Dviejų mokyklų sporto aikštynams – milijonas

Sportas, Svarbu

Antradienį Klaipėdos savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas pasirašė rangos sutartį su UAB „Rolana” dėl 872 410 eurų vertės „Verdenės” progimnazijos sporto aikštyno sutvarkymo darbų. Tas pats rangovas už 230 tūkst. eurų sutvarkys ir penkias kitoje gatvės pusėje esančios „Žemynos” progimnazijos aikšteles.

„Stadionas”, kuriame iki šiol buvo tik žolė pjaunama, virs moderniu aikštynu. Martyno Vainoriaus nuotr.

Žadama, kad iki kitų metų rugsėjo prie „Verdenės” progimnazijos bus įrengti lengvosios atletikos bėgimo takai su sektoriais, krepšinio, tinklinio, teniso, kvadrato aikštelės, daugiau nei 5000 kv. m ploto futbolo stadionas su gumos granulių paklotu ir dirbtine žole. Bus įrengtas drenažas, apšvietimo sistema, 200 vietų žiūrovų tribūnos, kompleksą apjuos tvora.

„Iki šiol čia tik žolę pjaudavome. Dabar tai bus ne tik sporto aikštynas, bet ir erdvė šventėms. Manau, kad džiaugsis ir visa šiaurinės miesto dalies bendruomenė”, – sakė progimnazijos direktorė Rima Bėčiuvienė.

Pasak jos, statybininkų bus prašoma, kad jie paliktų pačios mokyklos bendruomenės čia įsirengtą akmenų klasę.

„Nors šita mokykla užpildyta net iki viršaus, ji iki šiol neturėjo sporto aikštyno, moksleiviai naudodavosi „Žemynos” stadionu, bet nenormalu, jog maži vaikai turi eiti per gatvę, kad galėtų pasportuoti. Tai bus pirmas toks didelis objektas šiaurinėje miesto dalyje. Apimame ir „Žemynos” progimnaziją – sutvarkysime penkias mažąsias jos sporto aikšteles. Jų darbai atsieis apie 230 000 eurų. Jos bus sutvarkytos per keturis mėnesius”, – sakė S. Budinas.

Pasak „Rolanos” vadovo Rolando Gaidžio, „Verdenėje” darbus tikisi pradėti rugsėjį, nes prieš tai reikės padaryti projektą, jį suderinti, gauti leidimą statyboms, o „Žemynos” teritorijoje ketinama pradėti darbuotis liepą.

Anot S. Budino, aikštelės, kuriomis galės naudotis ir bendruomenės, bus perduotos Sporto bazių valdymo centrui, kad būtų nuolatinė profesionali priežiūra, nes kai kuriems mokyklų vadovams esą kartais trūksta ir kompetencijos, ir noro tinkamai rūpintis naujais objektais.

Bus sutvarkytos ir penkios „Žemynos” sporto aikštelės. Martyno Vainoriaus nuotr.

Pasak Savivaldybės atstovų, šiemet bus atnaujinti „Versmės” progimnazijos bei Vytauto Didžiojo gimnazijos sporto aikštynai. Šalia pastarosios netrukus bus baigta įrengti futbolo aikštė, bėgimo takai su lengvosios atletikos sektoriais, krepšinio, rankinio ir tinklinio aikštelės. Prie „Versmės” atliekami panašūs darbai.

Kitą savaitę bus pasirašoma 40 tūkst. eurų vertės sutartis dėl Vydūno gimnazijos futbolo aikštyno sutvarkymo – bus įrengta dirbtinės žolės danga, tvora.

Šiemet dar planuojame pirkti Simono Dacho progimnazijos darbų projektą, sutvarkyti Gedminų progimnazijos krepšinio-tinklinio aikšteles. Kitąmet toliau bus vykdomi netrukus ketinami pradėti darbai prie Hermano Zudermano gimnazijos, statybininkai turėtų atkeliauti ir prie Sendvario, Vyturio progimnazijų.

Savivaldybė iš viso artimiausiam penkmečiui yra numačiusi mokyklų sporto aikštynus atnaujinti už maždaug 7 mln. eurų.

1 Comment

  1. Renaldas

    Mes kaip senovės Graikija – viskas tik į kūno rengimą:) 2018 metais 18’000 Klaipėdos miesto mokinių rengimui pirksime 150 kompiuterių – po vieną 113-ai mokinių. Jie kainuos 75 tūkst. EUR. Mokyklų sporto aikštynų atnaujinimui vien 2018 bus skiriama 1,45 mln. EUR, t.y. 20 kartų daugiau. Sveikame kūne – sveika siela. Gamtos, technologijų ir kitų laboratorijų įrangos pirkimas biudžete buvo planuotas, bet 2017 metų gale visai išbrauktas 2017-07-27 sprendimu Nr. T2-162. Tas, kuris pasirašė, vaikystėje, matyt, daug sportavo. Spėkite, kas?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This