Artistas Alanas laukia ne gėlių, o morkų

Kultūra

Šį penktadienį, balandžio 5 d. 19 val. Palangos koncertų salėje žiūrovai kviečiami atsisveikinti su Dalios Ibelhauptaitės režisuota Ruggero Leoncavallo opera „Pajacai“.

Klaipėdos muzikinis teatras praneša, kad nebylus vaidmuo šiame pastatyme skirtas ir specialiai iš Alytaus atvykstančiam asiliukui Alanui, kurio gerbėjai prieš spektaklį turėtų pasirūpinti ne gėlėmis, o morkomis arba obuoliais.

Alanas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro operoje „Pajacai“ netrukus pasirodys jau šeštą kartą.

UAB „Amber cirkas“ direktorius Darius Ščesnulevičius pasakoja, kad penkerių metų Alanas Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro operoje „Pajacai“ netrukus pasirodys jau šeštą kartą. Iš Alytuje įsikūrusio cirko asiliukas į pajūrį atkeliaus arklių pervežimui skirta priekaba.

„Alanas operos scenoje jaučiasi gerai. Įpratęs. Juk tai cirko artistas, kuris dažnai pasirodo atlikdamas įvairius numerius: ant jo „jodinėja“ kiti gyvūnai, jam tenka įveikti barjerus, šokti valsą“, – pasakoja cirko direktorius.

Ar Alanas po pasirodymo operos scenoje gali tikėtis premijos? D. Ščesnulevičius juokiasi, kad Alanui geriausias paskatinimas – morkos ir obuoliai. Jais asiliukas ir būna paskatinamas po sėkmingų pasirodymų. „Jo pamėgtų skanėstų prie šieno jam duodame dažnai. Mūsų gyvūnai mylimi ne tik gerais pašarais, bet ir erdviais voljerais“, – tikina cirko vadovas.

Beje, kai prieš daugelį metų „Amber cirkas“ pirko mažą asiliuką, tikėtasi, jog tai patelė, tad gyvūnas buvo pavadintas Ala. Vėliau paaiškėjus, jog tai patinas, vardas pakoreguotas į Alaną.

„Taip ir asiliuko pase įrašyta – Alanas. Mūsų gyvūnai turi pasus, nes jie prižiūrimi ir kontroliuojami įvairių tarnybų labiau nei žmonės. Juk šie artistai turi nuolatinių kontaktų su žmonėmis“, – juokiasi D. Ščesnulevičius.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This