Operatyviai sulaikė telefoninius sukčius

Kriminalai ir nelaimės

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Nors gyventojai dažnai įspėjami apie telefoninius sukčius, senyvo amžiaus žmonės vis dar apsigauna, o nusikaltėliai išvilioja iš jų grynuosius pinigus arba banko kortelių prisijungimo kodus.

Policija praneša, kad Klaipėdos Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos ( KPNNTV) pareigūnai operatyviai atskleidė tris šio pobūdžio nusikaltimus, kuriuos 2018 m. birželio-liepos mėnesiais įvykdė bendrininkų grupė, iš garbaus amžiaus klaipėdiečio ir dviejų kretingiškių apgaule išviliojusi 6250 Eur grynųjų pinigų ir dar 1900 Eur, buvusių banko sąskaitoje.

Policijos nuotr.

Birželio 6 d. telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė policijos pareigūnu ir 1927 m. gimusiam klaipėdiečiui pranešė, kad jis esąs nusikaltimo auka, o jo namuose laikomi pinigai – nusikaltimo įkalčiai, tad juos esą būtina paimti ir patikrinti. Atėjusiam nepažįstamam asmeniui nukentėjusysis įdavė 1250 Eur, paskui suprato, kad buvo apgautas.

Birželio 8 d. telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė chirurgu ir 1941 m. gimusiai kretingiškei pranešė, neva jos artima giminaitė yra sužalota, jos gydymui reikalingi pinigai. Vyras apgaule išviliojo banko sąskaitos prisijungimo kodus. Atvykę įtariamieji paėmė banko kortelę ir išgryninę pasisavino 1900 Eur. Tik po nusikaltimo nukentėjusioji susivokė, kad buvo apgauta.

Liepos 9 d. telefonu paskambinęs nepažįstamas asmuo prisistatė gydytoju ir 1942 m. gimusiai kretingiškei pranešė, kad jos dukra nuvirto nuo laiptų ir griūdama užkliuvo kitą moterį, kuriai nuo smūgio skilo kaukolė. Neva šiam „nusikaltimui“ nuslėpti ir operacijai skubiai atlikti reikalingi 5000 Eur. Moteris neabejodama sutiko ir netrukus atėjusiam nepažįstamajam įdavė 5000 Eur grynaisiais. Tik vėliau, paskambinusi dukrai ir įsitikinusi, kad ši sveika ir nieko nesužalojo, suvokė, kad buvo apgauta.

KPNNTV pareigūnai su Kretingos rajono komisariato kolegomis netrukus po įvykdyto nusikaltimo operatyviai sulaikė automobiliu vykusius įtariamuosius, pas vieną iš kurių striukės kišenėje buvo rasti ką tik sukčiavimo metu užvaldyti minėtieji 5000 Eur.

Pareigūnai liepą sučiupo 38 metų niekur nedirbantį, be nuolatinės gyvenamosios vietos anksčiau teistą vyrą, 29 metų Lietuvoje ir už jos ribų už plėšimus, vagystes, narkotikus, viešosios tvarkos pažeidimą teistą uostamiesčio gyventoją, 25 metų 10 kartų už vagystes, kūno sužalojimą, narkotikus Lietuvoje ir užsienyje teistą klaipėdietį ir dar vieną mūsų miesto gyventoją, 38 metų 7 kartus už vagystes, plėšimą, viešosios tvarkos pažeidimą, alkoholinių gėrimų gaminimą teistą įtariamąjį.

Dviem iš jų paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas, kitiems parinktos švelnesnės kardomosios priemonės.

Policija ir toliau atlieka ikiteisminį tyrimą, neatmetama, kad šie vyriškiai įvykdė ir daugiau nusikaltimų, stengiamasi nustatyti kitus bendrininkus.

Policijos pareigūnai įspėja gyventojus būti atidesniais, netikėti nepažįstamais asmenimis, o visais atvejais iš pradžių susisiekti su šeimos nariais, artimais giminaičiais, jei kyla įtarimas, kad kažkas bando apgauti – skambinti telefonu 112.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=”https://www.youtube.com/watch?v=7Zj3zLpRMkA&feature=youtu.be”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdiečiai toliau dovanoja sukčiams tūkstančius

Klaipėdos policija pranešė apie tris naujus penktadienį užfiksuotus atvejus, kai klaipėdiečiai sukčiams padovanojo tūkstančius eurų. 54-erių vyras pranešė, kad ketvirtadienį ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Veidai

Klaipėdietis antrus metus iš eilės laimi tą pačią dieną

Sausio 6-oji dažnam iš mūsų žymi šventinio periodo pabaigą. O štai Vaidotui iš Klaipėdos jau antrus metus ši diena – ...
2024-01-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dar vienas klaipėdietis neteko solidžios sumos

Policija pranešė, kad penktadienį sulaukė 64-erių vyro kreipimosi, kuris pareiškė, kad tą pačią dieną, apie 9.40 val., į jo mobiliojo ...
2023-02-11
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This