Gatvėse – nauji ribojimai

Svarbu, Transportas

Klaipėdos savivaldybės Saugaus eismo komisija ketvirtadienį pritarė laikiniems eismo pokyčiams Danės gatvėje ir Šilutės plente.

Tuo metu vicemero Artūro Šulco iniciatyva drausti sunkiasvoriam transportui važiuoti per Pilies tiltą palaikymo kol kas kas nesulaukė – esą reikia detalesnio jos pagrindimo.

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukcijos statybvietė keliems mėnesiams prasiplės iki pat Danės gatvės.  Martyno Vainoriaus nuotr.

Pėstiesiems nepatogumai iki gegužės

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro rekonstrukciją vykdančios UAB „Infes“ statybos projektų vadovas Julius Vaznelis prašė minėtosios komisijos leisti laikinai praplėsti statybvietę iki pat Danės gatvės.

„Naujasis priestatas iškils praktiškai su klypo riba – liks tik keliasdešimt centimetrų iki jos. Pamatai jam giliai įrengiami, bus metro diametro poliai, nes gruntai čia niekam tikę. Dirbant tokiai technikai pėstiesiems tikrai būtų nesaugu. Tad prašome leisti tvorą įrenti ties važiuojamąja dalimi. Toje vietoje transporto priemonių ir pėsčiųjų srautas nėra didelis, tvora tęsis tik apie 80-100 metrų, tad atskiros perėjos įrengti nereikės – tik pažeminti šaligatvio bortelius. Darbai prasidėtų dar šį mėnesį ir tęstųsi iki gegužės“, – sakė UAB „Infes“ atstovas.

Tačiau vicemeras Artūras Šulcas siūlė pagalvoti apie alternatyvų sprendimą.

„Pėstieji yra geresnioji ir didesnioji žmonijos dalis. Tai nepagarba žmogui, eismas čia nėra intensyvus, gal paimti dalį važiuojamosios dalies. Juk dabar žmogus atėjęs žengs į važiuojamąją dalį”, – sakė vicemeras.

Visgi J. Vaznelis laikėsi kitokios nuomonės.

„Manome, kad pėsčiųjų geriau arti neprileisti, o mašina juk kaip šalmas gaunasi, ir greičiau pravažiuoja”, – sakė jis.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika pritarė rangovui ir pasidžiaugė, kad toks apribojimas planuojamas tik iki vasaros, kai padidėja žmonių srautai.

„Klausausi vicemero ir galvoju, tai gal nestatykim iš viso to teatro. Bet žmonės gi nėra kvaili, nepuls po ratais”, – replikavo miesto Tarybos narys Audrius Vaišvila.

J. Vaznelis dar patikino, kad šviesoforo matomumas Danės g. pusėje dėl tvoros nesuprastės. Šalia jos turės būti įrengti įspėjamieji ir nukreipiamieji ženklai.

Sistema neveikia

Lietaus nuotekų tinklus į Klaipėdos laisvąją ekonominę zoną tiesiantis rangovas prašė komisijos leisti riboti eismą Šilutės plento atkarpoje, esančioje už Smiltelės gatvės. Čia eismo juostas (kryptis į Rimkus) norima uždaryti dviem savaitėm, paliekant tik vieną juostą, o priešinga kryptimi darbai vėliau truktų savaitę.

A. Šulcas akcentavo, kad pritarus tokiam sprendimui darbai privalo būti baigti iki Šviesų festivalio, kuris vyks vasario 14-17 dienomis.

Tuo metu VšĮ „Klaipėdos keleivinis transportas” (KKT) direktorius Gintaras Neniškis akcentavo, kad tai yra eilinis kartas, kai rangovai nepaiso tvarkos ir eismo schemos nederina su viešojo transporto organizatoriais. Tad komisija leido daryti pageidaujamus teismo apribojimus tik tada, kai rangovai susiderins visus niuansus su KKT.

Pilies tilto nepaėmė

Tuo metu A. Šulco idėja uždrausti sunkiasvorių transporto priemonių eismą Pilies tiltu Saugaus eismo komisijos pritarimo nesulaukė.

Vicemero teigimu, dabar dalis sunkiasvorio transporto tiltu važiuoja be priežasties, kai vairuotojai tiesiog gudrauja trumpindami kelią.

„Tai yra važiavimas per senamiestį, jautrų Vitės kvartalą”, – akcentavo politikas.

Tačiau Vakarų laivų gamyklos atstovas Egidijus Pocevičius, vienintelis iš kviestų uostininkų sudalyvavęs komisijos posėdyje, teigė, kad nepakanka argumentų, kodėl turėtų būti įteisintas toks draudimas. Jis teiravosi, ar žinoma, kokie realūs yra čia važiuojančios transporto srautai ir kur jis turėtų važiuoti pastačius atitinkamus draudžiamuosius ženklus.

Jam pritarė Saugaus eismo komisijos pirmininkas, Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Olegas Mariničius.

Komisija nusprendė, kad prie klausimo bus galima grįžti, kai Savivaldybės administracija gaus daugiau duomenų iš įmonių apie tokio transporto srautus.

1 Comment

  1. G

    „Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos viršininkas Mindaugas Džermeika pritarė rangovui ir pasidžiaugė, kad toks apribojimas planuojamas tik iki vasaros, kai padidėja žmonių srautai” – O Šventas Naivumę! Nuo kada rangovai spėja darbus atlikti laikų?!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kultūra

Muzikiniame teatre pradėjo veikti kasa

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras skelbia, kad rekonstruotame pastate jau atvėrė ir bilietų kasą. „Bilietų kasą rasite toje pačioje vietoje, kurioje ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This