Kodėl Darbėnai prieš vandenilį protestuoja, o Klaipėda tyli?* (4)

Spyglys
Spyglys
2024-03-09

Nors prie Naujosios perkėlos į Smiltynę neilgai trukus bus pradėta vandenilio gamyklos statyba, Klaipėdos gyventojai, kitaip nei Darbėnų liaudis, protestų akcijų nerengia, prie Palangos prisijungti nežada. Nes ji jau yra užgrūdinta gamyklų ir visos Mendelejevo lentelėje pažymėtų elementų krovos valstybiniame jūrų uoste. O Darbėnų liaudis yra išlepusi nuo gryno oro, žemės ir vandens bei padorios valdžios.

Anksčiau prieš pramonės plėtrą uostamiestyje protestuodavo net tik jo darbininkai, valstiečiai bei inteligentija, bet net ir vienas kitas politikas. Ir net kai kurie rimti vietos valdžios vyrai. Daugelis pamena, kiek jų būta, kai tūlas Arvydas Vaitkus vadovavo Uosto direkcijai ir stūmė giliavandenio uosto Melnragėje projektą. Na ir kas? Šnipštas iš tų protestų, tuščias, deja, laiko gaišimas.

O dabar dėl vandenilio gamyklos statybos sprendimą vienasmeniškai už visus klaipėdiečius priims tas pat Arvydas Vaitkus (tai parašyta valdiškuose popieriuose). O kokį sprendimą reikia priimti merui, tikriausiai jai seniai pakuždėjo bičiuliai iš uosto. 

*Šios rubrikos nerekomenduojama skaityti susipykusiems su humoro jausmu ar stokojantiems fantazijos, nes nieko rimto čia tikrai nerasite, Spyglio humoras iš viso yra sunkiai suprantamas, lėkštas, juodas ir kandus. Rimtų dalykų ieškokite visose kitose „Atviros Klaipėdos” rubrikose.
Žymos: | | | | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Kodėl Darbėnai prieš vandenilį protestuoja, o Klaipėda tyli?*”: 4

  1. Vandenilis, tai mūsų ateitis parašė:

    Vandenilis tai ateitis. Viską kas keičia benziną, dizeliną ,kuris Rusijos pinigai stengiasi blokuoti tie, kurie iš to rusiško kuro uždirba arba jiems dirba.
    Tad žinokime, kad tai kas nauja palaikykime tik tikrinkime, kad būtų visi saugumo žingsniai įvykdyti.

    • GGG parašė:

      Saugumo žingsniai ???…viena klaida…ir ateities nebėra…tai yra viso miesto. Tik visiškas asilas gali statyti toki objekta miesto centre.
      Kur tą vandenili dėsi…Vokečiai, Japonai toliau projektuoja dizelinius variklius. Kodėl nepaleidžia į masine gamyba vandenilių varomu auto…?Tik todėl kad neisivaizduoja kaip sukurti saugia talpa vandeniliui tai koks ten kiekis ir kokie kiekiai būna gamyklose…

  2. Anonimas parašė:

    Ligita matyt uzsiemusi

  3. Anonimas parašė:

    Ar tikrai bus statoma Klaipėdoje?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Nauja kultūros erdvė kurorte - „Palangos duonos fabrikas"

Buvusios Palangos duonos gamyklos patalpos virsta šiuolaikiška menine erdve „Palangos duonos fabriku“. Šią vasarą miesto gyventojai bei svečiai čia galės ...
2024-05-17
Skaityti daugiau

Regionas

Į tarpukario Palangą nukels orientacinis žaidimas 

Gegužės 25 d., 12 val., Lietuvos nacionalinio muziejaus padalinys Jono Šliūpo muziejus kartu su Palangos atvira jaunimo erdve „Be stogo“ ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdą reprezentuos burgerių valgymo festivalis*

Klaipėdoje jau matyti akivaizdžios kultūrinės permainos – tradicija tampa mėsainių (lietuviškai – burgerių) festivalis. Spyglys prognozuoja, kad ilgainiui tai būsiąs ...
2024-05-16
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This