Referentės humoras priminė sovietmetį

Politika, Svarbu

Klaipėdos universiteto (KU) rektoriaus referentė Kristina Plaktonienė gal ir pati nenorėdama tapo prezidentinės rinkimų kampanijos dalimi. Moters KU padaliniams išsiuntinėtas laiškas apie kovo 1 dieną į švietimo įstaigą atvyksiantį prezidento rinkimuose nusprendusį dalyvauti premjerą Saulių Skvernelį kai kuriems alma mater bendruomenės nariams priminė gūdų sovietmetį.

Pati referentė tikina, kad čia toks jos humoro jausmas ir rektorius Artūras Razbadauskas esą tikrai nenurodė raginti KU bendruomenę kuo aktyviau dalyvauti susitikime su premjeru, dviem ministrais ir Seimo nariais. A. Razbadauskas taip pat tikino, kad niekas varu nevaromas ir vylėsi, kad pati bendruomenė norės aktyviai dalyvauti bei užduoti klausimus aukščiausios valdžios atstovams.

Saulių Skvernelį į Klaipėdos universitetą turėtų atlydėti ministrai Aurelijus Veryga ir Algirdas Monkevičius bei Seimo nariai. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Rektoriaus vardu kviečiame Jus į š. m. kovo 1 d. vyksiantį Lietuvos akademinės bendruomenės forumą „Šiuolaikinės sveikatos tausojimo ir stiprinimo politikos integravimas į šalies sveikatos apsaugos sistemą“, kuriame dalyvaus ir LR Ministras Pirmininkas, Ministrai, Seimo nariai. Labai prašome suburti savo padalinių bendruomenes aktyviai dalyvauti renginyje. Aula Magna AK1 auditorija turi būti pilna!” – tokiu K. Plaktonienės laišku pasidalino „Atviros Klaipėdos” šaltinis.

Anot jo, taip pat kalbama, kad iš kiekvieno KU padalinio šiame susirinkime turi dalyvauti  bent jau 20 žmonių.

„Ko ne sovietmetis, kai atvykdavo partijos atstovai?” – ironizavo KU darbuotojas.

„Čia aš pati sugalvojau. Mano humoro jausmas, vadinasi, yra labai keistas. Kažkas taip rimtai pasižiūrėjo? Čia buvo toks linksmas su šauktuku mano šūkis. Tikrai niekas varu nevaromas. Mes tiesiog kviečiame visų padalinių vadovus suburti bendruomenę. Tikrai nėra kažkokio rektoriaus nurodymo, kad dalyvavimas būtinas, ar kažkiek žmonių reikia atsivesti. Kažkam nepatiko mano entuziazmas…”, – besijuokdama sakė K. Plaktonienė.

„Savo iniciatyva parašė, nežinau, kodėl taip. Aišku, svarbu, kad atvyksta tokio aukšto rango politikai, kai vyksta tokios pertvarkos. Aš nieko neraginu, tikrai negali būti prievartos. Jei bus nepilna auditorija, tikrai nieko neatsitiks. Manau, kad pati bendruomenė geriau žino, ar jai reikia ateiti, ar ne. Mes manome, kad būtų naudinga tiesiai pačiai paklausti, ar toliau ruošiasi taršyti tą mūsų universitetą”, – komentavo praėjusią savaitę nuolatiniu rektoriumi išrinktas A. Razbadauskas.

2 Comments

  1. V.T.

    kai gavau šį laišką į savo paštą, taip pat iškart krito į akis raginimo „tonas”, bet tai nepanašu į humorą. Na, kas kaip supranta, matyt…
    O šiaip tai neseniai teko dalyvauti viename susitikime su premjeru kitame mieste, tai akivaizdžiai matėsi, kad pretendentas naudojasi savo turima padėtimi ir važinėja po regioną „rinkdamas taškus”.
    KU tikrai nežadu dalyvauti. Beje, ar sveikatos stiprinimo klausimas tarp dabartinių KU išlikimo ir optimizavimo problemų svarbiausias???

    Reply
  2. Komsomolas

    Labai juokinga, darosi vis panašiau į Putino režimą

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Spyglys

Sutrumpintos kandidatų į prezidentus programos*

Gera Spyglio draugė politologė Gabrielė, iki prezidentų rinkimų likus trims savaitėms, nusprendė kandidatų programų neskaitantiems rinkėjams pagelbėti. Ji, pasinaudodama specialia ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Politika

Rinkėjai sulauks dviejų pranešimų apie rinkimus

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) informuoja, jog rinkėjams pradedami platinti pranešimai apie rinkimus. Šiemet rinkėjai turėtų gauti iš karto du lapelius. ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This