Verslininkas Vytautas Nemunis pasiųstas už grotų

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apygardos teismas penktadienį paskelbė paliekantis 2017-ųjų rudenį žemesnės instancijos teismo priimtą nuosprendį byloje, kurioje gana žinomas uostamiesčio verslininkas Vytautas Nemunis kartu su bendrais ir dviem bendrovėmis buvo kaltinami neteisėtu verslo perėmimu.

Vytautas Nemunis (kairėje) ir apeliacinio teismo sprendimu siunčiamas už grotų. Gintaras Gelčys atsipirko 7534 Eur bauda. Martyno Vainoriaus nuotr.

Nors šis sprendimas per tris mėnesius dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT), jis įsigalioja iškart. Tai  reiškia, kad realią laisvės atėmimo bausmę –  3 metus ir 8 mėnesius – V. Nemuns turėtų pradėti vykdyti iškart, kai tik „suvaikščios” popieriai. Nebent būtų kreiptasi į LAT dėl bausmės vykdymo sustabdymo ir jis priimtų atitinkamą sprendimą.

V. Nemunis sprendimo išklausyti neatvyko. Posėdyje dalyvavęs Gintaro Gelčio, gavusio 7534 eurų baudą, advokatas sakė, kad nuosprendis, be abejo, bus skundžiamas, tik reikia dar įsigilinti į apeliacinio teismo motyvus.

V. Nemunis buvo kaltinamas tuo, kad nebūdamas Klaipėdoje registruotos UAB „Hoja Electronics“ akcininku, o juo tik neteisėtai apsimesdamas, neva valdomas 3 mln. litų vertės akcijas pardavė kitos uostamiesčio UAB „Ronier Development“ įgaliotam asmeniui Rolandui Nadzeikai.

Kaltinimų byloje susilaukė ir dviejų Kau­no bend­ro­vių vadovai – G. Gel­čys bei An­ta­nas Pleš­kys. Atsakomybėn patrauktos ir UAB „Ronier Development” bei bendra Lietuvos ir Kanados įmonė UAB „Besserlita”.

Sandėris, kurio vertė 25 tūkstančiai litų, buvo įvykdytas 2012 metų birželio 13 d. Kauno advokato Vi­tol­do Mar­to­vi­čiaus kontoroje. V. Nemunis pinigų negavo, nes šia suma sumažinta jo 880 tūkst. litų siekusi skola „Ronier Development“. Praėjus vos porai dienų po minėto „akcijų“ pardavimo, į Klaipėdą atvyko keli nepažįstami asmenys ir teisėtų „Hoja Electronics“ savininkų pareikalavo atiduoti įmonės turtą bei dokumentus neva naujajam bendrovės direktoriui. Netrukus Registrų centre sužinota, kad pakeista visa įmonės registracija. Užblokuotos ir jos sąskaitos banke, pasigesta jose buvusios nemažos pinigų sumos.

Abu teismai konstatavo, kad visų kaltinamųjų kaltė yra įrodyta. R. Nadzeika buvo nuteistas 3 metų ir 8 mėnesių laisvės atėmimo bausme, bet ji atidėta trejiems metams. Per visą šį laikotarpį jis negalės išvykti iš miesto ar rajono ribų be pareigūnų leidimo.

G. Gelčiu skirta 7534 eurų bauda. A. Pleškys taip pat atsipirko bauda – 9417,5 Eur.

Jau bankrutavusiai „Ronier Development“ skirta bausmė – likvidavimas.  UAB „Besserlita” (už 1 mln. litų vertės paprastojo neprotestuotinio vekselio suklastojimą)  – 37 660 Eur bauda.

Nukentėjusioji, viena iš pagrindinių akcininkių Rimutė Pocienė sakė besidžiaugianti įvykdytu teisingumu, tačiau neabejojo, kad nuteistieji skųsis LAT. Be to, anot moters, šiuo metu dar vyksta 31 jų inicijuota civilinė byla, apsunkinanti įmonės gyvenimą. Vis dar areštuota apie 1,2 milijono tuomet dar sąskaitoje buvusių litų. Ir dėl visų šių sunkumų, ir dėl sumažėjusio užsienio užsakovų patikėjimo per daugiau nei šešerius metus, kai vyksta teisiniai procesai, įmonės darbuotojų skaičius sumažėjo beveik tris kartus – iki maždaug tridešimties.

Bylos duomenimis, R. Pocienė V. Nemunį pažįsta nuo 1992 m. 1996-aisiais kartu su juo susilaukė dukters, bet šeimos nesukūrė. Oficialiai jų keliai išsiskyrė 2003 m.

„Hoja Electronics” kartu su broliu buvo įsteigęs pats V. Nemunis. Jis teisme įrodinėjo, kad kaip tik iš jo bendrovės akcijos buvo perimtos neteisėtai.

Bylos duomenimis, V. Nemunis jau yra teistas penkis kartus. 2004 m. Klaipėdos miesto apylinkės teismas už palaidų apskaitos tvarkymą jam buvo skyręs 5000 Lt baudą, po metų Klaipėdos rajono apylinkės teismas už mokesčių nesumokėjimą buvo paskyręs 7500 Lt baudą. 2007 m. Klaipėdos apygardos teismas už turto pasisavinimą ir apgaulingą apskaitos tvarkymą vyrui skyrė 37 500 Lt baudą. Po dviejų metų tame pačiame teisme V. Nemuniui už turto pasisavinimą ir iššvaistymą buvo skirta tokio pat dydžio bauda. Dar kartą į šį teismą V. Nemunis pateko 2009-aisiais, bet ši byla nukeliavo iki Apeliacinio teismo, kuris už turto iššvaistymą ir papirkimą skyrė 13 177,71 Eur dydžio baudą.

5 Comments

  1. Kristina

    As zinau Nemuni kiek save atsimenu. Jo pirma zmona Ruta man pati fainiausia ir graziause moteris jis kada turejo. Mano vietoje as jos maldauciau atleidimo o jo kitos gold diggers tai nieko gero ar idealaus jos neturi jokios klases o jo zmona labai klasikine. Ideali moteris . O apie Vytauta geriau patilesiu you can polish a tird is still pease of shit lol shit dont shine.

    Reply
  2. Kaunas

    Geras yra tas zmogus Vytas Nemunis, tik kazkaip zmogui vis nepasiseka, aisku didziausios bedos kyla vis per tas per moteris

    Reply
  3. Faktai

    Taip Rimutė ir nugyvens gyvenimą, bandydama Nemuniui atkeršyti už tai, kad paliko ją dėl jaunesnės. 31 byla, bankrotas ir bala žino kiek ligų. Moters kerštas protu nepasveriamas.

    Reply
  4. Jūratė

    Įdomi istorija, jis su broliu įsteigė įmonę „Hoja Electronics“ , sugyventinė perėmė, paliko skolas, o vėliau pasodino į kalėjimą. Kur pinigai ten ir tiesa.

    Reply
    • Maria

      Senelis, jau septinta desimti ilipes, o savo aistra aferismui niekaip negali pasotinti. Vis negana ir negana! Didysis kombinatorius!? Kokia sekanti jo istorija? Ka dar jis apvogs, o gal jau apvoge? Advokatai brangiai kainuoja…

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Buvusiam verslininkui - papildomi nelaisvės metai

Nuo praėjusių metų vasario Vilniaus pataisos namuose laisvės atėmimo bausmę atliekančiam buvusiam uostamiesčio verslininkui Vytautui Nemuniui Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos ...
2021-01-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Pripažintieji "reideriais" nepasiduoda

Vien Klaipėdos miesto apylinkės teisme kelerius metus nagrinėta byla, kurioje gana žinomas uostamiesčio verslininkas Vytautas Nemunis kartu su dviem kolegomis kauniečiais ...
2018-01-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Verslo "reideriai" pagaliau išgirdo nuosprendį

Po kelerių metų nagrinėjimo Klaipėdos miesto apylinkės teismas pirmadienį pagaliau paskelbė nuosprendį byloje, kurioje gana žinomas uostamiesčio verslininkas Vytautas Nemunis ...
2017-11-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This