Mirė profesorius Antanas Seilius

Miestas

Šį trečiadienį, lapkričio 14 d., mirė Klaipėdos universiteto (KU) profesorius, inžinierius, vadybos teoretikas Antanas Seilius.

Velionio urna pašarvota laidojimo namuose „Aterna“ (Joniškės g. 36). Atsisveikinimas vyks penktadienį, lapkričio 16 d., nuo 15 val.

Urna išnešama iš laidojimo namų šeštadienį, lapkričio 17 d., 14 val. Velionio urna bus laidojama Lėbartų kapinėse.

In  memoriam

Profesorius Antanas Seilius gimė 1936 m. rugsėjo 28 d. Prienų r. Mackių k. Baigęs Balbieriškio vidurinę mokyklą, tarnavo sovietinėje kariuomenėje, o grįžęs 1960 m. įstojo į Kauno Politechnikos institutą, kurį baigė, įgydamas mašinų gamybos technologijos inžinieriaus specialybę.

1981 m. Kauno Politechnikos institute apgynė technikos mokslų kandidato (daktaro) disertaciją. 1990 m. A. Seiliui suteiktas docento pedagoginis mokslo vardas, 2000 m. apgynė habilituoto mokslų daktaro disertaciją, o 2003 m. buvo suteiktas profesoriaus pedagoginis vardas.

A.Seilius, dirbdamas mokslinį ir pedagoginį darbą, aktyviai dalyvavo Sąjūdžio veikloje, buvo aktyvus KU steigimo grupės narys.

1994 m. A. Seiliaus ir tuometinio rektoriaus prof. Stasio Vaitekūno iniciatyva KU buvo įkurtas Socialinių mokslų fakultetas. Antanas Seilius tapo pirmuoju šio fakulteto dekanu (1994-1998 m.), įkūrė ir iki 2003 m. vadovavo Vadybos katedrai.

KU išplatintame in memoriam teigiama, jog  profesorius visada buvo ten, kur sprendėsi svarbiausios KU problemos, jis buvo vienas iš universiteto strategijos kūrėjų ir įgyvendintojų, išugdė gausų būrį vadybos krypties mokslininkų ir praktikų.

Iš 52 bendro darbo stažo metų 25 metus A. Seilius skyrė moksliniam ir pedagoginiam darbui. Buvo aktyvus visuomeninėje veikloje, ėjo recenzuojamo žurnalo „Tiltai“ vyr. redaktoriaus pavaduotojo, Socialinių mokslų fakulteto Tarybos pirmininko, Valdymo problemų tyrimo centro direktoriaus pareigas.

Per 10 mokslinės veiklos vadybos srityje metų, profesorius išleido 2 monografijas, publikavo 88 straipsnius, 3 metodinius darbus, recenzavo 13 monografijų, buvo vienos kolektyvinės monografijos bendraautorius ir mokslinis redaktorius.

Antanas Seilius aktyviai dalyvavo visuomeninėje veikloje: buvo Universiteto Senato, Universiteto Tarybos narys, ėjo Socialinių mokslų fakulteto Tarybos pirmininko pareigas.

Profesoriaus kolegos ir vadybos bendruomenė neteko lyderio, bičiulio, jautraus žmogaus.

Buvusių bendradarbių ir studentų atmintyje prof. A. Seilius išliks kaip darbštus, visada pasirengęs padėti ir sąžiningas žmogus.

2 Comments

  1. Jonas L.

    …visada pasirengęs padėti ir sąžiningas žmogus…
    TOKS YRA-(BUVO) ANTANAS SEILIUS! A+A…

    Reply
    • Palmira Martinkienė

      „atmintyje išliks kaip”…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This