Rusiško kapitalo parduotuvės atidarymas naujoje vietoje ažiotažo nesukėlė (47)

Fotoreportažai, Verslas
Avatar photoPalmira Martinkienė
2023-12-18

Ukrainoje uždraustas rusiško kapitalo parduotuvių tinklas „Mere” sėkmingai gyvuoja ir toliau plečia savo veiklą Lietuvoje.

Pirmadienį Klaipėdoje, Žvejybos uosto rajone, buvusios „Norfos” vietoje, tyliai, be didesnės reklamos atidaryta antroji šio tinklo parduotuvė – ji iš negausiai gyventojų lankomos Mainų g. persikraustė į Žalgirio g.

Atidarymo naujoje vietoje darbo dieną lankytojų antplūdžio nesulaukta – susirinko daugiausiai vyresnio amžiaus vietos gyventojų, maždaug pusė jų kalbėjo rusiškai.

Palmiros Mart nuotr.

Nedidelio ploto sandėlio tipo parduotuvėje iš pirmo žvilgsnio dominuoja lietuviška, lenkiška bei ukrainietiška produkcija, nemažai prekių – iš Baltarusijos bei Kinijos. Tarp Europos Sąjungos šalių be lenkiškų, teko matyti latviškų, estiškų, vokiškų, ispaniškų gaminių, taip pat po vienos – dviejų rūšių prekės ženklų iš Norvegijos, Turkijos, Vietnamo ir kt.

Tuo metu pirkėjai reiškė pastabas esą nieko gero čia nerandantys, o viena moteris atidarymo proga pasigedo vaišių.

Parduotuvės „Mere“ priklauso vienai didžiausių žemų kainų (dicounter) prekybos tinklų Rusijoje „Svetofor“.

Į Lietuvą „Mere” įžengė 2019-iasiais, atidariusi pirmąją parduotuvę Kaune. „Mere” tinklalapio duomenimis, šiuo metu mūsų šalyje jau veikia daugiau kaip 20 šio prekės ženklo parduotuvių, pvz., vien Kaune tokių yra trys, Klaipėdoje, Šiauliuose ir Marijampolėje – po dvi. Antroji „Mere” parduotuvė uostamiestyje įsikūrusi Tilžės turgaus teritorijoje.

„Mere“ parduotuves Lietuvoje valdo Vilniuje registruota UAB „Valientė“. Jos vadovai neatsakė nei į dar sekmadienį portalo išsiųstą el. laiką, nei į telefono skambučius.

INFORMACIJA

Mere” prekybos tinklas be Rusijos, Kazachstano ir Baltarusijos taip pat veikia Kinijoje bei ir kai kuriose Europos Sąjungos šalyse, pvz., Vokietijoje, Latvijoje, Estijoje, Ispanijoje, Rumunijoje.

Šis prekės ženklas nepatenka į Europos Sąjungos sankcionuojamų rusiško kapitalo įmonių sąrašą.

Žymos: | | | | | | |

Komentarai (47):

Atsakymai į “Rusiško kapitalo parduotuvės atidarymas naujoje vietoje ažiotažo nesukėlė”: 46

  1. Anonimas parašė:

    Citata „maždaug pusė jų kalbėjo rusiškai.” Palmira, o apie kitą pusę ne žodžio;)

  2. Nord parašė:

    Ai, čia toks Smolensko сельпо filialas Europos didmiesty? Net negirdėjau kur tas „shop’ as” randas… Kas turi finansinių sunkumų, renkasi mūsų „Grūstė”, o ne… Kits klausioms, kodie, straipsnyje rusų kalba apie eglučių puošimą, neleidžia pranešti apie klaidas ir netikrą informaciją? Kokie „druidai” Germanų? Druidai yra keltų dvasinė kasta, o senovės Germanai ne prie ko. Pagal senovės Germanų įsitikinimus, eglės aplamai negalima buvo kirst, nes ant jos gyvena Miško Dvasia.

  3. Faktas parašė:

    Šitiems Meres myletojams tada galiu pasiulyti dar maisto šiukšliu konteineryje….ir kainos dar mažesnes… jeigu tai yra svarbiausia.

    • Anonimas parašė:

      Negali zinoti kaip pasisuks gyvenimas mazu paciam prireiks savo patarimo tad nesmerkite tu kurie turi .azas pajamas ir renkasi pigesnius prekybos centrus. Graziu svenciu.

    • Anonimas parašė:

      Normali parduotuve,kam nepatinka neikit. Nesamones kas raso apie viduriavimus kakokius,neaisku ka valgot ir is kur. 3 metus viska perku ir valgau, viskas labai skanu!

    • Ole parašė:

      Eik ir tu į konteinerius kad nepavydetum.

  4. Kacapas is bydlyno parašė:

    Pakelkite algas ir pensijas.Vistiek litvinas eis i mere.Zaraza sovietine ilgam,kol išsprogs aprėstieji.

  5. Giedrius parašė:

    Paskutinį kartą kai apsipirkau Mere tai visa šeima viduriavo dienom. Nu bet mūsų pensininkų žarnynai užgrūdinti klaikaus sovietinio maisto, tai tegul prekinasi ar gaila?

  6. Viktoras parašė:

    Man tai patinka,ten viskas pigiau. Tik yra viena problemele.Dazniausiai jei nusiperki maisto produktus nuo tų produktų paleidžia vidurius ir turi sėdėti tualete. Taip,kad iš namų pavalgęs negali išeiti. Bet nieko esu pensininkas,laiko turiu.

  7. Anonimas parašė:

    Nevykęs straipsnis su nevykusia konotacijųa, koreliuojančia su tautine nesantaika. Žurnalistas turėtų suvokti savo vietą ir statusą visuomenėje. Jeigu ką, tai Ukrainos rusai kariauja su putlerio rusais ir jei jie būtų pasisukę į Rusijos pusę, kažin ar matytume tokią Ukrainą, kokią dabar matome. Taigi ne viskas juoda, kas yra rusiška,

  8. ? parašė:

    Tai ir Vilniuje atsidarė dar 2 parduotuvės šį mėnesį, kodėl nerašo??

  9. Kodel ji be sankciju dar?? parašė:

    Prekes vogtos Ukrainoje

  10. Ricardas parašė:

    Labai gerai kad atidare! O tu moteriške nekurstyk nesantaikos nacionalines! O kara ukraina pradejo jai esat neišpruse jūsu problemos! Butu Rusisku prekių pirkciau is principo gaila nera!!!

  11. Kzshishtof parašė:

    Vis geriau negu lidlas

  12. Q parašė:

    Vatniku ir nevykeliu rusu gerbeju parduotuve

  13. Baltas parašė:

    Arčiau vargingu kvartalų,teisingai… kas ten gali pirkt ,nebent pašalpiniai mano manymu.

  14. Elada parašė:

    Buvusi ne kartą,net nžn kam ti klas priklauso. Prekių daug,pigiau nei mūsų lietuviškų,daug ką pirkau ir pirksiu…

  15. Kriulis parašė:

    Mėgstu šitą parduotuvę. Nesvarbu kieno kapitalas. Svarbu kad viskas pigiau. Girteka irgi rusų kapitalas bet niekas nieko.

  16. Klaipėda parašė:

    Patis isileidžia,o po to pradeda rašinėti ir stebėtis,kad atsidarė.Nereikėjo ju visai ċia ileisti,ko dabar džiaugtis kad mažai žmoniu užėjo.Keistuoliai.

  17. X parašė:

    Neterškit mūsų oro vatnikai

  18. Nojus parašė:

    Smalsumas vienąsyk nutempė į tą merę- buvau pirmą ir paskutinį kartą, visiškas niekalas.

  19. Kiršinimui NE parašė:

    Šis prekės ženklas nepatenka į Europos Sąjungos sankcionuojamų rusiško kapitalo įmonių sąrašą._____P.S. ” merės ” manęs taip pat nedomina , bet …manęs nedomina ir kas uždrausta Ukrainoje . Aš gyvenu Lietuvoje , kuri yra ES šalis .

  20. Br parašė:

    Šlykšti parduotuvė,iš principo,niekad nėjau ir neisiu!!

  21. Pirkeja parašė:

    Vakar buvome” merėje” Tilžės turguje- beveik visos prekes “ Ukraina” ?‍♀️, 15% Lietuvos gamintojų ir Baltarusija, rusišku prekių 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Vladimiras Putinas laukte laukia mūsų signalo

Vis daugėja tekstų įtakingiausioje Europos žiniasklaidoje apie tai, kad europiečiai galėtų rimtai susiburti ir vis dėlto pasiųsti karinių pajėgų į ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

ELTA

Naują atmintiną dieną siūloma skirti Vilko vaikams

Į atmintinų dienų sąrašą siūloma įtraukti Vilko vaikų atminimui skirtą dieną. Jei Seimas pritartų, ji būtų minima rugsėjo 14-ąją. Siekiant ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Nuomonės

Minskas, Astana – lygiuok, ramiai!

Po Ukrainos kariuomenės bepiločių orlaivių (dronų) atakų prieš stambias Rusijos naftos perdirbimo įmones (refinerijas) europinėje šalies dalyje, pasekmės, atrodo, yra ...
2024-04-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This