Nemokamos Jūros šventės kelionės: bus sumaištis?

Svarbu, Transportas

Klaipėdos politikams pradėjus svarstyti sprendimo projektą, kuriuo norima leisti dvi šiemetinės Jūros šventės dienas miesto autobusais važiuoti nemokamai, pasigirdo ir kai kurių abejonių.

„Atviros Klaipėdos” skaitytojas Audrius atkreipė dėmesį, kad Savivaldybė siūlo leisti nemokamai vežti keleivius tik liepos 28-29 dienomis, nors šventė prasidės jau penktadienį, liepos 27-ąją.

„Ar nebus taip, kad žmonės supras, kad galima važiuoti nemokamai visos Jūros šventės metu ir penktadienį nepirks jokių bilietų bei dėl to bus baudžiami kontrolės?”, – savo įžvalga pasidalino skaitytojas.

Kad jo įžvalgos ne iš piršto laužtos rodo ir pačių Jūros šventės organizatorių – VšĮ „Klaipėdos šventės” – jau skleidžiama informacija. Oficialioje „Facebook” paskyroje skelbiama, kad autobusai nemokamai veš liepos 27-29 dienomis.

Tačiau toks klausimas nekilo nei trečiadienį vykusio miesto Tarybos Finansų ir ekonomikos posėdžio metu, nei ketvirtadienį posėdžiavusiems Kultūros, švietimo ir sporto komiteto nariams. Jie pritarė Savivaldybės administracijos siūlymui, kuris miesto biudžetui kainuos 48 057 eurus (tiek reikės sumokėti vežėjams už šių dviejų dienų ridą).

Viešojo transporto sritį kuruojantis vicemeras Artūras Šulcas „Atvirai Klaipėdai” tikino, kad klausimų dėl šio sprendimo iš tiesų kyla ir daugiau, bet kadangi jis uostamiestyje yra „pilotinis”, pirmam kartui siūlomas būtent toks variantas.

„Daugiausiai problemų kyla ne dėl nuvažiavimo, o dėl išvažiavimo iš Jūros šventės. Po penktadienio renginių grįžtama jau prasidėjus šeštadieniui, o tada jau bus nemokamas važiavimas. Žiūrėsime, kaip viskas seksis, pagal sukauptą patirtį galės būti priimami sprendimai kitiems metams”, – sakė A. Šulcas.

Suskaičiuota, kad jei miesto valdžia norės, kad miesto autobusai kitąmet vežtų nemokamai ir visų dešimties nemokamų renginių metu, tam reikėtų biudžete numatyti apie 269 tūkst. eurų.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Klaipėda perka ir senus miesto autobusus

Nors Klaipėdos savivaldybė tarp 2023–2027 metų veiklos prioritetų įrašė, kad netaršių autobusų dalis jos valdomoje UAB „Klaipėdos paslaugos” sudarys 100 ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

Transportas

„Klaipėdos paslaugos” pirks senus tolimojo susisiekimo autobusus

Klaipėdos savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” paskelbė rinkos konsultaciją dėl trijų naudotų tolimojo susisiekimo autobusų pirkimo. Ši bendrovė siekia įsigyti ...
2024-03-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija IV

„Atsirado tada jau ir Būtingės variantas, galiausiai prasidėjo ten statybos, bet tyliai ramiai liko Klaipėdos terminalas, nors buvo kalbama, kad ...
2024-03-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This