Tarptautinio projekto dėmesio centre – prancūzų kalba

Švietimas

Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijoje viešėjo Erasmus + projekto „Už vieningą ir solidarią Europą!” („Ensemble pour une Europe solidaire!”) dalyviai – 23 moksleiviai iš Rumunijos ir Bulgarijos, lydimi mokytojų.

Tai – jaunimui skirtas, antrus metus vykstantis ir prancūzų kalbą propaguojantis tarptautinis partnerystės projektas, skatinantis toleranciją, tarpkultūrines diskusijas tarp skirtingų tautų ir bendruomenių bei integruojantis lingvistines-socialines-menines-kultūrines veiklas.

Vytauto Didžiojo gimnazijos direktorius Stasys Ruiba projekto dalyvius pasveikino rumunų, bulgarų ir prancūzų kalbomis.

Projekte dalyvauja I-IV klasių mokiniai, besimokantys ar norintys mokytis prancūzų kalbos.

Šių metų kovą moksleiviai lankėsi pas partnerius Rumunijos Krajovos mieste. Antras šio projekto etapas vyko Lietuvoje: spalio 7-12 dienomis projekto partneriai viešėjo Klaipėdos mieste. O 2019 metų pavasarį – vyks į Bulgarijos miestą Blagojevgradą.

Visą savaitę svečiai iš Bulgarijos ir Rumunijos drauge su Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviais diskutavo apie šiuolaikines jaunimo socialines problemas Europoje, ieškojo tų problemų sąsajų ir bendrų sprendimo būdų. Šių diskusijų temos: saugios ir brandžios visuomenės vertybės; įvairių diskriminavimo formų atpažinimas ir savitarpio supratimo per lingvistinius-kultūrinius skirtumus; akcentuojamas kritinis jaunimo mąstymas, skaitant žiniasklaidą, vartojant internetą, socialinius tinklus – kaip pagrindinis argumentas prieš įvairias smurto formas.

Projekto veiklų metu skatinamas aktyvus mokinių ir mokytojų įsitraukimas į bendruomenės veiklą, autonomijos ir organizacinių kompetencijų svarba.

Taip pat svečiai susipažino su Klaipėda, jos istorija, lankėsi Palangoje bei kituose miestuose. Visi užsiėmimai vyko prancūzų kalba.

Pasak projekto koordinatorės, Vytauto Didžiojo gimnazijos prancūzų kalbos mokytojos-metodininkės Almos Barkauskienės, projekto kalba pasirinkta prancūzų, siekiant motyvuoti mokinius ją rinktis kaip vieną iš Europos parlamento darbo kalbų.

Projekte dalyvaujantys Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleiviai sukūrė anketą „Pilietiškumas mano šalyje – kas tai?” ir atliko 300 moksleivių iš Vytauto Didžiojo gimnazijos bei S. Dacho progimnazijos apklausą. Taip pat sudarė tarptautinių įvykių, susijusių su solidarumu ir kova prieš įvairių formų diskriminaciją kalendorių bei žodynėlį „Mano žodis už Europos vienybę ir solidarumą“(„Le mot pour la solidarite“) projekto partnerių kalbomis.

Visa projekto veikla pristatoma gimnazijų bendruomenei bei talpinama tarptautinio projekto tinklapyje.

Projekte dalyvaujantys moksleiviai pasakojo, kad prancūzų kalbą rinkosi dėl jos grožio bei plačių naudojimo galimybių, kurios nei kiek nenusileidžia anglų kalbai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Klaipėdos/Mažosios Lietuvos istorija, Svarbu

Vasario 16-oji tarpukario Klaipėdoje: nuo alučio iki apspjaudomų trispalvių

Klaipėdos kraštas, 1923-iaisiais tapęs Lietuvos dalimi, praturtėjo nauja švente – Vasario 16-osios minėjimais. Iš tarpukario Klaipėdos spaudos matyti, kad neatsiejama ...
2024-02-16
Skaityti daugiau

Švietimas

Gimnazistams pristatė parodą „Trys Vasario 16-osios prasmės"

Ketvirtadienį, Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse, Klaipėdos Vytauto Didžiojo gimnazijos bendruomenei pristatyta Klaipėdos universiteto Baltijos regiono istorijos ir archeologijos institute ...
2024-02-15
Skaityti daugiau

Mums rašo

Dangės bendruomenės projektinės veiklos pasitvirtino su kaupu

Šiais metais bendruomenės projektas „Visi mes galime daugiau“, remiamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos (SADM), jau baigėsi. Kaip ir III ...
2023-12-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This