Klaipėdoje streikuoja per 500 pedagogų

Švietimas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-09-29

Klaipėdoje prie streiko prisijungė daugiau nei 500 pedagogų iš 21 mokyklos ir 7 ikimokyklinio ugdymo įstaigų (nuo spalio 2 d. planuoja prisijungti dar 5 ikimokyklinio ugdymo įstaigos).

Daugelyje įstaigų streikuoja ne visi pedagogai, iš dalies vyksta ugdymo procesas ir vykdoma vaikų priežiūra. Didžiausią susirūpinimą kelia situacija  lopšeliuose-darželiuose, kuriuose streikuoja visi pedagogai, tad tėvai neišvengiamai susiduria su nepatogumais, rašoma Klaipėdos savivaldybės pranešime.

Portalo archyvo nuotr.

„Tikiu, kad pedagogai tokiomis priemonėmis kovoja ne be reikalo. Suprantame situaciją ir palaikome, tuo pat metu ieškome galimybių padėti streikuojančių įstaigų auklėtinių tėveliams pasirūpinti vaikų priežiūra, jei streikai užsitęs“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus, kuris penktadienio rytą Atgimimo aikštėje išlydėjo streikuojančius pedagogus į Vilnių.

Situacija dar streiko išvakarėse aptarta su švietimo įstaigų vadovais bei profesinių sąjungų atstovais. Daugelis įstaigų, kuriose streikuoja pedagogai, nors ir nevykdo ugdymo proceso, sudaro galimybę tėvams atvesti vaikus bei užtikrina jų priežiūrą. Kad procesą būtų lengviau suvaldyti, įstaigos taip pat kreipiasi į tėvelius ir prašo, jei yra galimybė, nevesti vaikų į ugdymo įstaigą.

Teigiama, jog apie situaciją konkrečioje įstaigoje tėvai informuojami per elektroninius dienynus ar kitomis priemonėmis. 

Žymos: |

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Kodėl Verslo grupės vadovu Arvydas Vaitkus paskyrė save?*

Pats save paskyrė… Dėl garbės? Garbės ir pripažinimo jam, jo nuomone, žinoma vis dar trūksta, – tai matyti iš šalies ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This