„Klaipėdos nafta” ieško stebėtojų

Uostas ir jūra

Valstybės kontroliuojama AB „Klaipėdos nafta“ (KN) paskelbė apie nepriklausomų stebėtojų tarybos narių atranką.

Pasak įmonės komunikacijos vadovės Indrės Milienės, dabartinės Stebėtojų tarybos, kurią sudaro Romas Švedas, Agnė Kairytė ir Eimantas Kiudulas, kadencija baigėsi, tad ieškoma naujų. Tiesa, KN yra pavesta vykdyti tik dviejų šios tarybos narių atranką – finansų bei strateginio planavimo ir valdymo srities.

Kandidatuojantys į bendrovės stebėtojų tarybos narius turi atitikti bendruosius reikalavimus: būti įgiję aukštąjį universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą; kandidatui turi būti neatimta ir neapribota teisė eiti pareigas, į kurias pretenduojama, ir atlikti toms pareigoms priskirtas funkcijas; per pastaruosius 5 metus nebūti atšaukti iš juridinio asmens ar kolegialaus organo dėl netinkamo pareigų atlikimo, kandidatas nėra asmuo, kuriam nuosavybės teise priklauso bendrovės arba su ja susijusios bendrovės akcijos, ir asmuo, kuris yra tokio akcininko atstovas.

Kandidatams taip pat keliami energetikos ministro įsakymu nustatyti specialieji reikalavimai: kompetencijos finansų ir audito bei energetikos, verslo plėtros, organizacijos vystymo ar infrastruktūros projektų įgyvendinimo srityse. Kompetencijas šiose srityje kandidatai turės pagrįsti bent 10 metų darbo patirtimi. Taip pat kandidatai privalo turėti ne mažesnę kaip 3 metų bendrovės kolegialaus organo nario darbo patirtis bei ne mažesnė nei 5 metų vadovavimo patirtį įmonėje, turinčioje bent 100 darbuotojų. Kandidatams keliami ir kiti specialieji reikalavimai.

Visi reikalavimai skelbiami Energetikos ministerijos tinklapyje.

„KN vadovaujasi pažangiose Europos valstybėse įgyvendinama gerąja įmonių valdymo praktika, kuomet įmonės valdymo struktūra aiškiai apibrėžia atsakomybes už bendrovės strategijos ir tikslų įgyvendinimą. Tai itin reikšminga kalbant apie valstybės kontroliuojamas įmones. „Klaipėdos nafta“, siekdama dar labiau gerinti valdymą, atskaitomybę ir finansinius rodiklius siekia pritraukti stebėtojų narius, turinčius patirties bei kompetencijų, kurių dėka bendrovės priimami sprendimai būtų maksimaliai naudingi ir efektyvūs tiek valstybei, tiek pačiai akcinei bendrovei, kaip verslo struktūrai“, – įmonės pranešime cituojamas Mindaugas Jusius, KN vadovas.

Paraiškos dėl dalyvavimo atrankoje bendrovei turi būti pateiktos iki lapkričio 14 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ – tarp 50-ies pavyzdinių pasaulio laisvųjų zonų

Pasaulinis specialiųjų ekonominių zonų aljansas (GASEZ) Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną (LEZ) atrinko tarp 50-ies pavyzdinių teritorijų, geriausiai atliepiančių globalius darnaus ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Verslas

Klaipėdos LEZ Patariamajai tarybai pirmininkaus Tomas Rauckis

Daugiau kaip 45 investuotojų interesus atstovaujančios Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos (LEZ) Patariamosios tarybos pirmininku 2024-2025 m. kadencijai išrinktas logistikos paslaugų ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This