Eligijus Masiulis atskleidė motyvus ir idėjas

Politika, Svarbu

Į Klaipėdos merus nusprendęs kandidatuoti, dabar teismo slenksčius minantis buvęs Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis trečiadienį surengė neįprastą spaudos konferenciją – nuo stoties pajudėjusiame autobuse žurnalistams pristatė savo motyvus ir idėjas.

E. Masiulis teigė, kad savo komandą paviešins tik tada, jei sulauks pirminio klaipėdiečių pasitikėjimo – surinks reikiamą kiekį jo kandidatūrą palaikančių parašų (daugiau nei 800).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pradėdamas spaudos konferenciją politikas juokavo, kad atsiliepė į kai kurių stotyje „laksčiusių veikėjų raginimus” grįžti emigrantams (tokį filmuką paskelbė rinkimų komitetas „Mano Klaipėda”).

„Geriausia, ką moku, tai dirbti politinį darbą. Man sudavė stiprų smūgį, bet neišplėšė noro būti pilietišku”, – sakė E. Masiulis.

Jis tvirtino apie galimybę kandidatuoti į merus svarstęs nuo pavasario, konsultavosi su nemažai žmonių, taip pat ir buvusių bendražygių, kolegų iš Liberalų sąjūdžio.

Motyvas dalyvauti rinkimuose esą buvo tai, kad šiuo metu Klaipėdos politika, anot jo, yra krizinėje situacijoje, politiniame elite atsirado daug nesantaikos, jis pradėjo skaidytis, „nebėra vienijančių, bendrų idėjų”.

„Reikia didesnės ambicijos, su ja ir atvažiavau dalyvauti rinkimuose. Reikia asmenybės, kuri apjungtų, įvestų pusiausvyrą ir tvarką. Gerbiu visus kandidatus ir noriu kiekvienam iš jų sėkmės. Rinkimai bus įdomūs, nes bus daug idėjų, kurios konkuruos. Norisi idėjų kovos, o ne drabstymasis purvais”, – sakė E. Masiulis, pažymėjęs, kad antradienį tapo pirmuoju pretendentu į kandidatus Klaipėdoje, kuris susitvarkė visus dokumentus.

Kaip pagrindinę savo rinkiminę idėją jis pristato Klaipėdos, kaip laisvojo miesto, statusą. Esą per kelerius metus įmanoma pasiekti, kad jis būtų įtvirtintas specialiu įstatymu. Taip pat jis dėstė apie kompleksinę daugiabučių kvartalų renovaciją, gimusio kūdikio krepšelį, Turgaus gatvės įitiklinimą ir pavertimą pasažine gatve, Danės upės įveiklinimą ir kt.

Jis sukritikavo ir buvusių bendrapartiečių sprendimą meriją iškelti į rotušės pastatą.

„Tai prieštarauja bet kokiems elementariems vadybos principams. Atsirado įtampa, nesusikalbėjimas ir jis tik didėja. Ne problemos sprendžiamos, o ieškoma kaltų”, – sakė E. Masiulis, tvirtinantis, kad yra galimybių dabartinį Savivaldybės administracijos aparatą sumažinti 20-30 proc.

Paklaustas, kaip įsivaizduoja savo rinkiminių pažadų įgyvendinimą, kai pergalės atveju tektų dirbti su kitomis politinėmis jėgomis (E. Masiulis nesukūrė jokio komiteto), politikas teigė, kad tai leistų padaryti jo patirtis.

„Tikrai būčiau pajėgus susiderinti darbus”, – sakė E. Masiulis.

Jis tikino rimtai galvojęs apie tai, kokią įtaką gali turėti teisminis procesas.

„Aš esu dar nekaltas. Ir žinau, kad įrodysiu savo teisybę. Tačiau jau matyti, kiek viskas užtruks. Noriu, kad greičiau, bet gali būti 4-5 metai, taip ir gyvenimas prabėgti gali. Negi visą tą laiką turiu sėdėti užsidaręs? Tai tikrai nėra lengvinantis veiksnys, bet rinkėjų teismas man bus svarbesnis”, – sakė E. Masiulis, neabejojantis savo pergale.

Taip pat jis neigė viešumoje sklandančią versiją, kad kandidatuoja vien tam, kad kurį laiką turėtų teisinę neliečiamybę ir galėtų šiek tiek atsikvėpti nuo teismų.

„Ilgiausiai teisinė neliečiamybė bus kelioms dienoms. Jei surinksiu parašus ir tapsiu kandidatu, pats iškart prašysiu, kad ją panaikintų. Kadangi Vyriausioji rinkimų komisija dabar posėdžiauja kas savaitę, netruks to padaryti”, – sakė E. Masiulis.

4 Comments

  1. Grubliauskas + Masiulis

    Grubliausko nepamirškim, Masiulio draugas, K – raidės logo magnatas, nieko nežinantis ir neišmanantis. Labiausiai nuvylęs meras – Dudorius

    Reply
  2. Paklydėlis

    Dėl naujų įdėjų miestui?:
    – laisvojo miesto statusas – kas trudė visos politinės karjeros metu to siekti klaipiečiui, Seimo, Vyriausybės nariui iš Klaipėdos? Tik – kokios šios statuso pasekmės :)?
    – kompleksinė daugiabučių kvartalų renovaciją – šposai, tam reikalinga valstybės politinė valia 🙂 ir begalės teisės aktų keitimai. Ne miesto Mero galioje tai padaryti :).
    – gimusio kūdikio krepšelis – tai sena seimo narių fixs įdėja visai Lietuvai (liko tik „kūdikio langelis”) Kas finansuos ir kieno sąskaita tokį „projektą” mieste ir gal svarbiausia – kas bus „įdėta” į tą „krepšelį” :)?
    – Turgaus gatvės įsitiklinimą ir pavertimą pasažine gatve – tokio pobūdžio filosofijoms jau daugiau kaip 30 metų ir kol transporto srautų (pasekmė – uosto plėtros, vaikų rytinės logistikos, viešo transporto srautų) nesusitvarkysime – tai tik lakštingalos čiulbėjimas per kalėdas.
    – Danės upės įveiklinimą – programos, priemonės, specialieji planai parengti jau prieš 15metų, tik pramoninės teritorijos ne/įveiklintos, tebestovi iki šiol . Gal nuo jų reikėtų pradėti:)? Tada ir Dangė „įsiveiklins ” pati. Kaip manai Kandidate?
    Dabar visai tai gali daryti rengiamame miesto bendrajame plane. Kas trukdo? Ko tyli? Ko nesirodai?
    Kai tokios įdėjos tai ir dėl Tamstos motyvų nebeaišku 🙂
    O šiaip tai „paklydai” Eligijau tame Vilniuje ir ne kažin ką beatrokuoji mūsų miestelyje. Turim ir taip visokių čia „darytojų” – Tavo eks partiečių.
    O jei nori dirbti – tai imk ir dirbk ir tam Mero kėdės nereikia.

    Reply
  3. O

    Kodel nera barstomi pesciuju takai?! Gal meras galetu paaiškinti?!?!? Netiketa žiema ar ar gastroles, nemačiau, negirdejau…

    Reply
    • Smegenų plovėjas

      Neatsakys, nes:

      – Už takų barstymą atsakingą bendrovė „Klaipėdos želdiniai”.

      – Pėsčiųjų takų priežiūros (tai yra valymo ir barstymo) paslaugą perka Klaipėdos miesto savivaldybės administracija, o konkrečiai šią sritį kuruoja Miesto tvarkymo skyrius. Jie ir turėtų aiškintis/domėtis, kodėl jie nėra barstomi.

      Išsitrinkit iš galvų tą kvailą logiką, kad jeigu mieste kažkas blogai, tai kaltas meras.

      Niekas nesako, kad ponas V. G. viską daro gerai, bet… Po to tokie, kaip Jūs, pone ar ponia, nueinate prie balsadėžės, todėl ir turime valdžią, kuria negalime didžiuotis… Net drįsčiau lažintis, kad Seimo rinkimuose palaikėte LVŽS…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This