Teisingumas Palangoje smurtavusį panevėžietį po 8 metų pasivijo JAV

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-01-19

Teismas paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį, kuriuo 46-erių metų Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) šiuo metu gyvenantis panevėžietis pripažintas kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Teismas sutiko su prokuroro jam siūloma bausme ir skyrė vyrui daugiau nei 11 tūkst. eurų baudą.

Bylos duomenimis, 2015 metų liepą viename iš Palangoje veikusių naktinių klubų įvyko konfliktas, kurio metu nukentėjo 45 metų vyras. Nukentėjusiajam tąkart prireikė medikų pagalbos, jam nustatytas nesunkus sveikatos sutrikdymas. Teisėsaugos pareigūnai po incidento pradėjo ikiteisminį tyrimą, tačiau tuo metu konfliktą sukėlęs ir smurtavęs asmuo teisinės atsakomybės nesulaukė, nes nepavyko nustatyti jo tapatybės.

2016 m. sausį pareigūnams pavykus sėkmingai identifikuoti smurtautoją, buvo paskelbta jo paieška. Po beveik ketverių metų, 2019 metų gruodį, įtariamasis – 46-erių panevėžietis – pakliuvo į JAV teisėsaugos pareigūnų akiratį dėl neatsargaus elgesio su ginklu. Kilusio incidento metu žuvo žmogus.

JAV teisėsaugos pareigūnams įvykdžius Lietuvos teisinės pagalbos pavedimą dėl įtariamojo apklausos ir supažindinimo su ikiteisminio tyrimo medžiaga, baudžiamoji byla 2023 metų balandį buvo perduota teismui. Tyrimui vadovavęs Klaipėdos apylinkės prokuroras Nerijus Šiaulys teismo prašė pripažinti asmenį kaltu dėl jam inkriminuotų nusikalstamų veikų ir paskirti galutinę subendrintą bausmę – 11 298 eurų baudą. Prokuroras teismo taip pat prašė kaltinamajam priteisti atlyginti nukentėjusiojo patirtą neturtinę žalą.

Šį ketvirtadienį Palangos teismas, išnagrinėjęs baudžiamąją bylą, sutiko su valstybinį kaltinimą palaikiusio prokuroro pozicija ir pripažino JAV gyvenantį panevėžietį kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir viešosios tvarkos pažeidimo. Be jam paskirtos baudos nuteistasis taip pat privalės atlyginti ir nukentėjusiajam padarytą neturtinę žalą.

Žymos: | |

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Koronavirusas

Tarp nulinius COVID-19 rodiklius turinčių savivaldybių atsidūrė ir Palanga

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad šeštadienį šalyje patvirtinti vos du nauji COVID-19 atvejai – abu žmonės susirgo pirmą kartą. Tarp ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Regionas

Palanga kviečia į gintarines linksmybes

Organizatoriai žada, kad gegužės 10-12 dienomis, kai Palangoje jau 16 kartą vyks „Gintarinis savaitgalis”, turės ką veikti visi – ir ...
2024-05-11
Skaityti daugiau

Svarbu, Veidai

Tomas Venclova: „Lietuviai neturėtų didžiuotis, kad yra paskutiniai Europos pagonys"

86 metų poetas, rašytojas, vertėjas, filosofijos mokslų daktaras Tomas Venclova galėtų būti puikiu pavyzdžiui daugeliui senjorų, kaip, sulaukus garbaus amžiaus, ...
2024-05-10
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This