Šūviai Palangoje bėglį po 13 metų pasivijo Korke

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Po beveik trylikos metų slapstymosi Airijos pareigūnai Korko mieste prieš savaitę, gegužės17 d., sulaikė 36 metų palangiškį Marių Civinską, kuris įtariamas dar 2006 metų balandį nušovęs 28 metų Palangos gyventoją.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko Alfonso Motuzo teigimu, tai esąs pavyzdinis sulaikymas, kai ranka rankon dirbo tiek Lietuvos, tiek Airijos bei tarptautinių teisėsaugos institucijų pareigūnai.

Palangiškis nuo teisėsaugos pasislėpė iškart po įvykio, kuriame dvi jaunų palangiškių grupuotės aiškinosi tarpusavio santykius, pasibaigusius vieno iš jų mirtimi.  Pasak A. Motuzo, bėglio paieška įgavo pagreitį 2015 metais, kai iš Palangos bylą perėmė Kriminalinės policijos padalinys.

M. Civinskas iš pradžių Anglijoje, o vėliau Airijoje gyveno slapstydamasis, turėjo kelis padirbtus asmens dokumentus skirtingomis lietuviškomis pavardėmis, viena iš kurių net sutapo su uostamiesčio pareigūno pavarde.

Bėglys buvo sulaikytas savo namuose Korke, kur gyvena su šeima. Nors šiame mieste, kaip ir visoje Airijoje, yra nemaža lietuvių bendruomenė, žmonės prie bėglio sulaikymo neprisidėjo, tai buvo kruopščiai organizuotos tarptautinės pareigūnų pajėgų operacijos rezultatas, o patį sulaikymą koordinavo uostamiesčio pareigūnai. Žinių, kad palangiškis Airijoje būtų nusikaltęs, Klaipėdos pareigūnai teigia neturintys, tik pastebėjo, jog per 13 metų gerokai pasikeitė jo išvaizda – vyras labai sustambėjęs.

„Jis naudojo pakankamai daug konspiracinių dalykų, pakankami konspiratyviai elgėsi ir jo giminaičiai, todėl policijos pareigūnams teko įdėti daug darbo, identifikuojant, kur jis slapstosi”, –  sakė A. Motuzas, pridūręs, jo ši byla galės pasitarnauti kaip pavyzdys, mokant būsimus kriminalistus.

2016 m. įtariamasis nužudymu Europolo ir Europos besislapstančių asmenų tinklo „Enfast“ buvo įtrauktas į Europos ieškomiausių asmenų sąrašą „Most wanted”.  Ši organizacija nusikaltėlių ieško ir per socialinius tinklus, kuriuose skelbia ieškomiausių Europos asmenų aprašymus, nuotraukas. Pasak A. Motuzo, pats palangiškis socialiniuose tinkuose nesireklamavo, neturėjo savo profilio.

Ketvirtadienį spaudos konferencijoje dalyvavęs Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius 13 metų senumo įvykių Palangoje detalizuoti nenorėjo, kadangi įtariamasis dar neapklaustas. Prokuroras tik paminėjo, kad tai buvo dviejų jaunų nusikalsti linkusių grupuočių tarpusavio santykių aiškinimasis ir kad ginklo, iš kurio tąsyk buvo nušautas palangiškis, rasti nepavyko.

Šiuo metu sulaikytasis tebėra Airijoje, gegužės 27 dieną Korko teisme bus sprendžiamas jo išdavimo Lietuvai klausimas. Tikimasi, kad bėglio pargabenimas į Klaipėdą neužtruks.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Verdiktas kūdikį nužudžiusiam vyrui paaiškės birželį

Klaipėdos apygardos teismas pirmadienį uždarame posėdyje išnagrinėjo Klaipėdos apygardos prokuroro Arūno Saunoriaus prašymą skirti priverstinį gydymą griežto stebėjimo sąlygomis vyrui, ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Kūdikį pro langą išmetęs tėvas - nepakaltinamas

Praėjusių metų lapkritį uostamiestį sukrėtusio įvykio atomazga, kai mirė pro pirmo aukšto langą tėvo išmestas 5 mėnesių kūdikis, artėja prie ...
2024-04-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This