Palanga – Europos pučiamųjų orkestrų sostinė 2020

Regionas

Palanga, penkerius metus siekusi teisės surengti Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatą, tikslą pasiekė – Europos varinių pučiamųjų orkestrų (EBBA) asociacijos vykdomojo komiteto sprendimu šis prestižinis renginys didžiausiame mūsų šalies kurorte įvyks 2020 metais.

Pasak Palangos savivaldybės pranešimo, Lietuva – pirmoji Rytų Europos šalis, kurioje bus surengtas šis keturiasdešimtmetį skaičiuojantis prestižiškiausias Europoje pučiamųjų muzikinis renginys.

Palangos pučiamųjų orkestras koncertuoja Tiškevičiaus parke, savivaldybės nuotr.

Teigiama, jog Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatas yra vienas iš svarbiausių žemyne pučiamųjų orkestrų muzikinių įvykių, tad norint jį rengti, reikia įrodyti, kad miestas, jo infrastruktūra bei susisiekimas yra tinkamas tokiam elitiniam renginiui.

Kad taptų šio prestižinio renginio šeimininke, Palanga turėjo ne tik pasiūlyti patogų susisiekimą su kurortu bei svečiams tinkamą infrastruktūrą, bet ir privalėjo pasiekti, jog kurorto Koncertų salė nepriekaištingai atitiktų keliamus reikalavimus.

Siekdami įsitikinti, jog Europos varinių pučiamųjų čempionatas gali vykti Palangoje, EBBA atstovai ne kartą lankėsi kurorte bei teikė konsultacijas, kaip tinkamai parengti Koncertų salę. Pranešama, jog atsižvelgiant į siūlymus ir siekiant maksimalaus akustinio rezultato, be kitų darbų, Palanga išsinuomojo, Koncertų salėje sumontavo bei jau išbandė nepriekaištingą akustiką užtikrinančią mobilią akustinę kriauklę „Acoustic Shell“.

Pasak Palangos miesto mero Šarūno Vaitkaus, surengti Europos varinių pučiamųjų orkestrų čempionatą Palangoje yra kurorto garbės reikalas, juoba, kad dėl tokios galimybės kasmet rungiasi ne vienas Europos miestas. Meras atkreipė dėmesį, jog šis čempionatas kartu pasitarnaus ir kaip neįkainojama Palangos miesto ir visos šalies reklama ne tik Europoje, bet ir pasaulyje.

„Itin aukšto lygio, prestižinis muzikos pasaulio renginys ne tik išgarsins Palangą pučiamųjų muzikos pasaulyje, bet į kurortą privilios didelį būrį labai solidžių turistų – kartu su orkestrais atvyks ir jų „palaikymo komandos“, orkestrantų šeimų nariai, žiniasklaidos atstovai. Atvykę svečiai ne tik mėgausis pučiamųjų muzika, bet ir susipažins su miestu, jo infrastruktūra, taip pat naudosis apgyvendinimo, maitinimo ir kitomis paslaugomis“, – savivaldybės pranešime cituojamas Š. Vaitkus.

INFORMACIJA

Pirmasis Europos varinių pučiamųjų čempionatas surengtas 1978 m. Londone, Royal Albert Hall salėje. Nuo tada dėl teisės rengti Europos varinių pučiamųjų čempionatą kasmet tarpusavyje konkuruoja žinomi Vakarų Europos miestai. Kuriam iš jų patikėti šią teisę bei garbę, sprendžia EBBA vykdomasis komitetas.

Savaitę trunkančiame čempionate, kuris dar nė karto nebuvo surengtas Rytų Europoje, kasmet dalyvauja maždaug 30 orkestrų, tad vien muzikantų jame būna per tūkstantį.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Palangoje rudenį vyks senjorų festivalis

Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga Palangoje pirmąsyk bus organizuojamas festivalis „Senjorų savaitė“. Rugsėjo 29 d. – spalio 4 d. Palanga ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

ELTA

Darbėniškiai ketina inicijuoti seniūnijos prijungimą prie Palangos

Metanolio gamyklos statyboms Kretingos rajone, prie Darbėnų miestelio, nepritariantys gyventojai ketina inicijuoti Darbėnų seniūnijos prijungimą prie Palangos savivaldybės. Tai antradienį ...
2024-03-05
Skaityti daugiau

ELTA

Palangoje pradėjo remontuoti polikliniką

Palangoje pirmadienį prasidėjo miesto poliklinikos atnaujinimo darbai. Juos užbaigti planuojama kitų metų pavasarį. Apie tai savo socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje ...
2024-02-27
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This