Į merus – velnio tuzinas pretendentų

Politika, Svarbu

Penktadienį, 17 valandą, baigusis terminui iki kada savivaldybių rinkimuose norintys dalyvauti asmenys turi pateikti pareiškinius dokumentus, paaiškėjo, kad ties starto linija Klaipėdoje išsirikiuos 5 visuomeniniai rinkimų komitetai, 10 partijų ir 13 pretendentų į merus.

Tačiau ar jie ir taps kandidatais paaiškės tik sausio viduryje – kiekvienas sąrašas ir savarankiškas kandidatas (toks Klaipėdoje yra tik Eligijus Masiulis) turi surinkti mažiausiai 870 klaipėdiečių parašų.

Penktadienį paaiškėjo, kad pirmosios kartelės neįveikė du rinkimuose planavę dalyvauti politiniai dariniai – pareiškinių dokumentų nepateikė visuomeninis komitetas „Ateities Klaipėda” bei Lietuvos tautininkų ir respublikonų sąjunga.

Per praėjusius savivaldos rinkimus pirmajame ture dėl mero posto rungėsi 12 kandidatų. Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos miesto rinkimų apygardos komisijos pirmininkas Adolfas Gritėnas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad uostamiestyje Tarybos ir mero rinkimuose planuoja dalyvauti daugiau nei 400 kandidatų iš penkių visuomeninių rinkimų komitetų ir 10 partijų. Mero posto bandys siekti 13 kandidatų, tarp kurių vienintelis Eligijus Masiulis yra savarankiškas dalyvis.

Be jo pretendentais kandidatuoti į metus yra rinkiminių komitetų atstovai Vytautas Grubliauskas, Artūras Žalys, Viačeslavas Titovas, Kazys Paulikas. Partijos kelia šiuos kandidatus: Liberalų sąjūdis – Simoną Gentvilą, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – Arvydą Vaitkų, Lietuvos centro partija – Niną Puteikienę, Lietuvos socialdemokratų partija – Benediktą Petrauską, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai – Agnę Bilotaitę, Lietuvos žaliųjų partija – Modestą Nugarą, „Tvarka ir teisingumas” – Liną Šukytę-Korsakę, Darbo partija – Beną Šimkų.

Pretendentų į kandidatus sąrašus pateikė šios partijos: „Tvarka ir teisingumas”, Lietuvos centro partija, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga,  Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Liberalų sąjūdis, Lietuvos žaliųjų partija, Rusų aljansas ir Darbo partija.

Taip pat sąrašus pateikė komitetai „Mano Klaipėda“, „Rusakalbė Klaipėda“, „Titov ir teisingumas“, „Už pokyčius Klaipėdoje“ bei „Vytautas Grubliauskas ir komanda“.

Paklaustas, kodėl nepateikė pareiškinių dokumentų ir taip pasitraukė iš rinkimų kovos komiteto „Klaipėdos ateitis” koordinatorius Gediminas Ragauskas teigė, jog buvo nuspręsta „geriau remti”.

„Tik tiek, kad turime susirinkti ir viešą pareiškimą padarysime, ką remiame. Po naujųjų, tikriausiai iki sausio 7 dienos susirinksime ir padarysime sprendimą, ką remiame”, – sakė jis.

Per praėjusius savivaldos rinkimus pirmajame ture dėl mero posto rungėsi 12 kandidatų: Benas Renatas Baltutis, A. Bilotaitė, Rimantas Cibauskas, V. Grubliauskas, Stasys Paulauskas, Lilija Petraitienė, N. Puteikienė, Artūras Razbadauskas, Ivanas Romanovas, Irina Rozova, Marius Šileika ir V. Titov.  Antrame ture kovojo V. Grubliauskas ir A. Bilotaitė.

Kandidatų sąrašus tada buvo pateikę du rinkiminiai komitetai –  „Puteikis plius“ ir „Klaipėdos“ visuomeninis rinkimų komitetas – bei 10 partijų: Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Tautininkų sąjunga, Žemaičių partija, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lenkų rinkimų akcijos ir Rusų aljanso koalicija „Valdemaro Tomaševskio blokas“, Darbo partija, Lietuvos rusų sąjunga, „Tvarka ir teisingumas”, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis bei „Drąsos kelias“.

10 Comments

  1. Šarūnas.

    Kol kas tik avys pasisakė.

    Reply
  2. Klaipėdietė,Vitės gyventoja

    Pataikė valstiečiai-žalieji su iškeltu kandidatu į Klaipėdos merus.Iš pateikto sąrašo tai ,mano manymu,pats geriausias būtų meras miestui ir miestiečiams.Svarbu ir kad būtų gera komanda, stiprus ir kompetentingas administracijos direktorius,gal pagaliau ir vaizdas mieste pasikeistų.Sėkmės gerb.Arvydui rinkimuose !

    Reply
  3. Edmundas

    Tada uostas išsiplėstu netgi iki palangos plento,jei Vaitkus nugalėtų 🙂

    Reply
    • Vaje

      Na jau negąsdinkit. Jei gerai dirbo uostui, dirbs gerai ir miestui bei bus miesto pusėje. Tik už A. Vaitkų balsuosiu, nes geresnių kandidatų nėra.

    • ezys

      jei Vaitkus laimetu mero rinkimus – jis nebebutu uosto vadovas ir siaip vadovas tera samdomas darbuotojas, o ne savininkas 😉

    • eziui

      Tai suprantama, kad ne savininkas A. Vaitkus uosto. Bet dirba puikiai. Todėl manau, kad jis būtų puikus meras ir protingi žmonės norintys gero Klaipėdai būtent už jį balsuos!

    • Pastebėjimas

      Trumpas irgi skaitėsi labai geru verslininku, bet prezidentas jis tikrai nekoks.

    • ezys

      >>>Eziui, cia komentaras buvo i Edmundo komentara, kad Uostas issiplestu iki Palangos pl. 😉
      >>>Pastebejimas. Visu pirma Uosto direkcijos vadovas nera verslininkas – o tiesiog vadybininkas 😉 Antra Klaipedos mero funkcijos skiriasi nuo JAV prezidento funkciju, nemanot? 🙂

  4. Šilas

    Arvydas Vaitkus nugalės

    Reply
    • Alex

      Būtų neblogai 😉

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This