Įspėjimas dėl potvynio: baimė nepasitvirtino

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dėl naktį iš sekmadienio į pirmadienį Klaipėdoje prognozuoto gausaus lietaus ir stipraus vėjo, Savivaldybė ragino gyventojus pasirūpinti savo ir savo turto saugumu.

Primintas ir bendrasis pagalbos telefonas – 112, AB „Klaipėdos vanduo“ dispečerinės numeris – 8 46 22 02 20.

Gyventojus, turinčius tinkamai sukonfigūruotus telefonus, pasiekė ir specialios SMS.

Prasčiausia padėtis sekmadienį apie 22 val. – naujojoje gatvėje ties „Purienos” darželiu. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Atviros Klaipėdos” žurnalistas prieš 22 val. pravažiavo visus „karštuosius” pirmadienio potvynio taškus. Jokių problemų dar nebuvo nei Dubysos gatvėje, nei Statybininkų, nei Baltijos prospektuose. Prasčiausia padėtis – naujojoje gatvėje ties „Purienos” darželiu. Joje ties posūkiu į „Gilijos” ir Vydūno mokyklas pravažiuoti irgi buvo neįmanoma. Šiek tiek sunkiau su vandeniu tvarkėsi nuotekų sistema Joniškės gatvėje ties „Klaipėdos baldais”.

Apsilankius „Facebook” plintančioje nuotraukoje iš viršaus užfiksuotame patvinusiame Debreceno g. 70 namo kieme, vandens lygis nesiekė mašinų ratlankių.

Pirmadienio rytą, po 7 val., situacija visuose taškuose tai pat buvo normali. Vanduo buvo nuslūgęs ir naujojoje gatvėje ties „Puriena” bei posūkiu į „Gilijos” ir Vydūno mokyklas.

„Klaipėdos vandens” generalinis direktorius Leonas Makūnas „Atvirai Klaipėdai” sakė, kad sekmadienio vakarą darbavosi vienas avarinės tarnybos ekipažas, kuris spėjo susitvarkyti su visais karštais taškais – kur reikia, iškrapšto tinklus užkišančius lapus.

Pirmadienį prieš vidurdienį Savivaldybės išplatintame pranešime konstatuojama, kad „situacija buvo suvaldyta”.

„Dėkoju visiems, dirbusiems vakar ir praėjusią naktį, tačiau kartu noriu pakviesti išlikti parengties būklėje. Meteorologų duomenimis, virš jūros formuojasi lietaus ir šlapdribos debesys, tad artimiausiomis paromis taip pat galime sulaukti gausių kritulių. Atsipalaiduoti negali niekas – nei Savivaldybė, nei tarnybos, nei gyventojai. Kaip sėkmingai susitvarkysime su gamtos pateikiamais iššūkiais, priklauso nuo daugybės faktorių – pradedant kritulių kiekiu, sistemos pajėgumu, tinkamu reagavimu, o baigiant net tokiais, regis, elementariais dalykais, kaip ant lietaus nuotekų grotelių pastatytas automobilis, trukdantis tarnyboms atlikti savo darbą“, – pranešime cituojamas Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas.

AB „Klaipėdos vanduo“ dispečerinė per praėjusią parą gavo 41 pranešimą apie gatvėse, kiemuose, rūsiuose besikaupiantį vandenį. Teigiama, kad didžiąją dalį problemų specialistai išsprendė vakare, komanda dirbo ir naktį. Kitoms tarnyboms vakaras ir naktis buvo gerokai ramesni – policija gavo tik vieną pranešimą dėl sunkiai pravažiuojamos Šilutės plento atkarpos, ugniagesiai-gelbėtojai pranešimų, susijusių su potvynio grėsme, nesulaukė, gatvėse besikaupiantis lietaus vanduo nesutrikdė ir viešojo transporto eismo.

Gausūs krituliai Klaipėdoje iškrito ir lapkričio 13-osios naktį. Tąkart AB „Klaipėdos vanduo“ gavo 103 pranešimus apie semiamas teritorijas. Iš karto po pastarojo įvykio su mieste dirbančiomis tarnybomis sutarta, kad šios apie galimas grėsmes savivaldybę informuos nedelsiant – vos pastebėjusios, kad kyla rizika.

Pirmadienio rytą vykusiame pasitarime konstatuota, kad lapkričio 13-ios pamokas dauguma išmoko, tačiau namų darbų, kuriuos būtina padaryti, dar liko.

„Keitimosi informacija sistema sustyguota iš esmės, siekiant apie kylančias grėsmes informuoti gyventojus, buvo pasitelkti socialiniai tinklai, bendradarbiauta su žiniasklaida, gyventojams buvo išsiųsti trumpieji pranešimai į mobiliuosius telefonus apie toliau prognozuojamą gausų lietų bei raginimai pasirūpinti savo ir savo turto saugumu”, – rašoma pranešime.

Norint gauti šiuos pranešimus, savo telefonuose reikia įjungti korinio transliavimo funkciją. Instrukcijas, kaip tai padaryti, galima rasti aktyvavus šią nuorodą: http://gpis.vpgt.lt/, pagalbos galima kreiptis ir į savo mobiliojo ryšio operatorių.

Po lapkričio 13-osios potvynių Savivaldybės administracijai taip pat duotas mero pavedimas pradėti procedūras, reikalingas nepriklausomiems ekspertams parinkti ir išoriniam vertinimui atlikti. Nepriklausomi ekspertai turėtų įvardyti tikslias potvynio priežastis bei galimus jo suvaldymo būdus, jei ateityje gamtos stichija pasikartotų.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”7487,7492,7491,7490,7489,7488,7494″ img_size=”large”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Darbe - ir zujant po prekybcentrį*

Kovidas, žinia, be skaudžių nelaimių atnešė ir vieną gerą dalyką – išmokė net ir tuos, kuriems internetas buvo reikalingas šierinti ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This