Elida Mantulova traukiasi iš pareigų

Politika, Svarbu

Ketvirtadienį vykstančio Klaipėdos miesto tarybos papildomų klausimų sąraše atsirado sprendimo projektas dėl Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Elidos Mantulovos atleidimo iš pareigų.

Elida Mantulova. Palmiros Mart nuotr.

Taip pat atsirado sprendimo projektas dėl savivaldybės administracijos direktoriaus pavadavimo, kurio aiškinamajame rašte rašoma, jog rugsėjo 1-ąją į darbą iš atostogų vaikui prižiūrėti grįžta Alina Velykienė. Būtent vietoje jos nuo 2016 m. liepos 1 d. ir dirbo E. Mantulova. 

Liepos 19 d. parašytame merui skirtame prašyme E. Mantulova prašo ją atleisti iš pareigų nuo rugpjūčio 10 d. Jai Savivaldybė turės išmokėti tik kompensaciją už 2 nepanaudotas kasmetinių atostogų dienas.

„Pirmiausi planai – pailsėti. Aš atėjau iš verslo, mano verslas toliau dirba, reikės vertinti jo galimybes. Esu ir Valstybės tarnybos departamente pateikusi dokumentus į kai kurias vykdomas atrankas, bet kol kas rezultatų ten dar nėra. Iššūkio norisi didesnio nei yra mano versle, nes ten siaura sritis – verslo teisė, buhalterinės paslaugos. Iššūkių ten nėra daug, o komanda įrodė, kad gali dirbti ir be manęs, verslas veikia savarankiškai. Bet ten visada galiu sugrįžti ir, jei niekas nepasikeis, nuo rugsėjo tai ir darysiu, rūpinčiausi jo plėtra”, – sakė E. Mantulova.

Ji pabrėžė, kad tarp pateiktų dokumentų konkursams valstybės tarnyboje nėra tokių, kurie vyktų Klaipėdos savivaldybės administracijoje. Žinia, čia dabar yra laisva Socialinio departamento direktoriaus vieta, į pensiją išėjus Audrai Daujotienei, iki šiol nėra Kultūros skyriaus vedėjo, Neringos vicemerus išėjus dirbti Narūnui Lendraičiui.

Paklausta, kodėl pasirinko rašyti prašymą pačiai išeiti iš darbo, o ne būti atleistai, kad galbūt priklausytų kokia kompensacija, E. Mantulova teigė, kad ji nė vienu atveju vis tiek nepriklausytų, o jos vyras dabar ima atostogas, tai ir ji tuo pačiu dabar paatostogaus.

„Padėsiu ir anūkę į pirmą klasė suruošti ir išlydėti. O Tarybos posėdžio rugpjūtį nebus, tad ir nauji sprendimų projektai nebus rengiami, dalis projektų jau yra užbaigti – pasirašytos sutartys, darbai sudėlioti taip, kad tikrai sulauks Alinos sugrįžimo, o aš tuo laiku pasimėgausiu vasara”, – sakė pašnekovė.

Ji sakė nesigailinti, kad ryžosi tokį neilgą laiko tarpą dirbti vadovaujamą darbą Savivaldoje, nes „perėjo didžiulę akademiją” ir įgijo naujų kompetencijų.

„Aš iš prigimties tas žmogus, kai nemoku gyventi ramiai ir dirbti tik fiksuotą darbo laiką, tad ir čia taip nedirbdavau, nesibaigdavo darbo diena čia penktą valandą, iššūkiai mane veža, ir į verslą sugrįšiu tik tada, jei bus daugiau iššūkių garantuojančių variantų”, – sakė E. Mantulova.

Miesto Taryba tokiam sprendimui pritarė.

2 Comments

  1. virginija

    Manulovai Dievas davė ir to nieks nearims betarpiško, geranoriško bendravimo su miestiečiu. Sprendimai, galimai nebuvo tokio kokio norėtų gyventojas. Šiandien liberalų arogancijos nustekentai Klaipėdai ir tai buvo atgaiva. Sekmės.

    Reply
  2. Nieko gero -

    ant šluotos parskrenda zydelka.Mantulova jau buvo ,,įgavusi pagreitį” ir visai neblogai, miestiečiu požiūriu, tvarkėsi.Bent jau tokių nesamonių ir bjauraus, netelpančio į jokius rėmus elgesio kaip kad elgėsi velikienė, tikrai nebuvo.Ką gi, sėkmės Mantulvai ir – pirmyn į praeitį

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

Kviečia teikti paraiškas sportininko premijai gauti

Klaipėdos miesto savivaldybės administracija kviečia teikti paraiškas perspektyvaus Klaipėdos miesto sportininko premijai gauti 2024 metams. Paraiškas gali teikti teisės aktų ...
2024-03-20
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Užderėjo paraiškų kultūros projektams finansuoti

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog kultūros ir meno bendruomenės atstovai aktyviai atsiliepė į savivaldybės kvietimą teikti paraiškas dalinio finansavimo konkursui. Skelbiama, ...
2024-02-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This