Ar užkišim drakonams nuodingas šiknas?

Nuomonės

Artūras Šucas
2019-01-26

Komentarų: 9

Prieš rinkimus net Liūtas Karalius ir tigras Šarchanas rengia vegetariškas puotas, konferencijas, leidžia kiškio kopūstais ir kiškio vaikučiais apipaišytus skrajukus, laikraštukus ir kitą agitacinį tualetinį popierių.

Na ką, pasiekėme bent tiek: pagrindinė rinkimų kampanijos tema Klaipėdoje – ekologija, tvari aplinka ir sveikata. Gaila, kad kol kas tai tik žodžiai.

Šiaip jau kasdien pragaro siera besispjaudantys taršios pramonės ir jos samdinių aštriadančiai plėšrūnai dabar viešai kremta žaliąją propagandą. Šiepiasi tautai socialiai atsakingų įmonių ženklais. Ir tyliai meiliai tarpusavy kalba: o jei esi žaliavalgis, tai, tipo, gal gali ir kokios stirnaitės žalios mėsos paragauti?

Čia pašlovinkim Klaipėdos žmones: per praėjusius 2018 metus jie išties daug pasiekė, jie aiškiai išsakė savo sermėginę tiesą: gana, viršūnėlės, mes nebenorim gyventi juodame, nuodingame jūsų smirdale. Užsičiaupk, drakone, užsikišk savo uodega savo ryklę ir šikną!

Ilgai truko, kol iki to priėjome. Ir kol mus išgirdo.

Nes kol tokias žaliąsias erezijas gatvėje skelbė pavieniai keistuoliai, pinigai bei partinukai pirko ir pardavinėjo juos po vieną bei gentimis. Kartu su žiniasklaida. ,,Po pigiaja“. Šaipėsi, kuomet kokie šulcai ir kiti prietrankos įtikinėjo valdžią, jog laikai keičiasi, jog reikia kurti darnų judumą, tvarią ekonomiką, sveiką aplinką: anie durni ir tas jų judumas – durnas.

Šiek tiek vėliau išmoko laiku viešai užsičiaupti ir net patys bent jau viešai tuos žodžius it papūgos kartoti: ekologija, tvarumas, sveikata, saugumas. It bedieviai ,,panamarija“, – netikėdami tuo, ką kalba.

Žodžiu, visi plėšrūnai dienomis ir giesmėmis vaizdavo nekaltus ežiukus, o patylomis pelningus darbus perdė juodu dūmu ir kaip anksčiau.

Apie tai liudija Vitės kvartalo langai ir palangės, pietinės miesto dalies smirdalų puotos, 150 tūkstančių taršos matavimo stotelių – tiek klaipėdiečiai turi nosių. Tiesa, nosys geba tik užuosti smarvę. Nosys neidentifikuoja smarvės cheminės sudėties, nepaaiškina, nuodinga tai, ar ne. Nes, deja, mūsų gyvastį daugiausiai siurbia ne kvapai ar smarvė, ne matomi dalykai. O tai, ko negali užuosti, pamatyti, užčiuopti.

Snarglį, va, tuoj pat pastebi, o kokio vėžiuko metų metus gali nepamatysi. Suknisti reikalai.

Ir kai koks rinkiminis, savimi besipuikuojantis liūtas, su kapšikniniais šakalais susidėjęs, ima aiškinti, kad kietosios dalelės mus kamuoja todėl, jog gatvės neplaunamos, pasiūlykit jam žiemą, spaudžiant speigui, tas gatves numazgoti: kažin, ar „pamačys”?

Kai paklausai kokio saldžiabalsio tigro, rinkimų morčiui išsiruošusio, kodėl jo ,,furos“, laivai, fabrikai nuodija tavo gyvenimą daugeliu Mendelejevo apdainuotų elementų, jis širdingai atsako, kad tai netiesa.

Jo rinkiminė tiesa ir sąžinės nebuvimas išplečia dangaus žydrumo akis, nutaiso protingą veidą ir ima rimtai postringauti: tai ne aš plaku, tai mane plaka. Lyg per kokį verbų sekmadienį. Tūlas ima aiškinti, kad tavo opeliukas labiau teršia, kad tavo uošvės namuko kaminas – taršesnis už 300 metrų ilgio laivo kaminą. Ir taip toliau, ir taip panašiai.

O juk žino, žaltys, kad tai šimtaprocentinė netiesa. Tačiau įžūliai meluoja. Naiviais durniukais klaipėdiečius laiko.

Taip elgiasi praktiškai bene visi Klaipėdos miesto mero ir Tarybos rinkimuose užsiregistravę subjektai. Taip jiems diktuoja sukta sąžinė ir ,,pjarščikai“. Turi irgi savotišką tam uoslę…

Na ką, pasiekėme bent tiek: pagrindinė rinkimų kampanijos tema Klaipėdoje – ekologija, tvari aplinka ir sveikata. Gaila, kad kol kas tai tik žodžiai. Tačiau jie liudija, kad ir viršūnės nebegali gyventi taip, kaip anksčiau, kad plėšrūnams tenka dėtis ėriukais – jie pajuto grėsmę laisvai medžioklei.

Tad reikalai gal ir ne tokie suknisti?

9 Comments

  1. Atstokit nuo šulcio

    Jis rašo smagiai ir svarbiausia taikliai. Seniai stebiu ir galiu pasakyti, kad dažnai balsuodavo vos ne vienas prieš visus. Keistuolis, faktas. Bet smagus tokiu reikia

    Reply
  2. geriau

    Smagu, kai žmogelis prisimena savo senąją profesiją. Sveikinimai. Bet gerai būtų, jei prisimintųmėte ir dabartinę. Taip bambančiai ir nirštančiai ir nenustygtamai visuomenei būtų lengviau siekti savo tikslų. Dabar ji gi yra visiškai nusivylusi savo atstovais. Žiūri į dabartinius Jūsų pasisakymus, kaip į priešrinkiminį šou, nes yra gavusi ne vieną raštą, kuriuo galėtų nebent pečiuką užsikurti, kaip ir iš valstybės atstovų, beja. Norint to išvengti, reikėtų daugiau skaidrumo ir atvirumo Jūsų pačių atžvilgiu. Geriau vėliau, nei niekada.

    Reply
  3. Baba Vanga

    galima bambėti ir dergti Artūrą, galima jo turimą informaciją, žinias panaudoti kovai su liberalų ir karbauskio mafiją. Pirmu atveju galim atsibudus sužinoti, kad uostas ir visa Klaipėda jau valdo Karbauskis, ir su visu Vaitkumi atiduoda Minskui, o Lukašenka Gegužęs 1-osios proga kaip prezentą įteikė Putinui ir kiniečiams, per pusę – kompensacija už gazo skolas. Ir pradės tekėti per Klaipeda visokio kinietsko šlamšto upės i Europą ir bus darbo vietu visokiausiems gruscikam is Volgos ir Donbaso. Istorija kartojasi. O tada Ir vėl pakausius kasysim ir bambėsim facebukuose, gal koki sajudi organizuosim, bet dabar svarbu, kad tik šiknos nuo sofkės pajudinti nereiktu. Šalta.

    Reply
  4. Klaipėdietei

    Vienas lauke ne karys. Todėl turbūt ir traukiasi

    Reply
    • Klaipėdietė nuo 1952m

      O tūkstančiai klaipėdiečių ne kariai ??

  5. Klaipėdietė nuo 1952m

    Būtų galima pritarti gerb.A.Šulco nuomonei,jeigu ne vienas bet….Bet kodėl NIEKO nepadarė,kad mieste nebūtų toks użterštumas ?Jis gi buvo ir tebėra ne eilinis miestietis,o vicemeras ?! Kažkodėl esant valdžioje nelabai rūpi,kad żmonės gyvena užterštoje ir triukšmingoje aplinkoje,bet kai bus patrauktos iš po sėdynių kėdės,tai staiga atsiranda rūpestis żmonėmis .Ir nereikia ironizuoti apie gatvių laistymą żiemos metu ,bet ar kas pasakys kiek kartų buvo laistytos gatvės vasarą,nors užterštumas kelis kartus viršijo leistinas normas .Žmonės,gyvenantys palei geležinkelį,nei dieną nei naktį neturi ramybės dėl traukinių eismo.Per ilgai liberalai užsisėdėjo valdżioje ,per ilgai ,tad laikas visiems klaipėdiečiams suvienyti jėgas ir pakelti šias SVEIKO PROTO personas nuo kėdžių.Pasirinkimas yra kiekvieno žmogaus skoniui,lieka tik teisingai pasirinkti.

    Reply
    • Anonimas

      Nes šulcas kimšo į savo kišenes, jis ničnieko nepadarė, tik dūdą su dudorium pūtė, o dabar vaidina gerutį, šulcai pripažink tu nevykusiai vadovavai miestui tuos dešimtmečius! O dabar prasmek.

  6. Faktas

    Tu senas pirdžiau Šulcai ir esi atsikingas, kad per ilgus metus valdžioje kartu su tavo chebra Grubliausku, Taraškevičium, Gentvilu ir kitais liberalais sukūrėt šituos visus drakonus, tik JŪS parazitai ir esat už tai atsakingi!

    Reply
    • Anonimas

      Užuojauta tau.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Mums rašo

Politikų manipuliacijos 

Artėjant rinkimams kartais tenka pamatyti ar išgirsti taip vadinamus debatus. O kai kuriose šalyse net pamatyti plakatus ar televizinę reklamą. ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Pradeda veikti informacijos apie rinkimus numeris

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, kad trečiadienį pradeda veikti trumpasis numeris 1855, kuriuo rinkėjams bus teikiama informacija apie rinkimus. Juo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This