Klaipėdoje tuoj pritrūks psichiatrų?

Svarbu, Sveikata

Klaipėdos psichikos sveikatos centro (PSC) vyriausiasis gydytojas Aleksandras Slatvickis neigia „Atviros  Klaipėdos“ turimą informaciją, kad iš jų gydymo įstaigos bėga medikai, tačiau pripažįsta, jog artimiausiu metu psichiatrų uostamiestyje gali pritrūkti.

Šiuo metu Psichikos sveikatos centre tvarkomos požeminės komunikacijos, vyksta remonto darbai, autorės nuotr.

„Nežinau, iš kur jūs gavote tokią informaciją, kad bėga gydytojai, iš mūsų tikrai niekas nebėga. Bėga iš skęstančio laivo, o mes tikrai neskęstame“, – „Atvirai Klaipėdai“ sakė vyriausiasis gydytojas. Jo teigimu, iš tiesų neseniai du gydytojai centrą paliko. „Bet jie ne pabėgo, o išėjo į pensiją“, – patikslino A. Slatvickis. Pasak jo, spalio mėnesį į pensiją išėjo gydytojas, kuris gyvena Kretingoje. Kam, vyriausiojo gydytojo teigimu, jam važinėtis į darbą Klaipėdoje, ką darė iki šiol, jei jis gali dirbti tą patį darbą Kretingoje?

Būsimą psichiatrų krizės problemą kėlė seniai

„Aš dar prieš kokius 16-18 metų šią problemą esu kėlęs Sveikatos apsaugos ministerijoje, sakiau,  kad ateity galime sulaukti psichiatrų  trūkumo krizės, bet man tada buvo atsakyta, jog mes turime daugiau gydytojų nei Europos Sąjungos vidurkis“, – sakė A.Slatvickis, pridūręs, kad šiandien jo prognozės pasitvirtino. Jaunimas esą išvyksta į užsienį, o tuo metu buvę darbingo amžiaus psichiatrai išeina į pensiją, ir, pasak psichiatro, „nieko čia nepadarysi, toks yra gyvenimo dėsnis“.

Vyriausiasis gydytojas sakė, kad dar nenuspręsta, kas įsikurs naujajame PSC priklausančiame pastate, autorės nuotr.

Paklaustas, ar PSC šiuo metu jaučia medikų trūkumą, vadovas atsakė neigiamai. Atvirkščiai – pagal Sveikatos apsaugos  ministerijos nustatytus normatyvus, jie net turį daugiau gydytojų, nei priklausytų. Esą pagal normatyvus vienam gydytojui – psichiatrui turi tekti ne daugiau 20 000 gyventojų, o jų PSC tenka  kiek daugiau nei 15 000. Centre šiuo metu dirba 8 psichiatrai, įskaitant ir patį vyriausiąjį gydytoją, jie yra užėmę 9,7 etatines darbo vietas. Tačiau trys iš aštuonių dirbančiųjų jau yra pensinio amžiaus ir bet kad gali palikti centrą. Užtat tarp slaugytojų, vyriausiojo gydytojo teigimu, „gal tik vieną slaugytoją turime pensinio amžiaus, o visos kitos yra pakankamai jaunos ir energingos“.

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Savivaldybė ieško rangovo „Vilties linijos” paslaugoms teikti

Klaipėdos savivaldybė paskelbė viešojo pirkimo konkursą dėl „Vilties linijos“ tarnybos paslaugų (anoniminės emocinės pagalbos) teikimo ateinančius trejus metus. Ši paslauga ...
2023-12-17
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Paupių bendruomenė kyla prieš pagalbos vaikams centrą

„Netikslūs jūsų atsakymai – nenoras sakyti tiesos”, – taip sausakimšoje Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos posėdžių salėje vienas iš Paupių bendruomenės ...
2022-08-22
Skaityti daugiau

Miestas

Rotarietės perdavė paramą „Vilties linijai”

Klaipėdos ROTARY klubas ADITĖ perdavė tradicinio bendruomenės renginio „Moterų forumas” metu surinktas paramos akcijos lėšas emocinės paramos tarnybai suaugusiesiems „Vilties linija”. Lyčių ...
2020-06-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This