Klaipėdos rajone – pirmieji savarankiško gyvenimo namai

Regionas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-02-28

Klaipėdos rajone duris atveria pirmieji savarankiško gyvenimo namai. Savivaldybė jau pasirašė akreditavimo sutartį su Sėlenų kaimo bendruomene „Smilgynai ir kaimynai“, o apgyvendinimo paslaugas pirmieji klientai čia galės gauti jau nuo kovo 1 d.

Gyventojams bus suteikiamos patalpos atskiruose 17 kv. m moduliniuose nameliuose.

Net aštuoniems vienišiems senyvo amžiaus bei socialinę atskirtį patiriantiems žmonės galimybė rasti užuovėją savarankiško gyvenimo namuose suteikta įgyvendinus VVG „Pajūrio kraštas“ ir Klaipėdos rajono savivaldybės finansuotą projektą.

Gyventojams bus suteikiamos patalpos atskiruose 17 kv. m. moduliniuose nameliuose, kuriuose yra kambarys, virtuvėlė ir sanitarinis mazgas. Čia gyvenantys žmonės patys tvarkysis patalpas ir gaminsis maistą, o prireikus galės konsultuotis su socialinės ir individualios priežiūros darbuotojais. Savarankiško gyvenimo namuose įrengtos ir bendro naudojimo patalpos susirinkimams ir laisvalaikiui, taip pat – skalbimo patalpa.

Bendruomenė „Smilgynai ir kaimynai“ nupirko ne tik 9 modulinius namelius ir juos įrengė, bet ir susitvarkė aplinką: įsirengė takelius, pasirūpino teritorijos apželdinimu, kiemo apšvietimu, vandens filtrų, priešgaisrinės signalizacijos ir kamerų įrengimu. Savivaldybė projekto įgyvendinimui skyrė kiek daugiau nei 160 tūkst. eurų.

„Išties džiaugiamės, kad turime aktyvių bendruomenių, kurios tampa Savivaldybės socialiniais partneriais ir kuria bei įgyvendina projektus, kurie orientuoti ne tik į bendruomenės veiklą, bet gali sukurti žymius pokyčius visuomenėje. Savivaldybėms reikalingi stiprūs partneriai, galintys padėti spręsti vienokias ar kitokias socialines problemas, galbūt tapsime pavyzdžiu ir kitoms savivaldybėms bei vietos bendruomenėms, nes visoje Lietuvoje savarankiško gyvenimo namų paslaugas iki šiol teikė tik dvi nevyriausybinės organizacijos“, – pranešime pažymi Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Pageidaujantys apsigyventi savarankiško gyvenimo namuose kviečiami kreiptis į savo seniūniją.

Žymos:

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Gargždų 771-ajam gimtadieniui - Mažoji dainų ir šokių šventė 

Klaipėdos rajono savivaldybė skelbia, kad 771-asis Gargždų gimtadienis bus švenčiamas keturias dienas – nuo gegužės 30-osios iki birželio 2 dienos. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Regionas

Atnaujins Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnaziją

Klaipėdos rajono savivaldybė praneša apie planus modernizuoti Veiviržėnų Jurgio Šaulio gimnaziją – jau pasirašyta sutartis dėl jos atnaujinimo projektinių pasiūlymų ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Regionas

Prezidentas lankysis Klaipėdos rajone

Šalies vadovas Gitanas Nausėda antradienį lankysis Klaipėdos rajone, kur susitiks su meru Broniumi Markausku. Viešėdamas Klaipėdos rajone prezidentas taip pat ...
2024-04-30
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This