„Neptūnas“ pusfinalio seriją pradėjo itin nesėkmingai

Fotoreportažai, Sportas

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Trečiadienio vakarą namie LKL pusfinalio seriją su Vilniaus „Rytu” iki dviejų pergalių Klaipėdos „Neptūnas” pradėjo triuškinančiu pralaimėjimu – visas rungtynes dominavusiems vilniečiams nusileista rezultatu 46:75 (10:17, 17:19, 12:20, 7:19).

Martyno Vainoriaus nuotr.

Pirmąjį kėlinį „Neptūnas” pradėjo nesėkmingomis atakomis – pirmus taškus pelnė tik praėjus dviem su puse minutės, kai Deividas Gailius atsikovojęs kamuolį puolime išlygino rezultatą 2:2. Įpusėjus kėliniui svečiai po Laimo Kisieliaus pražangos puolime ir taiklaus  D.J. Seeley tritaškio išsiveržė į priekį penkiais taškais – 4:9. Atotrūkis dar labiau padidėjo, kai Klaipėdos ekipa užsidirbo penktą pražangą ir abu baudos metimus taikliai realizavo Arnas Butkevičius, kitoje atakoje dar pataikęs ir dvitaškį – 8:17. Skirtumą greitos paskutinės atakos metu pavyko sušvelninti Lorezo Williams – 10:17.

Antro kėlinio pradžioje „Neptūno” reikalai į gerą pusę nekrypo – „Rytas” persvarą tik didino ir esant rezultatui 10:22 Kazys Maksvytis buvo priverstas imti pirmąją minutės pertraukėlę. Tačiau ir ji ne ką tepadėjo – A. Butkevičiaus tritaškis svečių persvarą sužaidus beveik pusę antro kėlinio padidino iki trylikos taškų – 12:25. Sužaidus sėkmingesnę atkarpą atsilikimą klaipėdiečiams buvo pavykę sumažinti iki septynių taškų, tačiau į tai tritaškiu netruko atsakyti Mindaugas Girdžiūnas. Gražiu epizodu, sukėlusiu arenoje kurtinantį triukšmą tapo efektingas Gyčio Masiulio dėjimas, tačiau į jį Rok Stipčevič atsakė tritaškiu. Per likusias beveik devynias sekundes neptūniečiai rezultatyvios atakos jau nebesurengė ir į didžiąją pertrauką išėjo turėdami devynių taškų deficitą – 27:36.

Per pirmą rungtynių pusę „Neptūnas” nepataikė nė vieno iš devynių mestų tritaškių, o vilniečiai juos metė 40 proc. taiklumu – pataikė šešis iš 15.

Trečiasis kėlinys ir toliau nieko gero nežadėjo – „Ryto” persvarai pasiekus 14 taškų (30:44) K. Maksvytis ir vėl buvo priverstas imti minutės pertraukėlę. Įpusėjus šiam ketvirčiui skirtumas liko toks pat – 33:47, o kėlinys baigėsi jau su 17 taškų deficitu – 39:56. Per šį ketvirtį „Neptūnas” į tragiškąją statistiką įsirašė dar penkis netaiklius tritaškius.

Paskutinį ketvirtį sėkmingiau ir vėl pradėjo „Rytas”  – G. Masiuliui užsidirbus nesportinę pražangą svečiai pabėgo į priekį jau 23 taškais – 39:62. Desperatišką šeimininkų žaidimą puikiai iliustravo dar vienas – Pauliaus Dambrausko – tritaškis, nepasiekęs net lanko, į kurį sostinės ekipa atsakė dviem taškais – 39:64. A. Butkevičius tritaškiu skirtumą likus daugiau nei trims minutėms padarė dar labiau nepadorų – 40:67. Ir tik tada „Neptūnas” pelnė pirmąjį tritaškį (iš devyniolikos) – jo autoriumi tapo G. Masiulis. Likus daugiau nei minutei „Neptūnas” sugebėjo sukaupti jau ir minus 30 taškų – 45:75.  Po dar vienos šeimininkų nesėkmingos atakos savo paskutinio antpuolio „Rytas” jau net nerengė.

Pagal naudingumo balus visi „neptūniečiai” rungtynes baigė su minusais.

Po rungtynių spaudos konferencijos metu „Ryto” strategas Dainius Adomaitis sakė besidžiaugiantis komandos energija, visų žaidėjų agresyvumu gynyboje, kova, darbu dėl atkovotų kamuolių.

„Svarbiausia iš galvos kuo greičiau išmesti iš galvos, kad pergalė pasiekta dideliu taškų skirtumu. Namų pranašumas neturi jokios reikšmės. Garantuoju, kad bus visiškai kitokios 40 minučių – jie yra laimėję Vilniuje, mes – Klaipėdoje”, – sakė jis.

K. Maksvytis savo ruožtu sakė, kad jo komanda visiškai sudegė, ypač iš gynybinės pusės.

„Atakavo mūsų silpnas vietas ir jiems tai pavyko. Antroje pusėje nepavyko duoti kovos, nuleidome rankas ir galvas. Paskutiniame kėlinyje tiek aš, tiek komanda jau galvojome apie antras rungtynes. Neįsivaizduoju, kad būtų galima sužaisti blogesnes rungtynes nei šiandien. Kažkokių super dalykų nereikia. Paprastai po prastesnių rungtynių atsiranda didesnė koncentracija”, – sakė K. Maksvytis.

Treneris sakė nemanantis, kad komandos psichologiniam nusiteikimui galėjo turėti įtakos žinios apie jo būsimus karjeros posūkius – išvykimą kitą sezoną į Permės klubą.

Antrosios pusfinalio rungtynės vyks Vilniuje gegužės 24-osios vakarą.

STATISTIKA

„Neptūnas“: Gytis Masiulis 12 (5 atk. kam.), Deividas Gailius (5 atk. kam.) ir Jerai Grantas (6 atk. kam.) – po 8.

„Rytas“: Arnas Butkevičius 17 (13 atk. kam., 32 naud. bal.), Derekas Needhamas 12 (2/3 trit.), D.J. Seeley ir Arciomas Parachouskis (8 atk. kam.) – po 11.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery interval=”5″ images=”84503,84502,84501,84500,84499,84498,84497,84496,84495,84504,84505,84506,84507″ img_size=”gallery”][/vc_column][/vc_row]

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas“ pralaimėjo autsaideriams

Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komanda šeštadienio vakarą Klaipėdoje nutraukė net keturiolikos pralaimėjimų seriją Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“). Aurimo Jasilionio auklėtiniai rezultatu ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūno“ pergalių seriją nutraukė kėdainiškiai

Klaipėdos „Neptūnas“ pirmadienio vakarą savo arenoje rezultatu 79:92 (26:24, 20:21, 12:20, 21:27) krito prieš Kėdainių „Nevėžį-Optibet“. Šeimininkai pirmieji truktelėjo į ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sportas

„Neptūnas“ 50 minučių trileryje įveikė „Žalgirį“

Įsibėgėjusio Klaipėdos „Neptūno“ įspūdingo grožio trileryje, trukusiame 50 minučių, trečiadienį nesustabdė ir Kauno „Žalgiris“. Georgios Vovoro kariauna gausiai susirinkusių uostamiesčio ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This