Siūloma didinti Klaipėdos sporto įstaigų paslaugų kainas

Sportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-11-16

Pagal galiojančius įkainius Klaipėdos savivaldybės sporto mokymo įstaigos už teikiamas atlygintinas paslaugas šiais metais tiksi gauti 61,8 tūkst. eurų pajamų. Jei savivaldybės taryba pritars mero siūlymui padidinti įkainius,  2024 m. bus surinkta apie 87 tūkst. eurų pajamų už šias paslaugas.

Tarybos sprendimo projektas parengtas įgyvendinant vieną iš Kontrolės ir audito tarnybos rekomendacijų „perskaičiuoti Klaipėdos miesto biudžetinių sporto įstaigų suteikimo paslaugų įkainius bei pagal esamą situaciją nustatyti kokiems subjektams įkainiai yra mažinami”.

Siūloma patvirtinti perskaičiuotus „Gintaro“ sporto centro,  Klaipėdos miesto lengvosios atletikos mokyklos ir Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos teikiamų atlygintinų paslaugų kainas, kurios ir iki šiol buvo mažinamos 50 proc. sporto organizacijoms, įgyvendinančioms buriavimo, irklavimo, baidarių ir kanojų irklavimo ir futbolo sporto šakos motyvuojančią sporto krepšelių programas.

Sprendimo aiškinamajame rašte nurodomi šie laukiami rezultatai: „perskaičiuotos sporto mokymo įstaigų teikiamos paslaugos, kurios atitiks šių dienų sporto mokymo išlaidas; sporto salių teikiamų atlygintinų paslaugų kainos bus mažinamos 50 proc. sporto organizacijoms, įgyvendinančioms buriavimo, irklavimo, baidarių ir kanojų irklavimo ir futbolo sporto šakos motyvuojančią sporto krepšelių programas“.

Teigiama, kad siekiant užtikrinti teisingą atlygio už sporto bazių teikiamas atlygintinas paslaugas dydį, (jis turi dengti patiriamas sąnaudas) kartą per metus reikia įvertinti faktinių sąnaudų ir sporto bazių faktinio užimtumo pokyčius ir atsižvelgiant į juos perskaičiuoti atlygį už teikiamas paslaugas, keičiant jį nuo kitų kalendorinių metų.

Žymos: | | | |

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Klaipėdoje nori įrengti diskgolfo parką

„Klaipėdos mieste įrengus nemokamą diskgolfo 18-os taikinių parką, šis parkas būtų viešai prieinamas visiems Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams, o ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Dėl kultūros projektų - į prokuratūrą 

Kultūros projektų finansavimo pertvarką įgyvendinusi dabartinė Klaipėdos valdžia skelbia ir pirminius 2023 metais finansuotų veiklų audito rezultatus. Dėl dviejų asociacijų ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This