Paskelbta dar viena Kultūros skyriaus vedėjo paieška (4)

Kultūra
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-02-14

Klaipėdos savivaldybės administracija vėl bando rasti kandidatų į Kultūros skyriaus vedėjo pareigas – paskelbtas jau antrasis konkursas. Būsimam vedėjui žadamas 1,55 baziniais dydžiais grįstas pareiginės algos koeficientas, bet bus taikomas išbandymo laikotarpis – 3 mėnesiai.

Iš Kultūros skyriaus pasitraukė ne tik jo vadovė, o vėliau – ir jos pareigas ėjusi tarnautoja, bet ir dar viena specialistė. Dabar šiame skyriuje dirba tik trys valstybės tarnautojai, kuriems tenka didžiulis darbo krūvis, nes šiuo metu yra vertinamas rekordiniu vadintas paraiškų dėl kultūros projektų dalinio finansavimo iš savivaldybės biudžeto skaičius.

Savivaldybė internete nenurodyta, kuris iš likusių darbuotojų laikinai eina vedėjo pareigas. Trečiadienį kultūros organizacijas pasiekusiame rašte kaip laikinai pavaduojanti vedėją pasirašė Germinta Patašiūtė.

„Kultūros skyrius ieško kūrybiškai mąstančio komandos lyderio, kuris pažinotų Klaipėdos kultūros ir meno lauką, gebėtų dirbti komandoje, prisitaikyti prie dinamiškos aplinkos ir dalykiškai bendrauti bei bendradarbiauti su įvairiais žmonėmis. Pagrindinės darbo užduotys – įgyvendinti Klaipėdos miesto savivaldybės kultūros politikos tikslus, vykdyti Klaipėdos miesto savivaldybės biudžetinių ir viešųjų kultūros įstaigų veiklos priežiūrą, inicijuoti ir koordinuoti kultūrinio bendradarbiavimo projektų įgyvendinimą ir dar keletas kitų, kurias rasite pareigybės aprašyme. Kviečiame kandidatuoti, jei Jums svarbios šios vertybės: pagarba ir pasitikėjimu grįstas komandinis darbas, kūrybiškumas, atvirumas naujovėms, pozityvus požiūris į gyvenimą bei meilė Klaipėdos miestui”,- taip viliojama į paskelbtą konkursą.

Kandidatams taikomas reikalavimas – aukštasis universitetinis išsilavinimas (bakalauro kvalifikacinis laipsnis) arba jam lygiavertė aukštojo mokslo kvalifikacija ir 5 metų kultūros ar meno projektų valdymo patirtis. Dokumentai priimami iki vasario 28 d. per Valstybės tarnybos valdymo informacinę sistemą.

„Atvira Klaipėda” jau rašė, jog praėjusių metų pabaigoje Savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Inga Gelžinytė-Litinskienė sakė, kad pirmame konkurse į Kultūros skyriaus vedėjo vietą „nebuvo laimėtojų”. Tik du pretendentai buvo atsiliepę į šį savivaldybės kvietimą.

Personalo skyriaus vedėja teigė neturinti teisės komentuoti, ar į Kultūros skyriaus vedėjo kėdę taikėsi savivaldybėje dirbantys asmenys, ar iš „pašalies”. „Atvira Klaipėdos” duomenimis, į šias pareigas pretendavo Kultūros skyriuje dirbę specialistai, bet miesto vadovams jų kandidatūros neįtiko.

Žymos: | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Paskelbta dar viena Kultūros skyriaus vedėjo paieška”: 4

  1. Ligita parašė:

    bijočiau kandidatuoti… savo nuomonės vistiek negalėtum pasakyt.

  2. KLP parašė:

    Kažin kaip atrankos komisija įvertins meilės Klaipėdai kriterijų. Kokius dokumentus reikia pateikti, kad tai įrodytum?

  3. T parašė:

    Turint nieko nenutuokiati kultūroje dvarponį merą, nieko nuostabaus.

    • Istorija parašė:

      Istorija žino ir labai teigiamų dvarponių, rėmusių kultūrą, mokslą, meną ar teatrą. Tiktai apie juos žinome nedaug, gal būt, tai buvo sąmoningai trinama iš tautos atminties.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Verslas

Dėl milijoninių dividendų ir investicijų gali brangti vanduo

Nerimaujant, kad dėl perkrovimo gali sprogti pagrindinė miesto slėginė nuotekų linija ir tuomet nevalytos nuotekos lietųsi tiesiai į Kuršių marias, ...
2024-05-13
Skaityti daugiau

Sportas

Klaipėdoje nori įrengti diskgolfo parką

„Klaipėdos mieste įrengus nemokamą diskgolfo 18-os taikinių parką, šis parkas būtų viešai prieinamas visiems Klaipėdos miesto gyventojams ir svečiams, o ...
2024-05-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos poliklinikos: rekonstrukcijos projektas gerokai brangesnis nei naujo pastato

Pasirinkus ne pačią mažiausią kainą pasiūliusį rangovą, Klaipėdos miesto poliklinikos atnaujinimo projektavimas savivaldybei kainuos apie 150 tūkstančių eurų daugiau nei ...
2024-05-11
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This