Nuo pareigų nušalintas prokuroras: „Nieko nežinau”

Kriminalai ir nelaimės

Generalinė prokuratūra pranešė, kad penktadienį generalinis prokuroras Evaldas Pašilis nuo pareigų nušalino Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus (ONKTS) prokurorą Aidą Giniotį. (nuotr.)

 „Atvirai Klaipėdai”  susisiekus su prokuroru, jis teigė nušalinimo priežasčių nežinąs.

„Jei prokuratūra išplatino (pranešimą spaudai – aut pst.), vadinasi, prokuratūra nemeluoja”, – gana linksmu balsu telefonu sakė A. Giniotis.

Paklaustas, kokios yra jo nušalinimo nuo pareigų priežastys, prokuroras buvo lakoniškas.

„Nieko nežinau”, – sakė jis, pridūręs, jog daugiau nieko komentuoti nenorįs.

Prokuratūros pranešime teigiama, kad generalinis prokuroras pavedė Generalinės prokuratūros Vidaus tyrimų skyriui atlikti tarnybinį patikrinimą, kurio metu turi būti patvirtinti arba paneigti gauti pradiniai duomenys apie šio prokuroro galimai atliktus tam tikrus veiksmus.

„Pasitvirtinus gautai informacijai, bus vertinama, ar tokiu elgesiu prokuroras neperžengė prokurorų etikos kodekse nustatytų ribų”, – rašoma pranešime.

Jame nurodoma, kad detalesnės informacijos apie atliekamo tarnybinio patikrinimo aplinkybes šiuo metu esą negalima pateikti, siekiant objektyvaus nešališko tyrimo ir įvertinimo.

INFORMACIJA

Daugiau nei 10 metų Klaipėdos apygardos prokuratūros ONKT skyriuje dirbantis A. Giniotis daugiausia narplioja su narkotikais, ginklais, jų kontrabanda, organizuotų nusikaltėlių gaujų susijusius nusikaltimus. Jam Generalinė prokuratūra ne kartą yra pavedusi palaikyti valstybinį kaltinimą panašiose stambaus masto bylose, tyrimus kuriose būdavo atlikę Kriminalinės policijos biuro pareigūnai ir kurios būdavo nagrinėjamos Klaipėdos apygardos teisme.

Jis kartu su Generalinės prokuratūros prokuroru 2013 metų birželį palaikė valstybinį kaltinimą ir Henriko Daktaro bei jo gaujos narių byloje.

Prokuroras A. Giniotis žinią apie nušalinimą nuo pareigų sužinojo, jo kolegoms Klaipėdos piliavietėje iškilmingai minint Prokuratūros dieną.

1 Comment

  1. Jelena

    Nežinau dėl ko nušalintas nuo pareigų prokuroras. Galimai prokuroras pažeidė aukštų pareigunų arba “piniginių maišų” interesus. Į paprasto žmogaus prašymą gen. prokuroras labai “keista” reaguoja. 2017 m. padaviau prašymą pradėti tyrimą pagal LR BK 228 str. 1 d. prokurorės Vidos Kaubrytės atžvilgiu dėl piknaudžiavimo tarnybine padėtimi. Pagal LR Prokuratūros įstatymo 12 str.3 d. Pradėti ikiteisminį tyrimą dėl prokuroro padarytos nusikalstamos veikos gali tik generalinis prokuroras. Bet prašymas perduotas į Klaip.prokuraturą ir visį faktai paslepti. Galutinę neskundžiamą nutarimą priemė Arvydas Daugėla. Jis nagrinėjo mano apėliacinę skundą. V.Kaubrytės darbo broką pasliepė. Jis nenusišalino nuo mano prašymo nagrinėjimo pradėti tyrimą prokurorės atžvilgiu, todėl kad, mano nuomonę, jis turėjo tikslą paslėpti savo darbo broką. A gal prašymas buvo perduotas į Klaipėda dėl to, kad gen. prokuroro pavaduotoja Margarita Šniutytė-Daugėlienė Arvydos Daugėlos žmona?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Pajūryje - spalvotas smėlis

„Lietuvos gyventojai smėlį dažniausiai įsivaizduoja gelsvą, bet ir mūsų šalyje jo yra kitokių spalvų. Pavyzdžiui, akinamai balto, violetinio ar net ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kultūra

Projektas ,,Autentiški žmonės" kviečia jaunimą į paskutinius renginius

Nuo 2023 m. vasaros ,,Apeirono teatro” savanoriai išbando Solidarumo korpuso galimybes ir inicijuoja projektą ,,Autentiški žmonės”. Šiuo projektu komanda siekia ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Mums rašo

Mano maišelis - gamtos draugelis

Klimato kaita – nebeišvengiama šių dienų tema. Apie tai, kas vyksta su mūsų planeta Žeme, jos gamtiniais ištekliais, užterštumu, nykstančiomis ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Iš kemsyno Kalotėje ugniagesiai išgelbėjo du vaikus

Klaipėdos rajone, Kalotėje, ugniagesiai gelbėjo kemsyne įstrigusius vaikus. Penktadienio vakarą, 21.13 val., buvo gautas pranešimas iš policijos, kad prie Kalotės ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Du gimnazistai ir studentas kaltinami psichotropinių medžiagų platinimu

Klaipėdos apygardos prokuratūra praneša baigusi ikiteisminį tyrimą ir teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje du gimnazistai ir vienas studentas kaltinami neteisėtu ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This