Vacys Lekevičius žada perleisti „Atlantą”

Sportas

Trečiadienį pas Klaipėdos merą apsilankęs futbolo klubo „Atlantas” savininkas Vacys Lekevičius tikino, kad yra pasiruošęs ” bet kokioms deryboms ir klubo perleidimui bet kam, kad tik Klaipėdoje išliktų futbolas”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Sezoną pabaigsim ir, ko gero, šešetuke, neiškrisim. Liko du mėnesiai iki naujo licencijavimo, pasiruošimo naujam sezonui, reikia daug ką nuveikti, kad pavyktų išsaugoti klubą. Pirmiausia – surasti investuotojus, kurie norėtų futbolo, norėtų investuoti į jį, nes futbolas už dyką nesižaidžia, reikia pinigų. Susitiksiu su naujai išrinktu apskrities futbolo prezidentu, žiūrėsime, kokios jo mintys bus. Su visais kalbėsiuosi, kas tik norės. Labai norėčiau, kad atsirastų žmonės, kuriems galėčiau perduoti ir išsaugoti futbolą Klaipėdoje. Kalbuosi kiekvieną dieną, atsinaujino ir kalbos su Turkija, Rusija, bet kol kas tik kalbų lygis, o kol konkrečiai nėra pasirašyta sutarčių, tų kalbų jau užtenka”, – po susitikimo su meru „Atvirai Klaipėdai” sakė V. Lekevičius.

Pasak jo, metinis klubo biudžetas mažiausiai turi siekti 600 tūkst. eurų, kad jis „būtų ant kojų ir siektų prizinių vietų”.

„Miestas žiūri gerai, jei bus surinktas biudžetas ir papildomai skirstoma sporto klubams, tai ir mes būsime toje eilėje. Bet vien miesto pinigai čia neišgelbės – reikia rimtų investicijų iš šono”, – sakė V. Lekevičius.

Jis tikino, kad šiuo metu jau yra susitarta su antstoliais ir nebeturėtų būti kliūčių miestui pervesti likusią šių metų paramos dalį – apie 20 000 eurų.

„Kas pasiektų paskutinė šių metų paramos dozė, „Atlantas” turi atitikti reikalavimus. Tai lyg ir turėtų būti šiomis dienomis. Didesnis nerimas – kas toliau, nes yra rimtesni įsipareigojimai, gana nemaža kupra, kurios klubas privalo neturėti, jei nori gauti licenciją kitiems metams. Tie mėnesiai iki naujų metų turi būti išskirtinai intensyvūs. Žinia, kuri mane nuteikė labiau viltingai ir optimistiškai, kad pats Vacys jau šneka apie gerokai lankstesnį savo paties požiūrį ar vaidmenį naujoje situacijoje ir komandos kontekste, nes ji dabar yra vienintelis klubo dalininkas. Tai atveria didesnes galimybes su potencialiais investuotojais, jei jie iš tiesų yra”, – po susitikimo komentavo Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

Anot jo, jei viską susitvarkys, „Atlantas” ir kitais metais turės galimybę gauti Savivaldybės paramą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This