Ieško būdų, kaip tvarkytis vandens telkiniuose

Miestas

Klaipėdos valdžia ieško sprendimo būdų, kaip būtų galima efektyviai tvarkytis ne tik Dangės upėje, bet ir kituose jai priklausančių vandens telkinių ruožuose.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Trečiadienį Savivaldybėje vykusio pasitarimo metu kalbėta apie Dangės upės „valdymo, įveiklinimo ir operavimo modelio bei formos parinkimą”. Tačiau, pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojo Olego Mariničiaus, jis pats dar atkreipė dėmesį, kad miestui priklauso ir Smeltalės upelis, ir Smiltynėje esančios krantinės.

Žinia, Dangės upės krantines nuo žiočių iki Biržos tilto šiuo metu valdo ir prižiūri koncesininkas AB Kruizinių laivų terminalas (buvęs „Klaipėdos laivų remontas”), o pačiu vandens keliu, kuris tęsiasi nuo žiočių iki Liepų gatvės tilto, rūpinasi BĮ „Klaipėdos paplūdimiai”. Šiame ruože dar yra ir įvairiems subjektams priklausančių krantinių.

„Situacija dabar tokia, kad kartais susikerta ir interesai, būna, kad vandens dviračiai truko sportininkams, tai jie kitiems. Reikia galvoti apie vieningą valdymą, vieną šeimininką”, – sakė O. Mariničius.

Pasak jo, sprendimą, kokiu keliu eiti, turėtų priimti miesto Tarybos Kolegija. Jai po dar vyksiančių diskusijų Savivaldybės administracijoje bus teikiami keli galimi variantai. Kol kas matomi keturi variantai – pavesti tai daryti BĮ „Klaipėdos paplūdimiai”, skiriant papildomus resursus; steigti atskirą skyrių Savivaldybės administracijoje, kurio specialistai nuolat ir aktyviai rūpintųsi visais vidaus vandenimis; steigti atskirtą įstaigą arba koncesijos būdu pasitelkti privatų kapitalą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Savivaldybė pateikė potvynių suvaldymo priemones

Klaipėdos miesto savivaldybė praneša Aplinkos ministerijai pateikusi naujas priemones, kurios padėtų suvaldyti potvynius. Dėl to Nacionalinio vandenų srities 2022-2027 metų ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Regionas

Vakarų Lietuvos savivaldybių kreipimasis į ministerijas dėl potvynių valdymo

Pastaruoju metu potvyniai Vakarų Lietuvos regione intensyvėja, apima vis naujas teritorijas, todėl net keturios savivaldybės – Klaipėdos miesto, Klaipėdos, Šilutės ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Vandens autobusai - projektas su keturiomis jį „valdančiomis rankomis”

„Jeigu būtų taip paprasta, tokie laivai plaukiotų ir Vilniuje, ir Panevėžyje ir kituose miestuose, – kalbėjo VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This