Pagerbė Europos vicečempioną

Sportas

Erikas Petrikas, „Atviros Klaipėdos" praktikantas
2019-08-08

Komentarų: 0

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas rotušėje pagerbė dešimtojo Europos kurčiųjų lengvosios atletikos čempionato metu vicečempionu tapusį Mindaugą Jurkšą ir jo trenerį Valerijų Murašovą.

Mindaugas Jurkša – nuotraukoje antras iš kairės. Eriko Petriko nuotr.

„Šis sidabras atgaivina viltį, jog Klaipėdos lengvoji atletika kyla naujam skrydžiui su rutulio stūmimu. Labai tikiuosi, kad lengvoji atletika, kaip sporto karalienė, po truputį pergalėmis grįš į mūsų miestą. Ši pergalė – labai geras ženklas. Tikiu, kad sidabras bus tik tarpinė stotelė. Dar yra ko siekti ir tikiu, kad pasieksite“, – sakė V. Grubliauskas.

„Šio sportininko ugdytojas – Klaipėdos lengvosios atletikos mokyklos treneris V. Murašovas, tad dėsime visas pastangas, kad ir M. Jurkša taptų šios sporto mokyklos auklėtiniu. Kol kas jis varžybose dalyvavo po Klaipėdos lengvosios atletikos federacijos vėliava. Nuo rugsėjo mėnesio mūsų biudžetinėse įstaigoje atsiras aštuonios neįgaliųjų sporto grupės. To mes niekada neturėjome, tad šioje vietoje mes pasitempėme. Labai tikiu, kad Mindaugas taps mūsų mokyklos sportininku ir prie jo pergalių, treniruočių ir viso proceso galėsime prisidėti finansiškai“, –sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Sporto skyriaus vadovė Rasa Rumšienė.

Anot M. Jurkšos trenerio V. Murašovo, šis vaikinas turi daug potencialo tapti dar geresniu atletu, o sąlygos būtent Klaipėdoje tam yra idealios.

„Pats Mindaugas yra kilęs iš Kauno, mokosi Kaune, bet 2015 metais jis man paskambino ir pasakė, jog nori treniruotis būtent pas mane. Taip ir susikirto mūsų keliai. Neįgaliųjų grupių nėra nei Vilniuje, nei Kaune, tad Klaipėda tikriausiai bus pirmasis miestas, kuris jas turės. Jau 2017 metais Turkijoje vykusiose kurčiųjų olimpinėse žaidynėse Mindaugui pavyko iškovoti bronzos medalį. Na, o artimiausias mūsų tikslas – gerai pasiruošti 2020 metais vykstančiam pasaulio čempionatui bei 2021-ųjų kurčiųjų olimpinėms žaidynėms“, – pasakojo atleto treneris.

Pats atletas neslepia, jog ateinančiuose čempionatuose sieks aukščiausių tikslų.

„Kai sužinojau, jog iškovojau antrąją vietą – labai džiaugiausi. Buvo labai smagu atstovauti Lietuvai. Labai džiaugiausi, kai lipant ant pakylos buvo iškelta gimtosios šalies vėliava. Mane palaiko sporto kolegos, tėvai, giminaičiai, treneriai, taip pat palaiko mano artimiausias žmogus – sužadėtinė. Kalbant apie artėjančius tikslus – tiek pasaulio čempionate, tiek olimpinėse žaidynėse norėčiau iškovoti bent medalį. Kaip treneris minėjo, tai aš jam paskambinau ir taip prasidėjo mano treniruotės pas jį. Treneris labai noriai mane priėmė, taip pat jis yra labai geras, žino, ką daro, prieš svarbius momentus moka mane paruošti psichologiškai“, – didelius iššūkius sau išsikėlęs pasakojo M. Jurkša.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Pirtį reikėjo perduoti vaistininkams, o ne teismų vanojamam šoferiui*

„Gal galima būtų sujungti vaistines su pirtimi”, – šaipėsi Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Artūras Razbadauskas ketvirtadienį vykusio Klaipėdos valdžios ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas

Dabartiniai vicemerai uždirba ženkliai daugiau

Trijų Klaipėdos vicemerų mėnesiniai atlyginimai šių metų pirmą ketvirtį vidutiniškai buvo 5679 eurai neatskaičius mokesčių. O pernai metais šie pareigūnai ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Spyglys

Eksmeras užsigeidė atsivesdinti Sporto skyriaus vedėją*

„Tikiuosi, neateisime iki tokios stadijos, kad reikės prašyti administracijos direktoriaus, kad atvesdintų jus į virtualią komiteto posėdžio erdvę”, – taip ...
2024-04-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This