Atnaujintas Jūrininkų ligoninės skyrius

Sveikata

Klaipėdos jūrininkų ligoninėje po kapitalinio remonto duris atvėrė Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius.

Anot ligoninės pranešimo, pacientai nuo šiol įsikurs šviesiose erdviose palatose. Prie modernių funkcinių lovų įrengta personalo iškvietimo, deguonies sistemos, kiekvienoje palatoje – tik jos pacientams skirtas sanitarinis mazgas ir dušo kabina. Skyriaus erdvės – koridoriai, procedūriniai kabinetai, pacientų valgykla – pritaikyta judėti neįgaliems pacientams.

„20 metų mūsų ligoninėje veikiantis Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyrius buvo vienintelis, kurio dalis nebuvo renovuota. Tad jam seniai reikėjo atsinaujinti. Dalis vis dar laukia savo remonto, todėl galima palyginti skirtumus. Atnaujintoje skyriaus dalyje pakeista viskas, nuo lubų iki grindų“, – cituojamas Klaipėdos jūrininkų ligoninės direktorius dr. Jonas Sąlyga.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriuje gydomi pacientai po insultų, infarktų, kardiochirurginių operacijų, galvos traumų, galūnių amputacijų, sąnarių pažeidimų ir operacijų.

„Prieš 20 metų ligoninėje įkūrus reabilitacijos skyrių jis nuo dešimties lovų išaugo iki šešiasdešimties. Mūsų skyriuje teikiamos antrinio ir tretinio lygio reabilitacijos paslaugos. Šalyje tretinio lygio reabilitacijos paslaugas teikia tik keturios įstaigos. Esame viena iš jų“, – sakė Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus vedėja Nijolė Šostakienė.

Dabar skyriuje yra 55 stacionaro lovos ir ambulatorinis poskyris, kuriame teikiamos ambulatorinės reabilitacijos paslaugos.

Per metus stacionare gydoma iki 1 tūkst., ambulatoriškai – apie 3 tūkst. pacientų. Skyriuje yra terapinis baseinas, vertikali vonia, gydomosios vonios, pacientams taikomos hiperbarinės oksigenacijos terapija, kineziterapija, ergoterapija, psichoterapija, elektroterapija ir kitos gydomosios procedūros, kurias teikia stipri profesionalų komanda.

„Mūsų skyriuje be kvalifikuotų gydytojų reabilitologų ir slaugytojų dirba psichologai, kineziterapeutai logopedai, ergoterapeutai, socialiniai darbuotojai, kurie padeda žmogui grįžti į visavertį gyvenimą“, – sakė N. Šostakienė.

Klaipėdos jūrininkų ligoninės Fizinės medicinos ir reabilitacijos skyriaus dalies remontas, kurį įstaiga atliko savo ir rėmėjų lėšomis, atsiėjo 200 tūkts. eurų. Dar viena šio skyriaus dalis tebelaukia remonto, kuriam dalį lėšų planuojama skirti iš ES struktūrinių fondų. Iš ES lėšų rengiamasi įsigyti ir inovatyvios reabilitacijai reikalingos įrangos.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Jono Sąlygos paieškos savivaldybei kainavo 4235 eurus*

Už tai, kad prisikviestų žinomą mediką Joną Sąlygą vadovauti Klaipėdos miesto poliklinikai, savivaldybė sumokėjo 4235 eurus. Tiek mokesčių mokėtojams kainavo UAB ...
2024-04-16
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Teises pragėręs kapelionas prašo teismo malonės 

Vieną šių metų vasario sekmadienį lengvai išgėręs prie vairo sėdęs ir policijai pakliuvęs Jūrininkų ligoninės kapelionas ir Palangos Švč. Mergelės ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

Sveikata

Jonas Sąlyga vadovaus Klaipėdos miesto poliklinikai (atnaujinta)

Jau kurį laiką viešojoje erdvėje sklandę gandai, jog savo noru iš Jūrininkų ligoninės vadovo posto pasitraukęs Jonas Sąlyga laimėjo konkursą ...
2024-02-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This