Sumažino sąskaitą buvusiam „Pušyno” vadovui

Regionas

Lietuvos apeliacinis teismas penktadienį sumažino sumą, kurią Klaipėdos apygardos teismas buvo priteisęs iš buvusio Vidaus reikalų ministerijos Poilsio ir reabilitacijos centro „Pušyno” vadavo Vinco Nestesckio jo buvusios darbovietės naudai.

palangapusynas.lt nuotr.

Pernai birželį Klaipėdos teismas iš V. Nesteckio buvo priteisęs 35,7 tūkst. eurų žalos atlyginimą bei 5 proc. dydžio metines palūkanas. Konstatuota, kad tokia žala centrui buvo padaryta dėl tyčinių vadovo veiksmų bei aplaidaus ir neatsakingo neveikimo įgyvendinant įstaigos renovacijos projektus. „Pušynas” buvo prašęs prisiteisti 55 959 Eur.

Klaipėdos apygardos teismas pripažino, kad V. Nesteckis įstaigos vardu sudarė sutartis su rangovu UAB „Rekosta“,, tačiau už atliktus darbus įstaiga laiku nesumokėjo. Rangovui kreipusis į teismą patvirtinta taikos sutartimi centras įsipareigojo sumokėti 22 tūkst. eurų dydžio delspinigių ir palūkanų sumą. Teismas pripažino, kad žala įstaigai buvo padaryta ir įgyvendinant Europos Sąjungos (ES) lėšomis finansuojamą projektą, kai dėl viešųjų pirkimų teisės aktų reikalavimų pažeidimų ir lėšų panaudojimo ne pagal paskirtį centras buvo įpareigotas grąžinti išmokėtų paramos lėšų dalį ir sumokėti delspinigius.

Apskundęs tokį sprendimą Apeliaciniam teismui V. Nesteckis tik iš dalies pasilengvino savo dalią.

Apeliacinio teismo teisėjų kolegija, kurią sudarė Goda Ambrasaitė-Balynienė, Rasa Gudžiūnienė ir Antanas Rudzinskas, konstatavo, kad V. Nestesckio elgesys neatsiskaitant su UAB „Rekosta” yra „nelaikytinas nei protingos ūkinės komercinės rizikos peržengimu, nei aiškiu aplaidumu”. Tuo metu dėl V. Nesteckio veiksmų vertinimo vykdant ES projektą teisėjų kolegija pasisakė identiškai kaip ir Klaipėdos teismas.  Taigi, buvusiam vadovui buvo priteista atlyginti tik 13 685,64 Eur žalos ir 5 proc. dydžio metines palūkanas, skaičiuojant nuo 2016 m. gruodžio 27 d. iki visiško sprendimo įvykdymo. Taip pat V. Nesteckis dar turės atlyginti „Pušynui” 258 Eur bylinėjimosi išlaidų.

2015-ųjų balandį V. Nesteckis vidaus reikalų ministro įsakymu iš pareigų buvo atšauktas dėl įstatymams neva prieštaraujančių pirkimų ir neefektyvios centro veiklos.

2015-ųjų balandį V. Nesteckis vidaus reikalų ministro įsakymu iš pareigų buvo atšauktas dėl įstatymams neva prieštaraujančių pirkimų ir neefektyvios centro veiklos. Jis tai bandė užginčyti teisme. Tiek Palangos miesto apylinkės, tiek Klaipėdos apygardos teismas buvo atmetęs V. Nesteckio argumentus. Tačiau į juos įsiklausė Lietuvos Aukščiausiasis Teismas. Jo teisėjų kolegija 2016 m. rudenį nusprendė, kad Klaipėdos apygardos teismas neįvertino vyro atšaukimo iš pareigų aplinkybių, taip pat neįvertino, ar buvo nustatyta kokia nors buvusio vadovo kaltė ir dėl to neįspėjus nutraukta darbo sutartis. Tačiau pernai sausį Klaipėdos apygardos teismas dar kartą konstatavo, jog nuo 1999 m. minėtame centre dirbęs V. Nesteckis buvo atleistas pagrįstai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Clint Eastwood byla grąžinta Klaipėdos teismui

Lietuvos apeliacinis teismas panaikino Klaipėdos apygardos teismo sprendimą, kuriuo atmestas Clint Eastwood ir teises į aktoriaus atvaizdą turinčios bendrovės „Garrapata ...
2024-03-15
Skaityti daugiau

Svarbu, Temos

Rimantui Cibauskui teks pasirodyti teisme

Maždaug nuo 2011-ųjų dėl savo nelegalios tvoros, užtvėrusios valstybinį žemės sklypą, tik per advokatus kovojusiam Klaipėdos verslininkui Rimantui Cibauskui pagaliau ...
2024-01-08
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Unikali transformacija: kaip „tabokinė“ tapo kultūros fabriku II

„Atvira Klaipėda“, ciklo „Urbanistiniai jubiliejai“ rašinyje jau papasakojusi apie tabako pramonės atsiradimą senamiesčio prieigose, šįkart primins jos pasitraukimo istoriją ir ...
2023-11-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This