Svarbią rekonstrukciją lydi restruktūrizacija

Svarbu, Verslas

Tris svarbias sutartis, tarp kurių ir Tilžės gatvės rekonstrukcijos darbai, su Klaipėdos miesto savivaldybe turinti UAB „Žemkasa” siekia, kad Klaipėdos apygardos teismas iškeltų jai restruktūrizacijos bylą. Pasak įmonės vadovo Evaldo Aukštuolio, tokį kelią naujasis įmonės savininkas jau buvo numatęs tam atvejui, jei nepavyktų susitarti su „piktybišku” kreditoriumi.

Direktorius tikina, kad nepaisant šio proceso, įmonė darbuojasi tvarkingai ir visus savo įsipareigojimus įvykdys.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Žemkasa” nuo 2017-ųjų rudens vykdo Tilžės gatvės atkarpos nuo Šilutės pl. iki geležinkelio pervažos rekonstrukciją, kuri apimta ir Sendvario žiedo pertvarkymą į šviesoforais reguliuojamą sankryžą. 4,226 mln. eurų vertės darbai, kuriems skiriamas ir europinis finansavimas, turi būti baigti iki kitų metų rudens.

Pasak Savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Alinos Veykienės, dar ši įmonė šiuo metu turi sutartis su savivaldybe dėl duobių remonto šiaurinėje miesto dalyje ir dėl pietinės miesto dalies gatvių valymo. Pastarosios iki 2021 m. rugsėjo galiojančios sutarties vertė yra 1,03 mln. eurų.

„Bendrovė dirba kaip dirbusi, yra atnaujinusi veiklą, tiesiog pasikeistus savininkams buvo tokia situacija, kad ne su visais kreditoriais pavyko susitarti dėl senųjų kreditorinių įsipareigojimų vykdymo, vienas piktybiškai siekė kuo labiau pakenkti įmonei. Kadangi jam kreditorinis įsiskolinimas buvo ženklokas, tiesiog teko imtis restruktūrizacijos plano, kad įmonė toliau galėtų gyvuoti ir išsaugoti darbo vietas. Naujiesiems savininkams perkant įmonę tas dalykas buvo numatytas kaip vienas iš galimų scenarijų. Jis nuosekliai ir kryptingai įgyvendintas”, – sakė „Žemkasos” vadovas E. Aukštuolis.

Jis tikino, kad visos sutartys su Klaipėdos savivaldybe yra tęsiamos ir vykdomos, „nei užsakovas, nei įmonė nemato problemų”.

„Žemkasos” restruktūrizacijos byloje iki pirmo posėdžio buvo minimas tik vienas trečiasis asmuo – „Sodros” Klaipėdos skyrius. Tačiau į bylą įstojo naujas trečiasis asmuo – „Danske Bank A/S” Lietuvos filialas, tad Klaipėdos apygardos teismas nusprendė jos nagrinėjimą atidėti.

„Sodros” pateikiamais duomenimis, „Žemkasos” skola jau pastaruoju metu sudaro 42,4 tūkst. eurų. Metų pradžioje ji siekė 24,1 tūkst. eurų. Prieš tai įmonė buvo skolinga tik apie savaitę laiko pernai spalį.

Pasak A. Velykienės, tikimasi, kad bendrovei pavyks išsikelti restruktūrizacijos bylą, tačiau jei klostytųsi blogiausias scenarijus, reikėtų operatyviai nutraukti sutartį ir skelbti naują rangovo konkursą Tilžės gatvės rekonstrukcijai užbaigti.

„Žemkasa” buvo įsteigta 2005 m. kaip individuali Dainiaus Zoko įmonė. Ji 2009 m. buvo pertvarkyta į UAB, kurios savininku iki pernai rudens buvo tas pat D. Zokas. Nuo 2018-ųjų spalio vieninteliu bendrovės savininku yra Julius Starkus.

3 Comments

  1. Zenia

    Galima su visais kreditoriais susitarti ir ištraukti įmonę, bet tai turi daryti kompetentingas vadovas. Akštuoliui ir kompetencijos ir proto trūksta. Jau nekalbant ,kad esant tokiai situacijai vadovas turi būti gerbiamas ir neprisidirbes ankščiau tiems patiems kreditoriams. Ruoškit naują konkursą.

    Reply
  2. Maku

    Atstatydinti Grubliauską su visom sembezdom grubliauskiniais ir bus tvarka! Jeigu ne, tada miesto galima sakyti kad nebėra…

    Reply
  3. zefmasa

    jojo pagal plana, puse darbuooju isejo is darbo

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Konsultacijos

Vienišo asmens išmoką gauna 230 tūkst. žmonių: ji skiriama be prašymo

„Sodra“ praneša, jog šiais metais numatyta skirti per 110 mln. eurų vienišo asmens išmokoms – jas gauna visi Lietuvoje gyvenantys ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šoks restruktūrizacijos tango 

Klaipėdos apygardos teismas nusprendė, kad nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovė „Vėjo projektai“ yra verta restruktūrizacijos, ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

„Dancer“ šokis baigiasi?

Nuo 2015-ųjų elektrobusų rinką vis bandančiai užkariauti Klaipėdoje įsikūrusiai bendrovei „Vėjo projektai“ iškilo bankroto grėsmė – Klaipėdos apygardos teismas sulaukė ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This