Dėl terasų prie Dangės atliks tyrimą

Miestas, Svarbu

Nors ir Savivaldybės specialistai, ir architektė tvirtina, kad bendrovės „Inreal valdymas“ rekonstruojamo buvusio silkių rūšiavimo sandėlio terasos šalia Dangės yra įrengtos teisėtai, Nacionalinės žemės specialistai žada atlikti tyrimą.

Savivaldybės tarnautojų ir architektų teigimu, terasos čia buvo suprojektuotos anksčiau nei dviračių takas, tačiau Nacionalinė žemės tarnyba žada aiškintis, ar valstybinė žemė čia nėra užimta savavališkai. Skaitytojo nuotr.

Priminsime, kad „Atvira Klaipėda” šiuo klausimu pradėjo domėtis sulaukusi skaitytojo klausimo, ar terasos nepasiglemžė prieš porą metų nutiesto dviračių ir pėsčiųjų tako.

Pasak projekto autorės, architektės Ramunės Staševičiūtės, pirminiam rekonstrukcijos projektui leidimas buvo gautas dar 2008 m. ir jame jau buvo numatyta terasa.

„Vėliau keičiant projektą buvo tikslinami tik kai kurie statinio architektūriniai elementai, bet ne terasa. Yra gauti ir atitinkami Nacionalinės žemės tarnybos leidimai. Be to, kai buvo tiesiamas dviračių takas, tai apie 1,8 meto atstumu nuo pastato buvo paliktos senosios plytelės. Tad terasa tikrai nepasiglemžė tako – kaip buvo numatytos dvi jo juostos (viena dviračiams, viena pėstiesiems), taip ir liko, nors krantinė dėl terasos ir susiaurėjo“, – aiškino architektė.

„Atvira Klaipėda“ Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) paklausė, ar ji yra suteikusi leidimą bendrovei „Inreal valdymas” nuomotis valstybinę žemę šalia Danės krantinių prie pastato adresu Turgaus g. 37A.

„Remiantis Jūsų paklausimu, NŽT Klaipėdos miesto ir Neringos skyriaus specialistas atliks žemės naudojimo valstybinės kontrolės neplaninį patikrinimą, bus tikrinama,  ar nurodytoje vietoje nėra savavališkai užimta valstybinė žemė. Apie gautas išvadas Jus iškart  informuosime”, – atsakė NŽT Viešųjų ryšių skyriaus vyriausioji specialistė Aušrinė Lisauskienė.

Savo ruožu „Atvira Klaipėda”, sulaukusi NŽT atsakymo, iškart praneš apie tai savo skaitytojams.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Temos

Rimantas Cibauskas teisme pasijautė beždžione 

Klaipėdos apylinkės teismas pagaliau išnagrinėjo dar 2022-ųjų gruodį užvestą bylą, kurioje antstolė siekia, jog valstybinę žemę nelegalia tvora aptvėręs ir ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Teismo sprendimo nevykdanti Irena Šakalienė panoro atgauti sumokėtą baudą 

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmai atsisakė atnaujinti vieną iš procesų dėl buvusios uostamiesčio savivaldybės administracijos Miesto tvarkymo skyriaus vedėjos ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Teismas gerokai nuskausmino Vacį Lekevičių

Buvęs Klaipėdos „Atlanto“ vadovas Vacys Lekevičius, jau keletą metų turintis reikalų teismuose, sulaukė dar vieno jam nepalankaus sprendimo. Šįkart pirmos ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This