Raudonasis Kryžius ieško iššūkių nebijančių savanorių

Konsultacijos
Avatar photoAtvira Klaipėda
2024-04-11

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) – organizacija, kurios apmokyti ir paruošti savanoriai įvykus krizei ar nelaimei skuba į pagalbą ir padeda specialiosioms tarnyboms ieškoti dingusių žmonių, koordinuoti žmonių srautus, dalinti humanitarinę pagalbą, teikti pirmąją psichologinę ir pirmąją pagalbą, prireikus – geba evakuoti žmones arba įkurti evakuacijos/gyventojų priėmimo punktus.

Šiuo metu organizacija turi 147 Pasirengimo ir ekstremalių situacijų (PES) valdymo savanorius bei prie jų prisijungti kviečia naujus narius.

Martyno Vainoriaus nuotr.

LRK reagavimo vadovė Vytautė Stankevičienė sako, kad kelias, norint tapti PES savanoriu, nėra trumpas ir lengvas, tačiau pabrėžia, jog ši veikla ypatingai tiks tiems žmonėms, kurie mėgsta mokytis ir tobulėti.

„PES savanorio kelias prasideda iškart po atrankos. Svarbiausi mokymai, kuriuos būsimas PES savanoris turi išklausyti, tai LRK įvadas ir 8 val. trunkantys pirmosios psichologinės pagalbos mokymai. Tai pagrindas, be kurio neįmanoma kelionė tolyn. Kiek vėliau privaloma išklausyti Krizių ir ekstremalių situacijų valdymo programos įvadą, pirmosios pagalbos pirmąją dalį, humanitarinės pagalbos ir prieglobsčio bei migracijos įvadus, radijo ryšio procedūrų mokymus ir susitikti su esamu būrio vadu ir pavaduotoju ar visu būriu”, – pasakoja V. Stankevičienė.

LRK PES savanoris Elvinas Staškus sako, kad situacijos, kuomet tenka veikti realiose krizėse, nelaimėse, suteikia tokį prasmės jausmą ir sukelia tiek adrenalino, kiek iki šiol nesuteikė dar jokia veikla.

„Ši savanorystė man suteikia daugiau pasitikėjimo savimi, drąsos ir kitokio požiūrio į pagalbą kitiems, kuomet jiems pagalba krizėje ar nelaimėje yra ypatingai svarbi. Krizių metu laiko nuovoka tampa nebesvarbi, o tikslas padėti tampa pats svarbiausias. Veikiant krizėse niekados nežinai, kas tavęs gali laukti, todėl veikimas neapibrėžtume suteikia dar daugiau adrenalino ir šalto mąstymo. Įvairios krizinės situacijos priverčia mus kitaip pažiūrėti į gyvenimą, į mūsų pačių tikslus, norus bei galimybes. Visiems siūlau pamatyti ne tik save, bet kur kas plačiau, nes ir mažiausia pagalba kitiems gali išgelbėti nuo didžiulių krizių ir nelaimių”, – pasakoja jis.

Naujų PES savanorių prisijungiant laukiama Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Alytuje, Vilkaviškyje ir Visagine. Anketą ir daugiau informacijos galima rasti čia.

Žymos: | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Kviečia tapti BBBS savanoriais

Dvasinės pagalbos jaunimui centras jau 29 metus Klaipėdoje telkia savanorius ir vykdo programą Big Brothers Big Sisters (BBBS). Programos tikslas – ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Kviečia nupirkti higienos priemonių stokojantiems: laukiami ir savanoriai

Prieš kiek daugiau nei pusę metų Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) startavo su nauja veikla – trumpuoju humanitarinės pagalbos numeriu 111. ...
2024-05-20
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Lietuvos Raudonojo Kryžiaus pagalbos numeris - 111

Lietuvos Raudonasis Kryžius (LRK) primena, jog 2023 metais startavo trumpasis pagalbos numeris 111, kuriuo kreiptis pagalbos į šią organizaciją gali ...
2024-04-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This