Spręs dėl lengvatų prekybininkams burlaivių viešnagės metu (1)

Verslas
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-04-03

Šių metų birželio 27-30 dienomis į Klaipėdą suplauks didieji burlaiviai, jų viešnagės metu bus organizuojama šventinė mugė. Jos dalyvius siūloma atleisti nuo vietinės rinkliavos už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas.

„Į Klaipėdą atplauksiantys didieji burlaiviai visada – juolab kai tai nevyksta taip dažnai kaip norėtųsi – yra didelis įvykis, sutraukiantis į miestą tūkstančius įspūdingu reginiu norinčių pasigėrėti žmonių. Man, kaip miesto vadovui, yra svarbu, kad čia atvykusieji, tarp jų – ir svetimšaliai burlaivių įgulų nariai, rastų ir daugiau nekasdieniškų pramogų, kad turėtų kur paganyti akis, kuo pasidžiaugti, taip pat – pasistiprinti, įsigyti lauktuvių namiškiams ir kad išvyktų iš čia su geromis emocijomis, pasižadėję ir kitąkart grįžti į Klaipėdą. Neabejoju, kad nauda miestui būtų ženkliai didesnė negu į biudžetą negautos lėšos“, – savivaldybės pranešime cituojamas Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Pastarąjį kartą „Tall ships races“ Klaipėdoje lankėsi 2017 m.. Martyno Vainoriaus nuotr.

Teisę Savivaldybės tarybai suteikti lengvatas vietinės rinkliavos mokėtojams numato įstatymai. Skaičiuojama, kad šventinėje mugėje burlaivių lenktynių metu galėtų dalyvauti apie 170 prekybininkų ir paslaugų teikėjų. Atleisti juos nuo vietinės rinkliavos miestui iš viso kainuotų apie 2700 eurų. Prekybininkams, šventinės mugės metu prekiausiantiems alkoholiniais gėrimais, vietinės rinkliavos lengvata nebus taikoma.

Tarptautinės regatos metu Klaipėdoje tikimasi priimti iki 80 burlaivių. Planuojama, kad į miestą atplauks apie 1000 jų įgulų narių.

„The Tall Ships Races“ lenktynės vyksta kiekvieną vasarą Europos vandenyse nuo Baltijos iki Viduržemio jūros. Šiemet burlaiviai aplankys Klaipėdą, Helsinkį, Taliną, Turku, Mariehamną ir Ščeciną. Pirmasis lenktynių etapas startuos Klaipėdoje.

Pastarąjį kartą „Tall ships races“ Klaipėdoje lankėsi 2017 m. Skaičiuota, jog tuomet pamatyti didžiųjų burlaivių parado į miestą atvyko per pusę milijono lankytojų.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Spręs dėl lengvatų prekybininkams burlaivių viešnagės metu” komentarų : 1

  1. Praeivis parašė:

    Kitos foto neturejot?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Tvarkys aikštę prie Santuokos rūmų

Klaipėdos savivaldybė praneša apie dar šiais metais planuojamą atnaujinti aikštę prie Klaipėdos santuokų rūmų. Darbai bus atliekami pagal anksčiau atliktą ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This