Kuo labiau puls – tuo labiau mylės

Nuomonės

Kol verda aistros ir kandidatų stumdymasis dėl vietos prie savivaldybių lovio, kalbėti apie kandidatus į šalies prezidentus bei jų galimybes laimėti lyg ir būtų ankstoka.

Tačiau viešojoje erdvėje stebimos tam tikros tendencijos bei nenumaldomai skriejantis laikas, artinantis ne tik savivaldos, bet ir šalies prezidento rinkimus, kelia, anot vienos politikės, tam tikrų minčių.

Kad premjero Sauliaus Skvernelio Rusnėje ištartas atsakymas į neva „netikėtą“ Rusnės seniūnės klausimą apie dalyvavimą prezidento rinkimuose buvo tik gana primityvokas viešųjų ryšių triukas suabejoti galėjo nebent itin naivus arba visai politikoje nesiorientuojantis žmogus.

Užteko vos jam paskelbti apie kandidatavimą iš štai – premjeras jau lenkia apklausose antroje vietoje buvusią konservatorių kandidatę Ingridą Šimonytę.

Užteko vos jam paskelbti apie kandidatavimą iš štai – premjeras jau lenkia apklausose antroje vietoje buvusią konservatorių kandidatę Ingridą Šimonytę.

Nenustebkime, jei neilgai trukus jis aplenks ir gražųjį nemažos tautos dalies numylėtinį Gitaną Nausėdą.

Paradoksalu, tačiau S. Skvernelio reitingų augimui pagelbės ne kas nors kitas, bet kolegos žurnalistai bei įvairūs politologai ir kiti orakulai.

Viešojoje erdvėje prasidėjęs totalus premjero puolimas, sostinės valatkoms bei tapinams jį vadinant mentu ir kitais itin nepagarbiais epitetais, daugeliui atokesnių Lietuvos provincijos gyventojų sukelia diametraliai priešingus jausmus, nei to norėtų patys kritikai.

Nereikia būti nei psichologu, nei kietu „piarščiku“, kad suvoktum, jog kandidatus kiekvienas būsimasis rinkėjas „matuojasi“ pagal save, savo įsitikinimus, savo intelektą, savo požiūrį į gyvenimą bei vertybes.

Buvęs griežtas, bet „teisingas“ policininkas, neslepiantis ir dabar esantis „tvarka bus“ principo šalininku, kalbantis tiesiai, nevyniodamas žodžių į vatą bei politkorektiškumu nė iš tolo nedvelkiančia retorika, pagaliau, būkim biedni, bet teisingi – nenulaižytas gražuoliukas iš „Stiliaus“ žurnalo, o toks, „kaip visi”. Argi tai ne idealus prezidentas tūlam jonui jonaičiui ar onutei onaitytei?

Nepamirškime ir lietuvių „tautinio“ bruožo – užjausti skriaudžiamus, puolamus žmones, ypač jei juos kritikuoja susireikšminęs sostinės elitas, nesuprantantis paprastų žmonių gyvenimo poreikių, jų vilčių, norų bei svajonių. Užtenka prisiminti kad ir „myliu – nemyliu“ principu išrinktą neva eilinių žmonių exprezidentą Rolandą Paksą.

Iš dalies į tą pačią gretą galima statyti ir kitą buvusį taip pat nemažos dalies tautos numylėtinį a. a. Algirdą Brazauską.

Nei jo komunistinė praeitis, nei romanas su meiluže, nei anglų kalbos nemokėjimas jam ne tik nepakenkė, bet, ko gero, be kitų dalykų dar ir padėjo taip ilgai išlikti politinio olimpo viršūnėje.

Nemažai daliai tautiečių, apgraibom mokančių vos vienintelę užsienio kalbą – rusų – tikrai nepadarė jokio įspūdžio TV reportažuose pašieptas premjero vizitas Izraelyje, kai šios šalies ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu S. Skvernelis pasveikino lietuviškai, o viso vizito metu naudojosi vertėjų paslaugomis.

„Malačius, kad tam žydui lietuviškai atsakė, nėr čia ko tiems politikieriams užsieniečiams į vieną vietą be muilo lįsti“, – tai būtų gana švelnus ne vienoje lietuvių, rusų ar lenkų šeimoje šiomis dienomis skambėjęs komentaras į televizijų pagarsintą faktą.

Panašu, jog artėjant šalies prezidento rinkimams, tokių komentarų, pagardintų kur kas riebesniais epitetais, tik daugės.

Neatmestina, jog jų daugės proporcingai tam, kuo labiau šį „žmonių“ kandidatą puls bei į šuns dienas dės susireikšminę sostinės žurnalistai, konservatoriai, bankininkai ir visas likęs Vilniaus „elitas”.

O tada išauš rinkimų diena, ir štai tada tauta parodys, ko ji yra verta…

1 Comment

  1. Vyga

    Pezalai ir svajonės apie „puolamųjų ir skriaudžiamų žmonių” prezidentą, suteikiantys viltį nemąstantiems tautiečiams. Dar parašyk apie litus atkursiantį ir su Rusija draugausiantį Juozaitį, kad trumpapročiai prezidento rinkimuose turėtų vargo pasirinkdami ir galop rinkimų biuletenyje pažymėtų abu šiuos kandidatus.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

ELTA

Virtualioje platformoje ragina užduoti klausimus kandidatams į prezidentus

Iki prezidento rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, politikos stebėsenos tinklas „Žinau, ką renku“ nuo antradienio gyventojus kviečia šalies vadovo posto ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

ELTA

Likus mažiau nei mėnesiui iki prezidento rinkimų – pokyčiai reitingų lentelėje

Iki šalies vadovo rinkimų likus mažiau nei mėnesiui, reitingų lentelėje – pokyčiai, vertinant kandidatų į prezidentus lyderius. Kaip rodo naujausia ...
2024-04-15
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This