Vilnietis ir anykštėnas sukčiavo Klaipėdoje

Kriminalai ir nelaimės

Beveik 13 tūkstančių eurų iš patiklių žmonių išvilioję du vyrai netrukus sės į kaltinamųjų suolą – Klaipėdos apylinkės prokurorė Virginija Tilvikienė antradienį sostinės teismui perdavė nagrinėti 10-ies tomų bylą.

Bylos duomenimis, kaltinamieji kitų asmenų vardu įgijo uostamiestyje registruotą ir veiklos nevykdančią įmonę. Vėliau, prisidengdami įmonės vardu, viename internetiniame skelbimų portale patalpino skelbimą apie parduodamus medžio pjuvenų briketus. Skelbimu patikėję asmenys pagal jiems elektroniniu paštu atsiųstas išankstinio apmokėjimo sąskaitas pinigus pervedė į kaltinamųjų įsigytos įmonės sąskaitą, tačiau prekių sutartu laiku taip ir nesulaukė. Ikiteisminio tyrimo metu išsiaiškinta, kad į kaltinamųjų spąstus pakliuvo 12 nukentėjusiųjų.

Bylos duomenimis, kaltinamieji už nukentėjusiųjų pinigus įsigijo kriptovaliutos – bitkoinų, o vėliau juos pardavė ir pinigus išgrynino.

„Šiuo metu pastebimas sukčiavimo bylų daugėjimas, todėl norėtųsi atkreipti visuomenės dėmesį, kad žmonės tikrintų, iš ko perka prekes, ar įmonė, asmenys, su kuriais bendraujama, yra patikimi. Kiekvieną kartą pervedant nepažįstamiems asmenims ar nežinomoms įmonės pinigus, visų pirma reikėtų daugiau jais pasidomėti. Sukčiai kasdien kuria vis naujus scenarijus, kaip iš patiklių žmonių išvilioti kuo didesnes pinigų sumas“, – prokuratūros pranešime cituojama šiam ikiteisminiam tyrimui vadovavusi prokurorė V. Tilvikienė.

Vienas iš kaltinamųjų, 34 metų Anykščių rajono gyventojas šiuo metu atlieka laisvės atėmimo bausmę. Jis anksčiau teistas 10 kartų. Kitas kaltinamasis, 33 metų vilnietis, teistumų iki šiol neturėjo.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kriminalai ir nelaimės

Patiklius investuotojus viliojusiam vyrui – teisiamųjų suolas

Klaipėdos apygardos prokuratūra teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje 47-erių metų mažeikiškis kaltinamas neteisėtai kitiems asmenims teikęs investicines paslaugas bei galimai ...
2021-11-17
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Ūkiniame pastate paslėpti turtai nuo vagystės neapsaugojo

Klaipėdos apylinkės prokuratūroje baigta baudžiamoji byla, kurioje 33-ejų klaipėdiečiui pareikšti kaltinimai dėl 116 500 eurų svetimo turto vagystės. Anksčiau 7 ...
2020-03-06
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This