Duomenys apie gyventojų paramą – vieši

Regionas

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (KAVMI) informuoja, kad antradienį pradėjo pervesti paramos lėšas jos gavėjams, meno kūrėjams ir politinėms partijoms. Šiemet 59,8 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų paramai skyrė apie 1,9 mln. eurų. Klaipėdos apskrityje politines partijas iš viso parėmė 4394 gyventojai, joms skyrę per 75 tūkst. eurų.

Daugiausiai paramos Klaipėdos apskrityje bei Klaipėdos mieste sulauks VšĮ Gyvūnų globos namai „Linksmosios pėdutės” – 1766 gyventojai šiemet įstaigai skyrė per 53 tūkst. eurų. Tarp Klaipėdos rajono paramos gavėjų pagal skirtą sumą pirmauja Gargždų „Minijos” progimnazija, Kretingos rajone – Pranciškonų gimnazija, Neringoje – Lietuvos „Optimist” jachtų klasės buriuotojų asociacija, Palangoje – viešoji įstaiga „Užtaisas”, Skuodo rajone – Ylakių seniūnijos kaimų bendruomenė, Šilutės rajone – asociacija „Gyvūnų užuovėja”.

Pirmiausia gyventojų lėšos pervedamos tiems paramos gavėjams, kuriems visi rėmėjai paramą paskyrė tik elektroniniu būdu. Taip pat nauja tai, kad nuo šiol informacija apie paramos gavėjams skirtas lėšas viešai skelbiama VMI interneto svetainėje .

„Planuojama, kad nuo 2020-ųjų bus priimami tik elektroniniu būdu užpildyti prašymai, o kiti metai bus paskutiniai, kai paramą bus galima skirti pildant ir popierinius prašymus. Jau keleri metai nebuvo galimybės prašymą pateikti per darbdavį, VMI taip pat nepriėmė ir prašymų, jei juos urmu bandė pristatyti paramos gavėjai. Nenagrinėjome ir pluoštais atsiųstų arba į VMI tiesiogiai atneštų prašymų, jeigu kartu su jais nebuvo pridėti dokumentai, patvirtinantys atstovavimą kiekvienam gyventojui, kurio prašymas yra teikiamas. Šių būtinų veiksmų VMI ėmėsi, kad identifikuodama prašymus teikiančius asmenis, galėtų užtikrinti skaidrumą ir savanorišką paramos skyrimą“, – pranešime spaudai cituojamas KAVMI viršininkas Audrius Morkūnas.

Paramos įvairioms organizacijoms ir partijoms gali būti pervesta ir daugiau, jei gyventojai, kurie neteisingai užpildė pajamų deklaracijas bei jų nepatikslino, tą padarys. Paramos lėšos pervedamos dalimis kasdien. Kaip numato teisės aktai, visą paramą gavėjams VMI perves iki lapkričio 15 d.

Čia galima susipažinti su Klaipėdos apskrities paramos duomenimis ir pagal atskirus rajonus. O šioje vietoje skelbimai duomenis apie Klaipėdos apskrities gyventojų paramą politinėms partijoms.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Pajamas dar turi deklaruoti 190 tūkst. smulkiųjų verslininkų

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad beveik pusė gyventojų, praėjusiais metais vykdžiusių individualią veiklą (IDV), jau pateikė savo pajamų mokesčio ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

Politika

Rinkimuose į Europos Parlamentą nori dalyvauti 18 partijų

Penktadienio vakare baigėsi pareiškinių dokumentų teikimo terminas rinkimuose į Europos Parlamentą. Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, dalyvauti artėjančiuose rinkimuose iš ...
2024-04-06
Skaityti daugiau

Verslas

Daugiau įmonių galės naudotis VMI kuratorių pagalba

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad nuo šiol jos kuratorius turės didesnis klientų skaičius. Papildoma mokesčių specialistų pagalba bus teikiama ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This