„CityBee“ dviračiai pradeda sezoną pajūryje

Transportas

Penktadienį „CityBee“ dviračių dalijimosi paslauga pradėjo jau antrąjį sezoną pajūryje.

„CityBee” vadovas Lukas Yla sako, kad ruošiantis dviračių sezonui svarbiausia buvo pasirinkti kuo patogesnę automatinę dviračių užrakto technologiją.

„Kad miestiečiai dviračius galėtų pasiimti ir palikti paprastai ir greitai, įdiegėme elektrinę spyną, kuri pasikrauna nuo saulės modulių. Jos pagalba dviratį bus galima pasiimti vieno mygtuko paspaudimu“, – pranešime cituojamas L. Yla.

Palmiros Mart nuotr.

Klaipėdoje pristatyta 70 dviračių, kuriuos palikti ir paimti bus galima 27-iuose populiariausiuose miesto taškuose – senamiestyje, prie „Akropolio“, prie perkėlų ir kitur. Jei didės poreikis, dviračių ir stotelių skaičių ketinama didinti.

„CityBee“ oranžinių dviračių sezonas veiks tol, kol tam bus palankios oro sąlygos. Praėjusiais metais dviračių sezonas pasibaigė lapkričio 1 d. „Jeigu oro sąlygos šiemet neskriaus, planuojame panašios trukmės sezoną“, – sako L. Yla.

Būtina parsisiųsti programėlę

Nuo šių metų dviračiais galės naudotis ir pilnametystės nesulaukę ar vairuotojo pažymėjimo neturintys asmenys.

„Norint naudotis oranžiniais dviračiais, tereikia į telefoną atsisiųsti „CityBee“ programėlę, kuri veikia išmaniuosiuose telefonuose su įdiegta „Android“ ar „iOS“ operacine sistema. Registruojantis dviračių paslaugai, užteks suvesti savo asmens duomenis ir susieti mokėjimo kortelę. Tai palengvins paslaugos naudojimąsi ir miestų svečiams iš užsienio“, – sako „CityBee” vadovas.

Dar viena pristatyta naujovė – tai lankstesnė kainodara. Norintieji naudotis „CityBee“ dviračiais galės įsigyti trijų dienų, mėnesio ar viso sezono abonementus arba naudotis paslauga neįsigijus abonemento.

Įsigijus abonementą, kiekvienos kelionės pirmosios 30 minučių bus nemokamos, o tokių kelionių kiekis – neribojamas. Dviračiu naudojantis ilgiau nei 30 minučių, kiekvienas papildomas pusvalandis kainuos 0,5 €. Nuo šio sezono norintieji pasivažinėti dviračiu neprivalės pirkti abonemento, o tiesiog galės mokėti už kiekvieną naudojimosi pusvalandį, kuris kainuos 0.5 €.

Neatsiejama modernaus miesto dalis

Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas džiaugiasi, kad dviračių dalinimosi paslauga išpopuliarėjo ir pajūryje. Anot jo, tai į gera keičia klaipėdiečių ir miesto svečių judėjimo įpročius, prisideda prie sveikesnės aplinkos.

„Dviračiai ir jiems pritaikyta infrastruktūra yra neatsiejama modernaus, sveiko miesto dalis. Smagu, kad vis dažniau ant dviračių pastebime ne tik šeimas, besileidžiančias į savaitgalio keliones, bet ir kasdien į ofisus skubančius klaipėdiečius ar miesto svečius“, – sako V. Grubliauskas.

INFORMACIJA

„CityBee“ – tai automobilių ir dviračių dalinimosi paslaugas teikianti įmonė, leidžianti transporto priemones išsinuomoti per mobiliąją programėlę. Ji savo veiklą vykdo Vilniuje, Kaune ir pajūrio miestuose. Per praėjusį sezoną su „CityBee“ dviračiais pajūryje buvo numinta beveik 100 tūkst. kilometrų.

 

 

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Kibernetiniai nusikaltėliai pasisavino dalies „CityBee“ klientų informaciją

Bendrovė „CityBee“ pranešė, jog pirmadienio popietę paaiškėjo, kad kibernetiniai nusikaltėliai forume paskelbė apie 110 tūkst. Lietuvoje registruotų „CityBee“ klientų informaciją. ...
2021-02-15
Skaityti daugiau

Verslas

„CityBee“ pradeda teikti greitųjų siuntų pristatymo paslaugą

Transporto dalijimosi bendrovė „CityBee“ paskelbė Klaipėdoje, Vilniuje ir Kaune pradedanti teikti siuntų ir prekių pristatymo tą pačią dieną paslaugą „CityBee Delivery“. ...
2020-04-03
Skaityti daugiau

Transportas

„CityBee“ elektriniai paspirtukai atriedėjo ir į pajūrį

„CityBee“ praneša, kad penktadienį Klaipėdoje ir Palangoje pradėjo teikti el. paspirtukų dalijimosi paslaugą. Iš viso šiuose miestuose šiltuoju metų laikotarpiu ...
2019-08-09
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This