Žmonėms su regos negalia nepasiklysti naujajame Muzikiniame teatre padės ir technologijos (1)

Kultūra
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-04-05

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog naujajame jo pastate laukiami ir lankytojai, turintys regos negalią – čia jiems talkins ne tik žiūrovų aptarnavimo tarnybos darbuotojai, bet ir nepasiklysti padės įdiegti šiuolaikiniai techniniai sprendimai.

Akliesiems ir silpnaregiams lengviau orientuotis naujame teatro pastate padės mobilioji programėlė „RightHear“, kuri, panašiai kaip GPS įranga, naudotoją informuoja, kas yra aplink jį.

Martyno Vainoriaus nuotr.

KVMT vadovės pavaduotojas Naglis Stancikas pasakoja, jog numatytose vietose teatro holuose yra išdėstyti specialūs sensoriai, kurie jaus žmogaus su regos negalia buvimo vietą ir judėjimo kryptį. Specialioje programoje bus suvedami specialūs tekstai ir nuorodos, kurių gali prireikti čia vaikštančiam neregiui.

Žmogus su regos negalia savo mobiliajame telefone, naudodamas nemokamą „RightHear“ aplikaciją, patogiai gaus garsines judėjimo nuorodas ir perspėjimus.

Pavyzdžiui, priėjus prie Teatro pagrindinio įėjimo gali būti pranešta: „Atvykote į Klaipėdos valstybinį muzikinį teatrą ir esate priešais pagrindines įėjimo duris. Durys atsidaro jas pastumiant. Įėjus reikia du metrus eiti tiesiai, po to pasukti į kairę. Nuėję dar du metrus jūs būsite prie bilietų kasos“.

Įvertindama žmogaus su regos negalia buvimo vietą, programėlė pateiks instrukcijų ir perspėjimų, kaip patekti į „Jūros“ ar „Marių“ sales, rūbinę, liftą ar kavinę. Aplikaciją galima naudoti įvairiais išmaniaisiais telefonais tiek Android, tiek iOS aplinkose.

Klaipėdietis, masažo salono savininkas Kazys sako apie tokią programėlę dar negirdėjęs, bet nekantriai laukia ją išbandyti.

„Mes, aklieji, prie to nepratę: paprastai naujame pastate pirmą kartą stengiuosi apsilankyti su lydinčiu asmeniu bei gerai įsiminti jo išdėstymą. Su malonumu ateisiu į naująjį Muzikinį teatrą bei paraginsiu kolegas“, – teatro pranešime cituojamas scenos meno gerbėjas.

Pranešama, kadangi šiai mobiliajai programai reikia patalpų savininkų investicijų, ji kol kas prieinama tik daugiau nei tūkstantyje viešojo naudojimo vietų visame pasaulyje. Minimas sprendimas plačiai taikomas Amerikoje bei Izraelyje. Lietuvoje šią programą pirmasis panaudos Klaipėdos muzikinis teatras.

Žymos: | |

Komentarai (1):

Įrašo “Žmonėms su regos negalia nepasiklysti naujajame Muzikiniame teatre padės ir technologijos” komentarų : 1

  1. Vardas parašė:

    Vieta netinkama siam pastatui parinkta .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Muzikinio teatro scenoje - Europos baleto žvaigždės

Klaipėdos valstybiniame muzikiniame teatre gegužės 17 d., penktadienį, 18.30 val., žinomiausi Europos šiuolaikinio šokio ir baleto atstovai susitiks iškilmingame baleto ...
2024-05-16
Skaityti daugiau

Kultūra

Baleto gala koncerte - klasika ir šiuolaikinis šokis

„Įvairiapusė ir dinamiška Iškilmingo baleto gala koncerto programa, kurioje klasikinis šokis jungsis su šiuolaikiniu šokio repertuaru, neabejotinai žada tikrą puotą ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Jūros motyvai - ir KVMT aptarnaujančio personalo aprangoje

Į Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) atidarymą susirinkusius svečius ir žiūrovus pasitiko naujomis uniformomis pasipuošę Žiūrovų aptarnavimo tarnybos darbuotojai. Išskirtinius ...
2024-05-06
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This