų olimpiadoje – visų spalvų medaliai (0)

Švietimas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-09-05

16-ojoje tarptautinėje geomokslų olimpiadoje IESO 2023, nuotoliniu būdu vykusioje rugpjūčio paskutinėmis dienomis, Lietuvos atstovams šiemet itin sėkmingas buvo duomenų bazių testas (angl. Data Mining Test – DMT) – visi Lietuvos komandos mokiniai pelnė prizines vietas.

Tarp jų – ir aukso medalį pelnęs Emilijus Latakas iš Klaipėdos licėjaus (mokytoja Aistė Andriulė) bei bronza apdovanota Guoda Mėčiūtė iš Kretingos pranciškonų gimnazijos (mokytojas Vilius Adomaitis).

Atliekant užduotį apie Žemės sistemas (angl. Earth Systems Project – ESP), reikėjo paruošti pristatymą bendradarbiaujant su mokiniais iš kitų valstybių. Komanda, kurioje dalyvavo E. Latakas, buvo įvertinta puikiai.

Visi Lietuvos mokiniai pristatė lauko tyrimų projektus. E. Latako komanda už namų projektą buvo įvertinta sidabro medaliu, o kita Lietuvos komanda, kurioje dalyvavo G. Mėčiūtė – bronzos medaliu.

Guoda taip pat puikiai įvertinta kūrybinėje užduotyje už skulptūrą ir už vizualinį sprendimą, skatinantį susimąstyti.

Tarptautinėje olimpiadoje iš viso dalyvavo 170 mokinių iš 29 valstybių. Dalyviai demonstravo geologijos, geografijos, klimatologijos, astronomijos ir kitų gamtos mokslų žinias, atliko užduotis komandose, sudarytose  iš įvairių šalių atstovų, susipažino su geomokslų entuziastais iš įvairių pasaulio vietų. Šiemet olimpiadą organizavo Indija, Izraelis, Kinija ir Jungtinė Karalystė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Sustabdyti sunkiau nei pradėti

Izraelio kariuomenė, šalies politinei vadovybei spjovus į tarptautinę kritiką, naktį iš pirmadienio į antradienį įžengė į paskutinę palestiniečių teroristų grupės ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

ELTA

Tarp geriausių šalies mokyklų - ir dvi iš Klaipėdos

Žurnalas „Reitingai“ vienuoliktą kartą parengė institucinį visų šalies gimnazijų reitingą bei nustatė, kurios šalies savivaldybės pirmauja pagal abiturientų pasiekimus. Tarp ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Mums rašo

Keli žvilgsniai į Jaunųjų filologų konkursą Palangoje

Jaunųjų filologų konkursą pavadinti jaunu galime tik sąlyginai: juk 56-as! Juk prasidėjo slogios stagnacijos laikais, baimindamas švietimo funkcionierius, bet džiugindamas ...
2024-05-04
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This