„Mažylis Mocartas”- koncertas kūdikiams

Kultūra

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pristato jaukų ir šiltą koncertą kūdikiams – vaikams nuo kūdikystės iki dvejų metų skirtą „Mažylį Mocartą”.

Spalio 16 d. Žvejų rūmų antrojo aukšto fojė mamų, tėvelių, senelių su kūdikėliais lauks ne tik naujas specialiai mažučiams klausytojams ropoti ar patogiai gulėti skirtas ryškus kilimas, bet ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro styginių instrumentų kvintetas.

Koncerte kūdikiams skambės klasikinė muzika. Daugiausiai V.A.Mocarto sukurtos melodijos, kurios pripažintos ne tik ugdančiomis, bet ir gydančiomis. Užsienio mokslininkų atlikti tyrimai teigia, kad muzikos, ypač sukurtos V.A.Mocarto, klausymas teigiamai veikia ne tik vaikų mokslo rezultatus, bet ir skatina negalios kamuojamų vaikų vystymąsi.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro Edukacijų koordinatorė Daiva Diržienė pasakoja, kad muzika tarsi kalba sava kalba, kurią vaikai nesąmoningai suvokia.

„Vaikai laimingi, kai jie šokinėja, šoka, ploja, dainuoja su žmogumi, kuriuo pasitiki ir myli. Net linksmindama muzika padeda formuoti jaunųjų klausytojų protinį, emocinį, socialinį ir net fizinį vystymąsi, suteikia optimizmo bei padeda tobulėti. Kai mažylis pradeda vaikščioti, muzika tampa tarsi tvirta ranka, padedanti jo protui ir kūnui judėti kartu. Geroje muzikoje slypi daug daugiau, negu galima išgirsti…“,- pranešime spaudai cituojama D.Diržienė.

Į  kūdikiams skirtą koncertą galima pakviesti ne daugiau nei dvidešimt mamų ar tėvelių su mažosiomis atžalomis, tad planuojantys ateiti raginami paskubėti. Nepateksiančius į šį koncertą, raginama nenusiminti  – koncertų bus ir ateityje.

Vaikams rekomenduojama šiltai apsirengti bei atsinešti savo mylimiausią žaislą. Klausant muzikos būtina jaustis šiltai ir jaukiai.

„Tegul tai bus pirmoji bei įsimintiniausia jūsų mažylių pažintis su muzikos pasauliu”, – sakoma pranešime.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Švietimas

Mažieji klaipėdiečiai mokysis pamilti operą vaidindami, šokdami ir dainuodami

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro edukacinis projektas „Statykime operą“ maždaug 150 pajūrio krašto vaikų suteiks unikalią galimybę kartu su teatro profesionalais ...
2019-03-21
Skaityti daugiau

Kultūra

Teatro styginių kvintetas paklūsta kūdikiams

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras pačius jauniausius uostamiesčio gyventojus su mamytėmis, tėveliais ar seneliais kviečia į atnaujintos programos koncertus „Mažylis Mocartas“. ...
2019-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This