Užregistravo 9 kandidatus į prezidentus

Politika

Antradienį Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) patikrino galutinius pretendentų į Lietuvos Respublikos prezidentus surinktus parašus ir skelbia, jog 9 kandidatai surinko būtiną 20 000 rinkėjų parašų skaičių bei yra registruojami dalyvauti Respublikos Prezidento rinkimuose. Tai Vytenis Povilas Andriukaitis, Arvydas Juozaitis, Valentinas Mazuronis, Gitanas Nausėda, Mindaugas Puidokas, Naglis Puteikis, Saulius Skvernelis, Ingrida Šimonytė ir Valdemaras Tomaševskis.

Net trys kandidatai vienaip ar kitaip yra susiję su Klaipėda.

Pažymėtina, jog net trys kandidatai vienaip ar kitaip yra susiję su Klaipėda: G. Nausėda Klaipėdoje gimė ir čia baigė vidurinę mokyklą, N. Puteikis klaipėdiečių yra išrinktas į Seimą ir keliolika metų gyvena Klaipėdoje, o pastaruoju metu į uostamiestį gyventi su šeima yra persikraustęs ir A. Juozaitis.

VRK informuoja, jog rinkėjų parašų duomenų teisingumas tikrinamas VRK informacinėje sistemoje, skanuojant ir lyginant elektroninės duomenų bylos duomenis su gyventojų registro duomenimis.

„Elektroniniu būdu surinktų rinkėjų parašų duomenų byla taip pat yra tikrinama su gyventojų registro duomenimis ta pačia tvarka. Tikrinant elektroninės duomenų bylos duomenis, asmens tapatybė nustatoma pagal paso arba asmens tapatybės kortelės numerį. Taip pat patikrinama, ar rinkėjai nepasirašė du ar daugiau kartų už tą patį kandidatą. Pasikartojantys parašai neskaičiuojami”, –  teigiama VRK pranešime.

Kartu pranešama, kad 4 pretendentai į kandidatus – Petras Auštrevičius, Alfonsas Butė, Petras Gražulis ir Kazimieras Juraitis – nesurinko įstatyme numatyto minimalaus būtino rinkėjų parašų skaičiaus.

Šį penktadienį, balandžio 12 d., 11 val. Lietuvos Respublikos Seimo I rūmuose kandidatams į Respublikos Prezidentus bus įteikti kandidatų pažymėjimai.

Rinkimų į LR prezidentus pirmasis turas vyks šių metų gegužės 12 d.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Apie rinkimus - nė žodžio*

Žinia, prasidėjus rinkimų į prezidentus vajui, dabartinis iš Klaipėdos kilęs šalies vadovas kone kas antrą dieną ėmė lankytis vis kitoje ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

Imanuelio Kanto vardo ir filosofinio palikimo renesansas Klaipėdoje

Pirmadienį, balandžio 22-ąją, sukanka 300 metų nuo filosofo Imanuelio Kanto gimimo. Filosofo atradimai prilyginami Koperniko heliocentrinės Saulės sistemos atradimui XV ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This