Startuos naujos bibliotekos statybos

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Penktadienį uostamiesčio savivaldybės administracijos direktorius Saulius Budinas ir UAB „Statmax” direktorius Juozas Valužis pasirašė sutartį dėl Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos „Kauno ąžuolyno” bibliotekos rekonstrukcijos.

Įgyvendinus šį projektą iš dabartinio 367 kv. m ploto septintajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje pastatyto pastato liks tik keletas konstrukcijų. Naujajame,  844 kv. m ploto pastate bus ne tik biblioteka, bet ir bendruomenei skirtos erdvės, kuriose galės vykti susitikimai, renginiai.

„Yra bibliotekų optimizavimo studija, kuri rodo, kiek jų reikia, kad kartu tai turi būti ir bendruomenių susitelkimo židiniai. Toks bus ir šis objektas. Rangovą pažįstame iš Irklų gatvėje atliekamų socialinio būsto statybos darbų. Ten jokių didelių pretenzijų jam neturime”, – sakė S. Budinas, priminęs, kad netrukus šioje vietoje bus pradėti ir Ąžuolyno giraitės tvarkymo, ir futbolo mokyklos rekonstrukcijos projektai.

Iš senojo pastato liks tik keletas konstrukcijų. Manto Bučnio nuotr.

Pasak bibliotekos direktorės Bronislavos Lauciuvienės, šis projektas yra pirmasis įstaigos tinklo optimizavimo žingsnis.

„Ten tikrai trūko kultūrinio objekto. Projektas labai tenkina. Bendruomenei net sunku patikėti, kad tai iš tikro bus. Visi laukia”, – sakė direktorė.

Ji pasidžiaugė, kad Savivaldybės administracija leido laikinai išsinuomoti buvusio „Sodžiaus” pastate esančias patalpas, kuriose laikinai, rekonstrukcijos metu, veiks maža bibliotekėlė.

„Projektas įdomus architektūros prasme. Džiaugiuosi, kad tokį teks pastatyti”, – teigė „Statmax” direktorius J. Valužis.

Visa šio projekto vertė – 2,2 mln. eurų. Iš jų 1,2 mln. sudarys Europos Sąjungos parama. Rangos darbai atsieis 1,54 mln. eurų, kita suma skirta projektui, įrangai, techninei priežiūrai. Techninį projektą parengė UAB „Urbon Desing”.

Pasak S. Budino, toliau pagal planą bus vykdomas Melnragėje, Molo gatvėje, esančių bibliotekos patalpų kapitalinis remontas. Jo projektas turėtų būti baigtas artimiausiais mėnesiais. O vėliau jau bus pradėtas įgyvendinti didysis projektas Statybininkų prospekte. Per mėnesį turėtų būti pasirašyta sutartis dėl techninio projekto su vienais iš architektūrinio konkurso nugalėtojų.

„2019 metų gale arba 2020 metų pradžioje turėtų prasidėti statybos”, – sakė S. Budinas.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”3″ images=”47000,47001,46998,46999,46997,46996,46995,46994,46993,46992,46991″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

2 Comments

  1. Anonimas

    Kur masinom aikstele

    Reply
    • Anonimas

      Pas tave prie namu. Ismok vaikscioti ir naudotis viesuoju transportu.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Sveikata

Saulius Budinas - KUL vadovybės komandoje

Pasitvirtino „Atviros Klaipėdos” jau skelbta informacija, jog konkursą užimti Klaipėdos universiteto ligoninės (KUL) generalinio direktoriaus pavaduotojo infrastruktūrai ir plėtrai pareigas ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This