Baltijos šalių traumatologų konferencijoje – medikų gausa

Sveikata
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-11-24

Penktadienį Klaipėdos dramos teatre vyko Baltijos šalių traumatologų konferencija – pirmoji tokio masto tarptautinė konferencija uostamiestyje, subūrusi geriausius traumatologus-ortopedus iš Lietuvos bei užsienio valstybių.

Organizatorių nuotr.

Pasak Baltijos šalių traumatologų konferencijos organizatorių, renginio programoje buvo dalintasi sudėtingų trauminių lūžių gydymo patirtimi. Konferencijos pranešėjų gretose – gydytojai traumatologai-ortopedai iš Vokietijos, Lenkijos, Latvijos ir Lietuvos.

Intensyvioje renginio programoje, kurioje buvo pristatytas 21 pranešimas, paliestos tokios temos kaip raktikaulio, žastikaulio, šonkaulių, riešo, blauzdikaulio lūžių ypatybės, gydymo specifika ir moderniausi metodai, taip pat daugelis kitų įdomių temų.

Organizatoriai atskleidžia, kad rengdami programą ir kviesdami skaityti pranešimus pripažintus savo srities profesionalus stengėsi, kad temos būtų aktualios ir svarbios nūdienos medicinoje.

„Man didžiulė garbė atidaryti šią traumatologų konferenciją. Didžiuojuosi šiandien galėdamas būti kartu su visais čia susirinkusiais savo srities profesionalais. Ortopedų komanda pirmoji susisiekė su manimi, kai aš dar dirbau Jungtinėje Karalystėje. Keletas iš šių ortopedų chirurgų komandos narių šiandien yra kartu su mumis ir nusprendė pasidalinti savo patirtimi. Antras dalykas, kuris ateina man į galvą, kai kontempliuoju apie širdį, sąnarius ir kaulus, yra šių disciplinų tarpusavio ryšys”, – kalbėjo sveikinimo žodį taręs Klaipėdos universiteto ligoninės vadovas dr. Audrius Šimaitis.

Žymos: |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Ligoninė laimėjo pirmą kovą dėl daugiau nei 100 tūkstančių 

Klaipėdos universiteto ligoninė ir toliau murkdosi teismuose dėl jos dalimi tapusios Klaipėdos universitetinės ligoninės dar pandemijos metu vykdytų viešųjų pirkimų. ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Nuvarginta reformų Klaipėdos ligoninė žengia į naują pertvarką

„Jeigu visi entuziastingai pasitiktų, tai aš išsigąsčiau”, – taip į klausimą, kaip Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) naujos struktūros ir valdymo ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Sveikata

Keisis Klaipėdos universiteto ligoninės struktūra

Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) dalininkai – Klaipėdos universitetas ir Sveikatos apsaugos ministerija – patvirtino naują šios gydymo įstaigos struktūrą ir ...
2024-05-02
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This