Tapo drabužių kolekcijos veidu

Veidai

„Nemėgstu būti dėmesio centre, tad dramatiškus įvaizdžius palieku scenai. Kita vertus, scena išmokė daug svarbių dalykų renkantis drabužius kasdienai, leido suprasti, kad net pats puošniausias drabužis turi būti patogus ir kūnui, ir sielai. Jis turi leisti išsitiesti ir pasijusti savimi, nesvarbu, ką bedarytum“,– sako klaipėdietė baleto šokėja Beata Molytė-Kulikauskienė, priėmusi pasiūlymą tapti mados prekės ženklo „Ivo Nikkolo“ 2019 m. pavasario–vasaros kolekcijos modeliu.

Pranešime spaudai Beata Molytė-Kulikauskienė (Monikos Penkutės nuotr.) tikina, kad jai malonu sulaukti kvietimo tapti šių mados namų kolekcijos veidu.

„Ivo Nikkolo“ kolekcijose dera tai, ką vertinu, – elegancija, netikėtos detalės, skandinaviškas minimalizmas ir įdomios spalvos. Beje, nors spalvas mėgstu, tačiau atsitiktinių spalvų mano garderobe nėra – kiekviena turi savo charakterį, nuotaiką, asociacijas, kurios netelpa į vieną žodį“, – cituojama balerina.

Scenoje įkūnijusi ir ugningąją Karmen, ir tragiško likimo Aną Kareniną, Beata Molytė-Kulikauskienė teigia, kad nemažai įtakos jos pačios stiliui turėjo griežta menų mokyklos disciplina ir balerinos kasdienybė, o madų ji esą niekada nesivaikė – ir dabar dažniausiai renkasi laiko patikrintus prekės ženklus ir laisvą drabužių kirpimą.

„Nei suknelių, nei sagių ar kitų detalių iš sceninių kostiumų mano asmeninėje spintoje nėra. Užtai ten galima rasti mylimų drabužių, kuriems jau gal net ir dešimt metų. Jau seniai esu ištikima klasikiniam stiliui, manau, kad tikroji prabanga yra paprastumas. Tiesa, neslėpsiu, būna dienų, kai jaučiu nuovargį, būnu sutrikusi. Tuomet situaciją pataiso naujas drabužis. Tad gražių rūbų galios nenuvertinu – jie padaro mūsų gyvenimą įvairesnį“, – sako pašnekovė.

Šiandien savąjį estetikos pojūtį B.Molytė-Kulikauskienė perduoda ir mokinėms savo vardo baleto mokykloje Klaipėdoje.

„Baletas nuo pat mažens moko vertinti lengvumą ir klasikinį grožį, todėl šiuos dalykus akcentuoju ir mokinėms. O štai merginoms ir moterims, kurias mokau flamenko, reikia jau ko kitko – nusimesti kompleksų naštą, atgauti pasitikėjimą savimi. Čia man praverčia persikūnijimo į skirtingus personažus patirtis. Net viena ryški detalė priverčia pasijausti drąsiau, ryžtingiau, todėl ir savo flamenko klasės moteris raginu išbandyti naujus, nekasdienius įvaizdžius – tai leidžia atgauti vidinę laisvę tada, kai to labiausiai reikia“, – pasakoja B. Molytė-Kulikauskienė.

Vis dėlto svarbiausias stiliaus patarimas, kurį žinoma balerina dažniausiai kartoja jos patarimų klausiančioms draugėms ir mokinėms, neturi nieko bendra su drabužiais.

„Geras stilius prasideda nuo geros dvasinės savijautos, ištikimybės sau, o tam pirmiausia reikia rasti laiko dažniau pažvelgti į dangų ir apsidairyti aplinkui, įsiklausyti į save ir tuomet jau daryti tai, ką jauti – nori įsisegti rožę į plaukus – įsisek!“ – sako pašnekovė.

Ji teigia būdama paauglė norėjusi atrodyti kuo panašesnė į savo drauges.

„Supanašėjusios jautėme daugiau saugumo ir bendrumo, o to paauglystėje labai reikia. Šiandien ši patirtis leidžia geriau suprasti įvairius stiliaus pasirinkimus. Kai kurie protestuoja, kai kurie nori sulaukti kuo daugiau dėmesio, ir tai diktuoja jų stilių. Apskritai man nėra blogo skonio. Yra tik nuolatinis savęs ieškojimas. Vieni žmonės atranda savo stilių anksčiau, kiti – vėliau. Tai, beje, būdinga ir kūrėjams – nuo drabužių dizainerių iki šokėjų. Dažnai tenka girdėti – gražiam žmogui bet kas tinka. Neskubėčiau su tuo sutikti. Man atrodo, visiems reikia įdėti širdies ir laiko norint gražiai atrodyti“, – sako B. Molytė-Kulikauskienė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Kovą labiausiai brango drabužiai ir avalynė, pigo šilumos energija ir dujos

2023 m. kovą, palyginti su vasariu, vartojimo prekių ir paslaugų kainos šalyje padidėjo 0,5 proc. Daugiausia tam įtakos turėjo drabužių, kitų asmens ...
2023-04-11
Skaityti daugiau

Kultūra

Aistringoji Karmen sugrįžta

Klaipėdos muzikinis teatras skelbia, jog kitą penktadienį, vasario 21 d., 19 val., į Žvejų rūmų sceną sugrįžta spektaklis „Karmen“, už ...
2020-02-13
Skaityti daugiau

Kultūra

Gyvos muzikos diena - visai šeimai

Birželio 1 d., penktadienį, įvairiose Klaipėdos erdvėse pasklis gyva muzika. Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga Klaipėdos kamerinis orkestras (KKO) muzikuos ...
2018-05-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This