Dvi rajono mokyklos siekia skaitmeninių pokyčių

Regionas

Programos „Samsung mokykla ateičiai“ organizatoriai pranešė, kad po atrankos skaitmeninių pokyčių savo bendruomenėms šiemet sieks dar 12 mokyklų. Tarp jų – Gargždų „Minijos“ progimnazija ir Agluonėnų pagrindinė mokykla

Atrinktų mokyklų atstovai beveik pusmetį tobulins skaitmeninio raštingumo, pokyčių valdymo ir įtaigaus pristatymo įgūdžius bei varžysis dėl 10 000 eurų vertės prizo savo mokyklai.

Iš viso programai buvo pateikto 52 paraiškos. Teigiama, kad buvo atrinktos  „didžiausią motyvaciją ir tvarų tikslą turinčios mokytojų komandos”. Jos beveik pusmetį tobulins skaitmeninio raštingumo, pokyčių valdymo ir įtaigaus pristatymo įgūdžius bei varžysis dėl 10 000 eurų vertės prizo savo mokyklai.

Konkurso komisijos narė, Kauno technologijos universiteto Studijų informacijos skyriaus vadovė Aurelija Naseckaitė teigia, jog komandų pateiktos idėjos buvo vertinamos ne tik pagal jų tikslingumą, bet ir kūrybiškumą bei originalumą. Anot jos, visos paraiškas pateikusios mokyklos parodė didelę motyvaciją, todėl atrinkti 12 geriausių nebuvo lengva užduotis.

„Svarbu, jog kritiškai vertinama dabartinė mokyklų situacija. Konkurse dalyvavusios komandos numato, jog sėkmės atveju bus įtrauktos visos mokyklų tikslinės auditorijos: moksleiviai, mokytojai, moksleivių tėvai. Mokyklų komandoms deleguojami šauniausi, modernius ugdymo metodus taikantys mokytojai ir administracijos atstovai. Bendruomenės telkiasi pokyčiams, o tai rodo pasitikėjimą savo jėgomis ir norą tobulėti“, – pranešime cituojama A. Naseckaitė.

„Siekiame, kad pokyčiai švietimo sektoriuje ir mokyklose būtų įsileidžiami drąsiau. Smagu matyti, kad tiek daug ugdymo specialistų išreiškia aiškų norą tobulėti ir gerinti savo skaitmenines kompetencijas. Šie mokytojai savo pavyzdžiu veda Lietuvos švietimo sistemą į priekį. Kartu su jais dirbsime tam, kad mokyklos taptų patrauklesnės tiek mokiniams, tiek patiems mokytojams“, – teigia programos „Samsung mokykla ateičiai“ vadovė Baltijos šalyse Eglė Tamelytė.

Šių metų programos atidarymas ir pirmasis mokymų modulis vyks spalio 19 d., o nugalėtojų komanda paaiškės kitų metų kovą. Per šį laiką mokyklos tobulins savo pokyčių projektus su mentorių pagalba bei gilins savo skaitmenines kompetencijas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This