Prašo tirti žiaurų elgesį su gyvūnais

Mums rašo

Laima Laurinavičienė, Rita Simanauskienė
2018-06-15

Komentarų: 0

Dvi klaipėdietės kreipėsi į policiją, prašydamos pradėti ikiteisminį tyrimą dėl žiauraus elgesio su gyvūnais. Šį pareiškimą jos atsiuntė ir „Atvirai Klaipėdai“.

Birželio 7 d. iš Žardininkų g. gyventojų gavome pranešimą, kad išvakarėse buvo užsandarintas Žardininkų g. 7 namo rūsio langelis, per kurį vaikščiojo dvi katės, šio namo rūsyje maitinančios savo kačiukus.

Tuoj pat kreipėmės raštu ir žodžiu į to namo vadybininką iš „Klaipėdos būsto“, prašydamos tučtuojau atidaryti rūsio langą, kad nežūtų nemaitinami gyvūnėliai.

Rūsyje aptikta katės gaišena, autorių nuotr.

Po ilgų įkalbinėjimų ir skambučių pagaliau gavome žinią, kad meistras, kuris aptarnauja Žardininkų g. 7 namą, išvažiavo į objektą.

Aš (Laima Laurinavičienė – AK pst.) atvažiavau prie namo apie 16 val., iškviečiau policiją. Su policija ir minėtu darbininku, kurio vardas Kastytis ir kuris vienintelis turi raktą, įėjome į rūsį.

Čia pamatėme gal 5 juodos spalvos maždaug 1 mėn. amžiaus kačiukus, kurie tuoj pat pasislėpė rūsio plyšyje po langu, kuris ir buvo užsandarintas.

Šalia gulėjo ir suaugusio katinėlio gaišena, šalia kurio mėtėsi dvi šviežiai išgerto alaus skardinės. Kačiukus pavyko pasislėpusius nufotografuoti, bet kadangi jie buvo juodi ir tamsoje, tai nuotraukose jie yra vos matomi.

Dalis rūsio lango angos, pro kurią vaikščiojo katės pas savo kačiukus, iš vidaus pusės buvo šviežiai  užpurkštos sandarinimo putomis. Tačiau kito rūsio lango kamputis iš lauko pusės jau buvo pakeltas, kad katės galėtų išlįsti. Kaip teigė liudininkai – namo gyventojai, tas naujas plyšys atsirado tik birželio 7 d. po pietų, kai meistras atvyko mūsų reikalavimu.

Julija paliudijo, kad birželio 6 d. apie 20 val. ji po savo langu rūsyje, kur yra šilumos vamzdžiai ir kuriame gyveno kačiukai ( moteris gyvena 1-ame a.), girdėjo įtartinus garsus.

Patekti į tą rūsį galėjo tik darbininkas Kastytis, kuris gyvena tame pačiame name ir vienintelis turi rūsio raktus.

Vėliau tą patį vakarą apie 22-22.30. val. daugelis gyventojų girdėjo kieme prie namo rėkaujantį Kastytį. Rėkdamas ir keikdamas jis grasino išnaikinti visus kiemo katinus, visu balsu keikė moteris, kurios rūpinosi katinėliais. Jau vėlyvą vakarą liudininkės pastebėjo prie rūsio angos verkiančias kates, kurios negalėjo patekti pas savo kačiukus.

Noriu informuoti, kad savaitę prieš šį įvykį VšĮ „Rainiukų viltis“ atstovės Laima Laurinavičienė ir Rita Simanauskienė lankėmės pagal gyventojų informaciją Žardininkų g. 5 ir 7 namuose.

Gyventojai mums pranešė, kad šių metų kovo ar balandžio mėn. „Klaipėdos būstas” užsandarino visus rūsių langus ir kad daug kačių ten numirė iš bado ir troškulio. Kalbėdami su gyventojais sužinojome, kad kai kurie gyventojai matė žuvusius gyvūnus ir bandė juos išnešti iš rūsio.

Vadinasi, šiuose namuose jau ne kartą buvo žiauriai elgiamasi su gyvūnais. Tą pačią dieną mes apėjome abiejų minėtų namų rūsių langus iš lauko pusės. Visi buvo užkalti, išskyrus tik mažą atvirą tarpelį rūsio lange Žardininkų g. 7 name, kuris buvo atviras iki birželio 6 d. vakaro, o vėliau užpurkštas putomis.

P. S.  Panašų pareiškimą policijai autorė nusiuntė ir dėl Debreceno g. 18 namo užkalto rūsio lango, kur rado išsekusius nuo bado kačiukus (nuotr.) , kurie po dviejų dienų prieglaudoje nugaišo. 

Už šio laiško turinį atsako jo autorės, redakcijos nuomonė gali nesutapti su skaitytojų išsakytomis mintimis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas

Piliavietės aikštei - Vytauto vardas, Liepų gatvei – Antano Smetonos

„Atvira Klaipėda” ciklo „Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas” rašinyje šįkart pasakoja, kokiais išskirtiniais įvykiais Klaipėdos kraštas 1923-1938 metais pasitikdavo prasidedantį rudenį. Anuomet ...
2021-09-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Tarpukario Klaipėdos kaleidoskopas

Lietuvos laivynas: ilga kelionė per kopas

Tikriausiai nebuvo metų, kai Klaipėdos kraštą prisijungusioje tarpukario Lietuvoje nebūtų buvę kalbama apie tai, kad reikia kurti nacionalinį laivyną. Apie ...
2021-04-24
Skaityti daugiau

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Lietuvos laivynui – 100 metų

Šiandien, 2021-ųjų kovo 4-ąją, sukanka lygiai šimtas metų, kai į Klaipėdos uostą įplaukė pirmasis laivas su Lietuvos vėliava – motorinis ...
2021-03-04
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This