Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų (4)

Transportas
Avatar photoArtūras Šulcas
2024-04-27

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo jos valdoma VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT). 

Martyno Vainoriaus nuotr.

Nuo šių metų pradžios savivaldybė ėmėsi pati organizuoti keleivių vežimo konkursus, kurių vertė yra didesnė nei 15 000 eurų be pridėtinės vertės mokesčio (PVM). Viešai apie tai nebuvo skelbta, toks sprendimas nebuvo svarstytas savivaldybės Taryboje ir jos komitetuose.

Viešojo transporto maršrutas Nr. 46 jungia Klaipėdą ir Ventę. Jam aptarnauti reikia dviejų autobusų. Paskelbto viešojo pirkimo konkurso dokumentuose rašoma, kad „paslaugų bus užsakoma minimaliai už 92 650,00 Eur su (arba 85 000,00 Eur be PVM) maksimaliai – už 109 000,00 Eur su PVM (arba 100 000,00 Eur be PVM)“.

Dokumentus šiam konkursui parengė savivaldybės VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT), o savivaldybei išrinkus paslaugos teikėją, su juo sutartį pasirašys taip pat ši viešoji įstaiga.

KKT sutartys tiek su privačiais vežėjais, tiek su savivaldybės valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos” dėl miesto maršrutų baigsis 2025 metais. Todėl naujos, sudėtingos tarptautinės viešojo pirkimų procedūros turėtų prasidėti dar šiais metais.

Pirmieji ženklai, kad Savivaldybės administracija siekia viešojo transporto organizavimą perimti vien tik į savo rankas pasirodė praėjusių metų rugpjūtį. Tuomet jos valdoma UAB „Klaipėdos paslaugos”, anksčiau vadinta Klaipėdos autobusų parku, domėjosi  galimybe sudaryti su savivaldybe tiesioginius vidaus sandorius. Nors Konstitucinis Teismas dar anksčiau išaiškino, kad tokie sandoriai yra galimi tik išimtiniais atvejais. „Klaipėdos paslaugos” tada sudarė 11,3 tūkst. eurų vertės sutartį su Austrijos įmone „MC Mobility Consultants GmbH” dėl viešojo transporto paslaugų organizavimo Klaipėdos mieste analizės paslaugų.

Žymos: | | |

Komentarai (4):

Atsakymai į “Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų”: 4

  1. Gerbiamas Mere A.Vaitkau, parašė:

    Miesto viešasis transportas turi būti Klp Savivaldybės kompetencijoje ir administravime, O ne įžūlaus ciniko ir aferisto Neniškio naguose, kuris jau trisdešimt+ metų jaučiasi Klaipėdos visateisiu šeimininku!!! Prokurorai jau seniai turėjo šį veikėją griebti už pautų, kartu su Dūdorium už jų visas afioras.

  2. T parašė:

    Teismo išaiškinimo savivaldybės veikėjams nieko nereiškia.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Atgimimo aikštės ir Muzikinio teatro rekonstrukcijų paralelės

Atgimimo aikštę rekonstruoti bei požeminį garažą po ja įrengti už 21,03 mln. eurų fiksuotą kainą UAB „Infes“ savivaldybei įsipareigojo per ...
2024-05-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atnaujins sustingusią „Mėlynojo proveržio” strategiją

2018 metais patvirtintą skambiai pavadintą pirmąją tokią visoje šalyje Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų („Mėlynąjį proveržį”) rengiamasi atnaujinti. ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Transportas

Savaitgalį - papildomi viešojo transporto reisai

Šį savaitgalį Klaipėdoje bus gausu renginių. Dauguma jų vyks dienos metu lokaliose erdvėse ir viešojo transporto sistemai prie jų adaptuotis ...
2024-05-17
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This